Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ugens paneldeltager Moeisha Aden identificerer sig med 'Pose'-karakteren Angel: "Jeg har aldrig følt mig så repræsenteret."

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glitter, glam og realness: »Jeg tror, at 'Pose' kommer til at få langt større gennemslagskraft, end vi går og tror«

Poptillægget er tilbage, and the category is: Pose!

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

HBO-serien 'Pose' om 80'ernes ballroom-kultur i New York blev en succes over sommeren, hvor den ellers var i skarp konkurrence med selveste solen om publikums opmærksomhed. Med følsomhed, visuel dekadence og tv-historiens største cast af transpersoner foran og bag kameraet skildrer serien en tid, hvor LGBTQ+-personer var marginaliseret af samfundet og truet af AIDS, men fandt deres egen magtbalance til de glamourøse baller, hvor de konkurrerede om at være mest 'real'.

Serien er instrueret af Ryan Murphy, der også står bag den musikalske nyklassiker 'Glee', og til manuskriptet har han hentet inspiration i dokumentarfilmen 'Paris Is Burning' fra 1991. Panelet er enig om, at det er en enormt vigtig film:

»Man kan sige, at der i nogle dele af LGBTQ+-miljøet findes en form for hukommelsestab, hvor man glemmer, hvem man skylder de rettigheder, man har i øjeblikket. De rettigheder er på mange måder et resultat af ikke-hvide transpersoners aktivistiske arbejde, og den kultur, vi har i dag, skylder den kultur i slut-firserne i New York, alt,« siger Torsten Bøgh Thomsen, ph.d i kulturstudier ved Syddansk Universitet. »Hvis man ser et hvilket som helst afsnit af 'RuPauls Drag Race', så stammer hele ordforrådet derfra fra 'Paris Is Burning'. Jeg synes, det er et problem indenfor miljøet, at man glemmer at hædre de her helte fra fortiden.«

I ugens Poptillæg udfolder panelet historien bag 80'ernes ballrooms, vogue dancing og mystiske, mumificerede lig gemt i klædeskabe. De diskuterer også det magthierarki, der eksisterer internt i subkulturen - og hvilken effekt, 'Pose' kan få på fremtidens serieproduktioner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden