Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hotel Memmo Príncipe Real ligger på en skråning med udsigt over centrum.
Foto: Poul Husted

Hotel Memmo Príncipe Real ligger på en skråning med udsigt over centrum.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Gratis cocktails og guidet rundtur på lille boutiquehotel

Memmo Príncipe Real med fem stjerner er en anbefaling værd i Lissabon.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem stjerner lyste op over Lissabons syv høje, da hotel Memmo Príncipe Real i efteråret 2016 slog dørene op i den portugisiske hovedstad.

Alt ånder klasse med dansk islæt, lige fra det øjeblik gæsten træder ind i receptionen, hvor der står Wegner-stole, til værelse 310 med en stor B&O fladskærm på væggen og telefoner designet af Jacob Jensen.

Beliggenhed: Hotellet ligger i det hippe Príncipe Real-kvarter, og en rundtur med en lokal guide er inkluderet i prisen. Inêz Ramires er tidligere stewardesse, men har etableret sin egen lille guidevirksomhed, Tailor Made Travel. Inez viser ikke blot os seks deltagere Príncipe Real, men tager tager os også med til Bairro Alto- og Chiado-kvartererne. Foruden kulturelle seværdigheder går turen også til butikker, restauranter, barer og natklubber.

Indretning: Eg, stål og beton dominerer Memmo Príncipe Real, som ligger på en skråning med udsigt over centrum. Moderne nutidskunst pryder væggene.

I receptionen hænger et portræt af Dom Pedro V (kong Peter V), som herskede i 1800-tallet og blev portrætteret af den tyske fyrstemaler Franz Xaver Winterhalter. Samtidskunstneren Carlos Barahona Possolo har ændret Winterhalters malerier, så Dom Pedro har det 21. århundredes Lissabon i baggrunden, og i en af hans ordener indgår hotellets logo: en kamæleon.

Badeværelset har seperat toilet og brusebad, og dertil kommer et lille påklædningsværelse.
Foto: Poul Husted

Badeværelset har seperat toilet og brusebad, og dertil kommer et lille påklædningsværelse.

Stilen fortsætter på nummer 310, som er et såkaldt superior city view-værelse på 26 kvadratmeter med fransk altan og udsigt over centrum. En bowler hænger på knagerækken og kan erhverves for 80 euro (595 kroner), men er heldigvis for lille til Deres udsendtes store grødhoved. Om aftenen anbringer stuepigen hatten på sengen og lægger små, lækre chokolader og morgendagens vejrudsigt under den.

Et stort brusebadeværelse med særskilt toilet scorer højt, men allermest lykke vækker et lille påklædningsværelse. Hvis der stadig ikke er plads til garderoben, står der en gine i hjørnet, som er meget praktisk til trøjer, når man har for meget tøj med til et solbeskinnet Lissabon i februar.

Faciliteter og service: Receptionisten Maria Ana oplyser, at der med tiden vil stå et cocktailsæt i hvert værelse, så man kan mikse sin egen velkomstdrink inkluderet i prisen. Fordi hotellet er så nyt, må vi ’nøjes’ med at få serveret en porttonic med campari i Café Colonial, som både er bar, middagsrestaurant og serverer morgenmad. Om morgenen placerer tjeneren med det samme, man sætter sig, en kontinental morgenmad på bordet med hjemmebag og spørger, hvilken juice og kaffe eller te man ønsker sig. Desuden kan man vælge både kolde og varme retter fra menukortet.

Konklusion: Memmo Príncipe Real med 41 værelser er det første boutiquehotel i Príncipe Real-kvarteret med fem stjerner. Prisen for værelse 310 med morgenmad, rundtur og velkomstdrink var 168 euro (1.250 kroner), hvilket er fuldstændig rimeligt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden