Ifølge Fatimas tro er hun og Sofie nu i familie med hinanden - fordi de har ammet hinandens børn.
Foto: Miriam Dalsgaard

Ifølge Fatimas tro er hun og Sofie nu i familie med hinanden - fordi de har ammet hinandens børn.

Plus En

Plus En: Når brystmælk er stærkere end blod

Plus En er Politikens Podcast om livet med børn, og nu er vi tilbage med en helt ny sæson.

Plus En

Hvis der er noget, der kan få debat-Danmark op af stolene, så er det, når snakken falder på amning. Må man amme på en café, mens dem ved siden af spiser clubsandwich? Er det for længe at amme sit barn i to år? Og er det underligt at amme sin venindes barn?

Plus En er tilbage med en splinterny sæson, og i første afsnit kan du møde Sofie og Fatima. De er bedste veninder, og så ammer de hinandens børn. Der blev rynket på næsen i mødregruppen, men for Fatima og Sofie er det det mest naturlige i verden. Fatima er fra Afrika og Sofie er fra Danmark, og deres venskab er kun blevet stærkere af, at deres børn nu er ammebrødre. Ifølge Fatimas tro, islam, bliver børnene nemlig som søskende, når de ammes af hinandens mødre. Det er en udbredt tradition i Mellemøsten, men nærmest uhørt i Danmark. Men hvad står der egentlig i Koranen om amning? Lyt med og bliv klogere!

Vært Hanne Budtz-Jørgensen besøger de to veninder, der fortæller om brystmælk, beduiner og brodeskab, og om hvor stor forskel der kan være på ammekultur forskellige steder i verden.

Vil du have mere 'Plus En'?

Hør alle tidligere og fremtidige afsnit af 'Plus En' på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes eller i Politikens app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce