0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Marianne Paabøl Christensen (yderst t.v.), Signe Thomsen (i midten) og vært Hanne Budtz-Jørgensen er del af panelet i podcasten 'Vi snakker om de usynlige børn'. Derudover er hospitalspræst Christian Busch og sorgforsker Ester Holt Kofod også en del af panelet.

Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør podcast: »Jeg var bange for, om jeg overhovedet kunne tillade mig at kalde ham et barn«

Med serien ’De usynlige børn’ har Politiken de seneste to uger haft fokus på det at være forældre til de børn, som aldrig eller kun ganske kortvarigt nåede at trække vejret. Vi har i denne ’Plus En’-podcast samlet et kyndigt panel, der sammen forsøger at tage stilling til spørgsmål, tanker og personlige fortællinger fra læsere og lyttere.

Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst


Plus en

#14: Vi snakker om de usynlige børn
#14: Vi snakker om de usynlige børn

Henter…

I podcasten ’Vi snakker om de usynlige børn’ forsøger vi at få greb om sorgen over at have mistet et barn, før det har taget sit første åndedrag eller kort tid efter. For hvordan skal vi forstå og tackle den?

Vi har derfor samlet et panel bestående af en sorgforsker, en hospitalspræst samt to kvinder, der begge har oplevet at miste et eller flere børn under graviditeten. Den ene er Marianne Paabøl Christensen, som er mor til Esther, vi hørte om i podcasten ’Mit usynlige barn, Esther’. Den anden er journalist Signe Thomsen, der har lavet fortællingen om Esther.

Sammen forsøger panelet at sætte forskellige ord på sorgen, men kaster også et nuanceret og kritisk blik på en række problematikker, der relaterer sig til spædbarnsdød. Hvordan skal pårørende agere på lang sigt? Hvad gør man som par, når sorgen ikke er ens? Og skal en juridisk skillelinje på 22 uger virkelig afgøre, om der er tale om en abort eller en dødfødsel, og om man har ret til barsel eller ej?

Signe Thomsen fortæller i podcasten om sin oplevelse med reglerne:

»Jeg var bange for, om jeg overhovedet kunne tillade mig at kalde ham et barn«.

Lyt med i podcasten, hvor vi inviterer jer, som har mistet, men også jer som ikke har, med indenfor til en samtale om de usynlige englebørn.

Medvirkende: Marianne Paabøl Christensen, mor til Esther; Signe Thomsen, journalist på Politiken og kvinden bag ’Mit usynlige barn, Esther’, Christian Busch, hospitalspræst på Rigshospitalet; Ester Holte Kofod; sorgforsker og psykolog på Aalborg Universitet

Vært, redaktør og producent: Hanne Budtz-Jørgensen

Redaktion: Kathrine Eggert Wadsholt, Sille Westphal og Signe Thomsen

Jingle: Sandra Boss

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.