0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Friske fisk og folkelige friturefix: Spis dig lykkelig i havnebyen Cádiz

Den andalusiske havneby Cádiz er omgivet af vand til alle sider og har i århundreder været afgangshal fra Sydeuropa til verdenshavene. Det kan smages på byens restauranter, hvor du kan mæske dig i frisk fisk på et folkeligt freiduria eller nyde den mest ekstravagante menu på den trestjernede toprestaurant Aponiente, hvor selvlysende plankton og sære havvæsener spiller hovedrollen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lars Roest-Madsen
Foto: Lars Roest-Madsen
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Flamencoguitarens toner flyder lystigt derudad, og fra karaflerne flyder simpel og læskende sherrymost, som ledsager brættet med velduftende mortadella og andet charcuteri, som bliver sat på bordet foran os.

Man skulle tro, at vi befandt os på en beskeden andalusisk taverna. I virkeligheden sidder vi på Aponiente, et af Andalusiens gastronomiske fyrtårne, som i 2017 blev belønnet med tre af de mytiske michelinstjerner.

Her godt 100 kilometer fra Spaniens sydligste spids begynder oplevelsen i en tilbygning foran den gamle tidevandsmølle fra 1800-tallet, som huser restauranten. Her rystes fine dining-fornemmelserne af og skiftes ud med tavernastemning og det, der ligner charcuteri. Det er tæt på at være sandt. Men selv om mortadellaen ser ud, dufter og smager som den ægte vare, indeholder den ikke ét gram svinekød, men derimod havaborre, som er saltet og derefter har hængt og modnet til velsmag under optimale forhold.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter