0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hør podcast: »Jeg var bange for, om jeg overhovedet kunne tillade mig at kalde ham et barn«

Med serien ’De usynlige børn’ har Politiken de seneste to uger haft fokus på det at være forældre til de børn, som aldrig eller kun ganske kortvarigt nåede at trække vejret. Vi har i denne ’Plus En’-podcast samlet et kyndigt panel, der sammen forsøger at tage stilling til spørgsmål, tanker og personlige fortællinger fra læsere og lyttere.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Marianne Paabøl Christensen (yderst t.v.), Signe Thomsen (i midten) og vært Hanne Budtz-Jørgensen er del af panelet i podcasten 'Vi snakker om de usynlige børn'. Derudover er hospitalspræst Christian Busch og sorgforsker Ester Holt Kofod også en del af panelet.

Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst


Plus en

#14: Vi snakker om de usynlige børn
#14: Vi snakker om de usynlige børn

Henter…

I podcasten ’Vi snakker om de usynlige børn’ forsøger vi at få greb om sorgen over at have mistet et barn, før det har taget sit første åndedrag eller kort tid efter. For hvordan skal vi forstå og tackle den?

Vi har derfor samlet et panel bestående af en sorgforsker, en hospitalspræst samt to kvinder, der begge har oplevet at miste et eller flere børn under graviditeten. Den ene er Marianne Paabøl Christensen, som er mor til Esther, vi hørte om i podcasten ’Mit usynlige barn, Esther’. Den anden er journalist Signe Thomsen, der har lavet fortællingen om Esther.

Sammen forsøger panelet at sætte forskellige ord på sorgen, men kaster også et nuanceret og kritisk blik på en række problematikker, der relaterer sig til spædbarnsdød. Hvordan skal pårørende agere på lang sigt? Hvad gør man som par, når sorgen ikke er ens? Og skal en juridisk skillelinje på 22 uger virkelig afgøre, om der er tale om en abort eller en dødfødsel, og om man har ret til barsel eller ej?

Signe Thomsen fortæller i podcasten om sin oplevelse med reglerne:

»Jeg var bange for, om jeg overhovedet kunne tillade mig at kalde ham et barn«.

Lyt med i podcasten, hvor vi inviterer jer, som har mistet, men også jer som ikke har, med indenfor til en samtale om de usynlige englebørn.

Medvirkende: Marianne Paabøl Christensen, mor til Esther; Signe Thomsen, journalist på Politiken og kvinden bag ’Mit usynlige barn, Esther’, Christian Busch, hospitalspræst på Rigshospitalet; Ester Holte Kofod; sorgforsker og psykolog på Aalborg Universitet

Vært, redaktør og producent: Hanne Budtz-Jørgensen

Redaktion: Kathrine Eggert Wadsholt, Sille Westphal og Signe Thomsen

Jingle: Sandra Boss

Læs mere:

Annonce

Læs mere