0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»Nogle mennesker tror, hun er en engel eller en alien«

PODCASTSERIE. I 6. episode af Politikens podcast om forældreskab skal du høre om dengang, Johannes fik at vide, at hans ufødte barn havde Downs Syndrom.

Privat foto
Foto: Privat foto

HELDIG. Da Sally blev født, skulle hun igennem en lang række undersøgelser, for at blive testet for alvorlige følgesygdomme. Hun fejler heldigvis ikke noget.

Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nogen mennesker tror, at Sally på 2,5 år er en alien. Eller måske en engel. Én ting er i hvert fald sikkert: Sally er et særligt barn på den måde, at hun er et af de efterhånden få børn, der bliver født med Downs Syndrom i Danmark.

Da Johannes' kone er tre måneder henne, får parret at vide, at der er stor sandsynlighed for, at deres ufødte barn har Downs Syndrom. Og så går Johannes' verden i sort. For med syndromet følger en forhøjet risiko for en lang række alvorlige følgesygdomme. Og en risiko for at barnet slet ikke overlever fødslen. Hvor graviditeten for mange er en tid fuld af forventningens glæde, var det for Johannes' en mørk tid med mange og overvældende bekymringer.

Denne episode af Plus En handler om, hvordan det føles at få beskeden om, at dit barn måske ikke overlever. Og om hvordan man håndterer det, når ens barn under alle omstændigheder ikke bliver det barn, du troede, du skulle have.

Vært: Hanne Budtz-Jørgensen

Produceret af: Hanne Budtz-Jørgensen og Astrid Skov

Medvirkende: Johannes Dybkjær Andersson

Redaktion: Katrine Hornstrup Yde, Silke Fensman og Astrid Skov

Musik: Jinglen er lavet af Sandra Boss

Hør første afsnit af ’Plus En’ her.

Hør også alle fremtidige afsnit af Plus En på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere