0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Digter Yahya Hassan læser op af sin første digtsamling.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens Poptillægget var på ferie: Yahya Hassan, 'Normal People', Fiona Apple og Absolute Music-gate

Mens Poptillægget har været på ferie har Fiona Apple udgivet en ny plade, Joy Mogensen blev udskammet for sit yndlingsalbum 'Absolute Music 2' og Sally Rooney's roman 'Normale mennesker' kan nu ses på DR. Og så mistede vi Yahya Hassan, og Danmark er blevet mere stille. Fælles for alle begivenheder er, at de på hver sin måde handler om eller involverer outsidere.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Poptillægget er tilbage fra ferie og karantæneland. Vi har i denne uge derfor samlet et panel, der er klar til at fortælle om og diskutere fire store begivenheder inden for musik, litteratur og tv-serier. Og, nå ja, så skal vi også en tur ind på Christiansborg. Fælles for alle begivenheder er, at de på hver sin måde handler om eller involverer outsidere. Om dem og det der falder ved siden af socialt og samfundsmæssigt, men som alligevel markerer sig.

Mens vi har været væk har sangerinden Fiona Apple udgivet et nyt, vanvittigt og helt eminent album med navnet 'Fetch The Bolt Cutters', som har høstet rosende anmeldelser hele verden rundt. Kulturminister Joy Mogensen udtalte i et interview med Gaffa, at hendes yndlingsalbum er 'Absolute Music 2', og hvilken udskamning det skabte - for det kan man da ikke mene, når man er kulturminister? Forfatteren Sally Rooney har de seneste år taget verden med storm med romanerne 'Samtaler med venner' og 'Normale mennesker'. Sidstnævnte, som handler om outsider Marianne og populære Connell, som indleder et kompliceret forhold, er nu tilgængelig som tv-serie på DR.

Og så skete det tragiske og sørgelige, at Danmark mistede digteren Yahya Hassan kun 24 år gammel.

Lyt med og hør panelet mindes den unge digter og læse hans digte højt, hør om Fiona Apples helt særlige fornemmelse for vrede og poesi i sin musik, om IT-girl-forfatter Sally Rooney's litterære kvaliteter og hør om tv-udgaven af 'Normale mennesker' kan leve op til bogen. Og sidst, men ikke mindst, kan du høre panelets holdning til Absolute Music-gaten og udvælge deres yndlingssange fra den lange række af Absolute Music-antologierne.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?