0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmark fortsætter med at udvikle sig til et land med masser af mountainbike-spor i topkvalitet. Grafik: Jens Mørch

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken kårer: Her er Danmarks 10 bedste mountainbike­spor i 2017

Igen i år sætter Politiken navn på landets mest kreative, udfordrende, smukke, vilde og sjove mountainbikespor.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det myldrer i underskoven. Frivillige mountainbike-folk er i gang med deres hakker, skovle og spader.

Jonglerer med grus, sten og hjemmebyggede broer. Kører med gravemaskiner og bæltebører. De udvikler og vedligeholder landets mountainbikespor – som oftest med hjælp fra Naturstyrelsen.

Og det er der god grund til, for siden det første spor blev anlagt i 2000 i Hareskoven uden for København, er omkring 150 flere kommet til.

Tal fra Idrættens Analyseinstitut viser, at omkring 330.000 danskere kørte mountainbike i 2016, og de tællere, Naturstyrelsen har sat op rundt omkring på sporene, viser en stigning på op mod 20 procent hvert år siden 2013.

Se listen over sporene herunder:

Grafik: Jens Mørch

Svinkløv Klitplantage

Hvor: Slette Strand, Nordjylland
Hvorfor: De har været de første til at give besøgende den komplette pakke med ophold, lejecykler, forplejning, undervisning og guiding under samme tag.

Skovhuggeren

Hvor: Uden for Svendborg, Fyn
Hvorfor: Betalingsspor. Skovhuggeren ligger i en privat skov, hvor sporbyggerne har ladet kreativiteten råde uden at være underlagt samme regler som i en statsskov.

Det blå spor i Rude Skov

Hvor: Holte, Nordsjælland
Hvorfor: Frivillige har lavet et kæmpe arbejde. Sporet udvikler sig konstant. Det er nok et af de spor herhjemme, hvor der er flest hop per kilometer.

Marselisborg Skov

Hvor: Aarhus, Østjylland
Hvorfor: Masser af gode, lange bakker og snævre, tekniske nedkørsler. God balance mellem anlagt spor og skovens naturspor. Tilpas med højdemeter.

Hammer Bakker

Hvor: Nord for Aalborg, Nordjylland
Hvorfor: Et virkelig kuperet spor med masser af smuk dansk bøgeskov. En tur i Hammer Bakker giver nemt over 1.000 højdemeter i benene.

Nordskoven

Hvor: Silkeborg, Midtjylland
Hvorfor: Fantastisk flow, masser af tekniske udfordringer og en meget smuk skov at køre mountainbike i.

Danmarks tag

Hvor: Himmelbjerg-området, Ry, Midtjylland
Hvorfor: Nedkørslen ’Sort guld’ kaldes noget af landets bedste. Forvent masser af lange opkørsler og nedkørsler.

Sdr. Plantage Ebeltoft

Hvor: Ebeltoft, Mols
Hvorfor: Sjove passager, godt flow. Designet af folkene, der også har gjort Slette Strand-sporet til en dansk mountainbike-klassiker.

Fruens Plantage

Hvor: Næstved, Sydsjælland
Hvorfor: Måske Danmarks mest højintense spor fordelt på blot cirka fem kilometer. Tekniske svære opkørsler og teknisk svære nedkørsler.

Almindingen

Hvor: Bornholm
Hvorfor: Det eneste sted i Danmark, hvor massive klipper er en del af underlaget. Super frodig underskov og lange nedkørsler.

Læs mere:

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.