Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Slagmarkerne ved Gettysburg og Antietam er overstrøet med mindesmærker. Nogle af dem blev i årene efter krigen opstillet af de regimenter, der deltog, og på de steder, hvor de kæmpede skulder ved skulder. Ofte er de dedikeret de faldne  kammerater.
Foto: Emil Arenholt Mosekjær

Slagmarkerne ved Gettysburg og Antietam er overstrøet med mindesmærker. Nogle af dem blev i årene efter krigen opstillet af de regimenter, der deltog, og på de steder, hvor de kæmpede skulder ved skulder. Ofte er de dedikeret de faldne kammerater.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oplev slagmarkerne, der lagde jord til USA’s blodigste konflikt

Under borgerkrigen 1861-65 slog amerikanere hinanden ihjel i et omfang, der indtil da havde været uhørt. Krigen skabte det moderne USA, og minderne fra den er endnu tydelige på de velbevarede slagmarker, der ligger tæt på Washington, D.C.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En let støvregn er hele formiddagen drysset ned over Gettysburg. Her på markerne og i de små skove syd for byen i det sydlige Pennsylvania udkæmpede soldater fra nord og syd i løbet af tre sommerdage for 154 år siden et af de største og mest afgørende slag i USA’s historie.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden