0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Dine veninder er din vigtigste romance

Veninder har været centrum for populærkultur i årtier. Fra 'Golden Girls' over 'Sex & The City' til 'Girls' og 'Insecure'. I ugens afsnit af Poptillægget taler panelet om popkultur og egne erfaringer med 'at veninde' for at finde svar på, hvorfor det er så vigtigt - og svært.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dine veninder er din vigtigste romance
Dine veninder er din vigtigste romance

Henter…

For tiden er det bøger og podcast, vi dykker ned i, når vi læser om, hører om og spejler os i andres venindeskaber. Den irske forfatter Sally Rooney beskriver i sin anmelderroste bog ’Samtaler med venner’, hvor klistret og krævende det er at være veninde. Men også om den smukke intimitet, der opstår i særlige venskaber.

Ligeledes cementerer den britiske forfatterinde Dolly Alderton vigtigheden af venindeskaber i sin bog 'Alt jeg ved om kærlighed': »Veninder er muligvis den vigtigste romance« siger hun.

Også podcastbølgen tager kærlig hånd om relationen. I podcastserien ’Fries before guys’, understreger de to kvinder bag sågar med titlen på podcasten, at veninder altså bør komme før romantiske relationer.

Det udsagn kan ugens panel, der består af forlagschef Line Miller, kulturskribent Lotte Thorsen og kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen, godt tilslutte sig. De er enige om, at man er nødt til at basere store dele af livet på venskaber og ikke blot parforhold. Men venskaber gør også ondt - de er krævende, svære og komplicerede. Panelet taler om de populærkulturelle fænomener, der har formet deres forhold til veninder, dét at være veninde og hvad det vil sige at være god og dårlig til 'at veninde'.