0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

12 oplevelser i Almería: Velkommen til et overdådigt spansk spisekammer

Almería i Andalusien er i år udnævnt som Spaniens gastronomiske hovedstad, og det er en god anledning til at smage på byens middelhavskøkken. På Almerías spisesteder serveres bl.a. tomater, røde og hvide rejer i særklasse og gratis tapas.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Hanne Olsen
Foto: Hanne Olsen

Grøntsagerne, der serveres i Spaniens gastronomiske hovedstad, Almería, dyrkes i Mar de Plástico, (Plastikhavet), et gigantisk drivhusområde uden for byen, hvis størrelse kan sammenlignes med 20.000 fodboldstadioner.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvert år udnævner en komité bestående af journalister og skribenter for turisme samt hotel- og restaurationsbranchen en spansk gastronomisk hovedstad, La Capital Española de la Gastronomía. Almería har fået æren i 2019, fordi byen er rig på både dygtige kokke, fisk og skaldyr samt frugt og grøntsager.

Fisk og skaldyr fanges i Middelhavet, og især de store røde og hvide rejer – gambas rojas og gambas blancas – er udsøgte delikatesser, fordi de er mere kødfulde end i andre dele af landet.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce