Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fint ser det ud, Storsätra Fjällhotell, der ligger godt placeret ved Grövelsjön cirka 40 kilometer fra Idre Fjäll.
Foto: Anne Louise Leth

Fint ser det ud, Storsätra Fjällhotell, der ligger godt placeret ved Grövelsjön cirka 40 kilometer fra Idre Fjäll.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Svensk fjeldhotel har hyggen i højsædet

Tæt på grænsen til Norge ligger det svenske langrendsområde Grövelsjön, hvor man finder få danskere og masser af sne og løjper.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I fjeldlandskabet mellem de norske og svenske tinder finder man på den svenske side søen Grövelsjön.

Det enorme naturområde i det nordlige Dalarna benyttes flittigt af langrendsfolket, og om sommeren tiltrækkes vandrere og andre, der søger naturaktiviteter.

For ja, det er naturen, som er i centrum i dette vildmarksområde, og det understreges af, at cafeer og butikker ikke ligefrem ligger som perler på en snor. Tværtimod. Men vil man have næsten endeløse horisonter og langrendsruter stort set for sig selv, er området det perfekte match. På to dage med langrendsskiene spændt på mødte skribenten her kun en håndfuld andre skiløbere. Fjeld, skov og løjper kan man altså stort set have for sig selv, hvis man ikke lige kommer i de travleste perioder. Vil man kombinere med alpint skiløb, ligger Idre Fjäll kun 40 kilometer herfra.

Beliggenhed: Man finder ikke en bred vifte af overnatningsmuligheder ved Grövelsjön. Der ligger to fjeldhoteller i området, og en fjeldstation med vandrehjem og hotelværelser – hertil kommer hytter, camping etc. Af de tre overnatningssteder er Storsätra Fjällhotell med sine fire stjerner det mest luksuriøse og ifølge hotellet selv Dalarnas første fjeldhotel. Det ligger centralt i forhold til langrendsløjperne – flere af dem udgår fra hotellet, som er placeret lige ved hovedvejen og derfor er nemt at finde.

Indretning: Hotellet ligger med front mod vejen og er uimodståeligt fint i den blege vintersol, som det står belagt med en meter sne. Det er rødmalet, med store planker og et elghoved ved indgangsdøren. Som et rigtigt fjeldhotel skal se ud.

Indeni er det beklædt med træ, der sammen med fortidens artefakter som gamle snesko og ditto ski giver en nostalgisk og hyggelig stemning. Hotellet er blevet udvidet med tiden, og reception, restaurant og opholdsstue ligger i hovedbygningen, mens stedets 35 værelser ligger i en tilbygning ti meter fra hovedbygningen.

Man kan indlogere sig i enkeltværelser, dobbeltværelser og større værelser velegnet til familier. Dobbeltværelset er rummeligt og med eget, lidt lille toilet, skrivebord, mindre sofa og tørreskab. Wi-fi fungerede upåklageligt. Eneste ’men’ er, at værelset er lige så spændende indrettet som de fleste motorvejscafeterier.

Foto: Anne Louise Leth

Når nu resten af hotellet er så stemningsfyldt med gamle billeder fra stedets unge år, knitrende pejs osv., er det ærgerligt, at linjen ikke er ført helt igennem også til værelset. Gråt linoleumsgulv og masseproducerede billeder gør ikke meget for hyggen på et hotelværelse.

Service og faciliteter: Storsätra Fjällhotell gør det godt i sit køkken. Morgenmaden har bredt udvalg, fra æg, bacon og pandekager til mysli og diverse brød samt sandwichbrød og pålæg, så man kan smøre madpakke og spise frokosten i fjeldet. Betjeningen var fin og opmærksom, og generelt var alt personale meget imødekommende.

Som nævnt findes der en opholdsstue med bøger, blade og tv, og en af de detaljer, som gav den samlede oplevelse af hotellet et nøk opad, var ’relaxavdelningen’ med sauna og udendørs kar med udsigt over skoven og den fine Grövlan flod, der bugter sig lige ved hotellet. Nøj, hvor er det rart at hoppe (eller krabbe sig) i karret efter en dag i den friske luft, hvor stængerne er blevet godt tunge. Spa-afdelingen er gratis for hotellets gæster (massage undtaget).

Konklusion: Smukt hotel med god beliggenhed, fin fjeldstemning og et imødekommende personale og en restaurant, der diskede op med lokale specialiteter som elg og rensdyr. Prisen for en overnatning svinger, men uden for de travleste uger kan man få en overnatning til cirka 1.000 danske kroner per person inklusive helpension, og det er ganske rimeligt.

Politiken var inviteret af Visit Sweden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden