0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emil Arenholt Mosekjær
Foto: Emil Arenholt Mosekjær

I dag ånder alt fred og ro. Men for et århundrede siden var de rolige skove og smukke marker i Frankrig og Belgien et helvede på jord, hvor kemiske våben, artilleri-granater og lugten af lig var en del af dagligdagen for de millioner af tyske, franske og britiske soldater, der kæmpede og døde på Vestfronten.

Soldaterne på Vestfronten klyngede sig til livet i en verden af mudder, lort og død

Første Verdenskrig blev udkæmpet for 100 år siden, og slagmarkerne ved Somme, Verdun og i Flandern var dengang scene for ufattelige lidelser. Det er svært at forstå, når du i dag spadserer rundt på de grønne marker i Frankrig og Belgien.

FOR ABONNENTER

Klokken var lidt over halv otte om morgenen, da korporal Arthur Cook og hans kammerater fra 1st Somerset Light Infantry forlod deres skyttegrave og vandrede direkte ind i en storm af bly fra de tyske maskingeværer.

Foran sig havde briterne allerede set mændene i den første angrebsbølge blive mejet ned af den fjende, som de ellers havde fået at vide var blevet udslettet af den foregående uges artilleribombardement.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce