Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stilen er umiskendeligt fransk. Lobbyen med bordeaux plys på møblerne og store spejle.
Foto: Malene Fenger-Grøndahl

Stilen er umiskendeligt fransk. Lobbyen med bordeaux plys på møblerne og store spejle.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Elegant åndehul i en lille by med seks millioner besøgende hvert år

Hotel Majestic i Lourdes er en stiløvelse i smedejern, stuk og plys.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lourdes, en lille by i det sydøstlige Frankrig på kanten af Pyrenæerne, tiltrækker årligt omkring seks millioner rejsende. Et fåtal er vandrere og mountainbikeryttere (der er f. eks. en downhill moutainbike-rute, som bruges til den årlige World Cup, i udkanten af byen), mens det overvældende flertal er katolske pilgrimme, der valfarter hertil for at opleve ånden og stemningen i og omkring den lille grotte, hvor jomfru Maria angiveligt viste sig gentagne gange for en fattig lokal pige, Bernadette Soubirous, i 1858.

Efter en del modstand accepterede kirken hendes oplevelser som sande, og Lourdes blev et officielt valfartssted, hvor ikke mindst syge og handikappede rejste til i håb om helbredelse eller i håb om at opleve større fred med deres skæbne.

Der berettes om mirakuløse helbredelser i Lourdes, hvor de syge kan bade i det ’hellige’ vand. Men mest af alt er Lourdes kendt for den fred, som mange pilgrimme oplever her – ikke mindst under aftenprocessionerne, hvor tusinder messer og synger Ave Maria, fadervor m.m. på et væld af sprog.

Souvenirboderne sælger især rosenkranse, helgenbilleder og statuer af Vor Frue af Lourdes, og hoteller og restauranter er næsten alle opkaldt efter helgener og bibelske personer. – og ofte indrettet specielt til pilgrimme med særlige faciliteter til handikappede.

Men der er også en del af Lourdes, hvor stoltheden over den smukke region fylder lige så meget som helgenhistorier og katolsk hellighed. I den del af byen ligger Hotel Majestic– med så venlig betjening, at tanken strejfer én, at det måske har med jomfru Maria at gøre.

Beliggenhed:

Indgangen til hotellet.
Foto: Malene Fenger-Grøndahl

Indgangen til hotellet.

Hotel Majestic ligger på en af hovedgaderne i det moderne Lourdes, kun få minutters gang fra banegården, hvor der er busforbindelse til lufthavnen. Det moderne Lourdes er dog heller ikke mere moderne, end at mange af de omkringliggende bygninger har over 100 år bag sig.

Fra hotellet er der kun få minutters gang til turistinformationen og til to forskellige veje, der fører til byens religiøse centrum, så man er på ingen måde isoleret, men samtidig er den mest intense religiøse stemning ikke mærkbar; det er hverdagslivet på hovedgaden, der fylder mest – roligt og med tid til smil og venlige bemærkninger til turisterne.

Indretning:

Værelserne er i typisk fransk stil – dog i en lidt mere landlig retning: med bordeaux sengetæpper, marmorkaminer, træskabe med spejl i lågen og tunge gardiner med romantiske jagt- og rejsemotiver.
Foto: Malene Fenger-Grøndahl

Værelserne er i typisk fransk stil – dog i en lidt mere landlig retning: med bordeaux sengetæpper, marmorkaminer, træskabe med spejl i lågen og tunge gardiner med romantiske jagt- og rejsemotiver.

Stilen er umiskendeligt fransk. Facaden og indgangspartiet er præget af svunget smedejern og stuk, lobbyen med bordeaux plys på møblerne og store spejle. Stilen går igen i værelserne, som dog er i en lidt mere landlig stil – med bordeaux sengetæpper, marmorkaminer (som ganske vist ikke længere er i funktion), træskabe med spejl i lågen og tunge gardiner med romantiske jagt- og rejsemotiver i sarte farver. Morgenmadsrestauranten er lidt mere moderne og anonym i stilen; måske hænger det sammen med, at hotellet er en del af kæden Quatrès Hôtels med i alt otte hoteller i det sydøstlige Frankrig.

Faciliteter og service: Værelserne har wi-fi, tv, små, men velindrettede badeværelser – enkelte med badekar – og godt med skabsplads. Hvert værelse har 1-2 franske altaner, og de fleste har god udsigt over hovedgaden, men heldigvis sørger god isolering for, at bilerne kun høres som en stille susen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I receptionen kan man få info om katolske messer, udflugtsmuligheder og vandre- og cykelruter.

Morgenmaden er ikke med i standardprisen, men det traditionelle udbud af croissant, baguette, ost, lokal skinke, marmelade, søde yoghurter, kaffe og juice er ganske fint for de 9 euro (omkring 67 kr.) per person. Restauranten er kun åben til morgenmad, men der er heldigvis mange restauranter i nærheden i forskellige prisklasser.

Hotellet har gratis p-pladser, og (små) kæledyr er tilladt. Der er elevator, men ellers er hotellet ikke decideret handikapvenligt.

Konklusion: Et godt bud på et mellemklassehotel i Lourdes, hvor man får central beliggenhed, venlig service og fine faciliteter for de 40-80 euro (297-595 kr.) per nat, som det koster, afhængig af om man booker et single-, dobbelt-, tre- eller firepersonersværelse. Og uanset om man kommer her som pilgrim eller for at bestige Pyrenæerne, er det et fint sted at begynde færden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden