0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mens Poptillægget var på ferie: Yahya Hassan, 'Normal People', Fiona Apple og Absolute Music-gate

Mens Poptillægget har været på ferie har Fiona Apple udgivet en ny plade, Joy Mogensen blev udskammet for sit yndlingsalbum 'Absolute Music 2' og Sally Rooney's roman 'Normale mennesker' kan nu ses på DR. Og så mistede vi Yahya Hassan, og Danmark er blevet mere stille. Fælles for alle begivenheder er, at de på hver sin måde handler om eller involverer outsidere.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Digter Yahya Hassan læser op af sin første digtsamling.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Poptillægget er tilbage fra ferie og karantæneland. Vi har i denne uge derfor samlet et panel, der er klar til at fortælle om og diskutere fire store begivenheder inden for musik, litteratur og tv-serier. Og, nå ja, så skal vi også en tur ind på Christiansborg. Fælles for alle begivenheder er, at de på hver sin måde handler om eller involverer outsidere. Om dem og det der falder ved siden af socialt og samfundsmæssigt, men som alligevel markerer sig.

Mens vi har været væk har sangerinden Fiona Apple udgivet et nyt, vanvittigt og helt eminent album med navnet 'Fetch The Bolt Cutters', som har høstet rosende anmeldelser hele verden rundt. Kulturminister Joy Mogensen udtalte i et interview med Gaffa, at hendes yndlingsalbum er 'Absolute Music 2', og hvilken udskamning det skabte - for det kan man da ikke mene, når man er kulturminister? Forfatteren Sally Rooney har de seneste år taget verden med storm med romanerne 'Samtaler med venner' og 'Normale mennesker'. Sidstnævnte, som handler om outsider Marianne og populære Connell, som indleder et kompliceret forhold, er nu tilgængelig som tv-serie på DR.

Og så skete det tragiske og sørgelige, at Danmark mistede digteren Yahya Hassan kun 24 år gammel.

Lyt med og hør panelet mindes den unge digter og læse hans digte højt, hør om Fiona Apples helt særlige fornemmelse for vrede og poesi i sin musik, om IT-girl-forfatter Sally Rooney's litterære kvaliteter og hør om tv-udgaven af 'Normale mennesker' kan leve op til bogen. Og sidst, men ikke mindst, kan du høre panelets holdning til Absolute Music-gaten og udvælge deres yndlingssange fra den lange række af Absolute Music-antologierne.

Annonce

Læs mere