0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

12 oplevelser i Poznan: Velkommen til Polens nye turistmagnet

Poznan har et passende antal interessante seværdigheder, et rigt kulturliv, en afslappet stemning og lave priser, som gør byen i den vestlige del af Polen til et oplagt rejsemål.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ota Tiefenböck
Foto: Ota Tiefenböck
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Polens største turistmagneter er utvivlsomt fortsat Kraków og Gdansk, men landet er langt mere end de to byer, og dets femtestørste by, Poznan, er en god mulighed for en hyggelig og billig tur.

Poznan har nemlig alt. En spændende historie, interessante seværdigheder og arkitektur fra flere forskellige tidsperioder, et rigt kulturliv og ikke mindst et bredt udvalg af gode og billige restauranter til priser på det halve af de danske. Seværdighederne og museerne er i passende antal, som betyder, at besøgende også har tid til at nyde og betragte Poznans formentlig største attraktion, nemlig byens afslappede stemning. Den kan man opleve, mens man nyder et glas på en af byens mange udendørsrestauranter, eksempelvis på Poznans smukke hovedplads, Rynek.

Poznan er bedst at besøge om sommeren, i foråret eller efteråret, hvor denne vigtige del af byens kvalitet kan nydes i fulde drag. Kommer man i en af vintermånederne, vil man dog også opleve en by med masser af kultur og interessante museer, som absolut er værd at besøge.

1Farverig plads med to gedebukke

Stary Rynek er Poznans hovedplads og største seværdighed, især når klokken slår 12 på byens smukke renæssancerådhus. Præcis klokken 12 kommer to gedebukke frem i rådhusets tårn og støder sammen 12 gange til stor glæde for de mange mennesker, der hver dag samles på pladsen. Samtidig spiller en trompetist en fanfare i et af rådhusets andre tårne.

Ota Tiefenböck
Foto: Ota Tiefenböck

Rådhuset huser Poznans historiske museum, Muzeum Narodowe w Poznaniu. På pladsen ses også mange af byens smukke farverige huse, som for hovedpartens vedkommende blev genopbygget efter Anden Verdenskrig, hvor 60 procent af bygningerne på Rynek blev ødelagt. Det resulterede også i opførelsen af byens nok mest kontroversielle bygning, Arsenal, opført i 1962 i modernistisk kommunistisk stil. Arsenal, der i dag er kunstmuseum for moderne kunst, viser hvert år en række spændende udstillinger. Bygningens arkitektur blandt gamle historiske bygninger giver et godt billede af Polens brogede historie. På hele pladsen er der massevis af cafeer og restauranter med udendørsservering.

Muzeum Narodowe w Poznaniu, Stary Rynek

www.mnp.art.pl

2En ø med en vigtig katedral

Ostrow Tumski (Katedral-øen) med sin imponerende katedral er et vigtigt sted ikke blot for turisterne og indbyggerne i Poznan, men for hele Polen. Det var her, byen Poznan og en selvstændig polsk stat blev grundlagt. Det var i denne katedral, Polens første regent, Mieszko, i 966 blev døbt, et dåb, som regnes for indledningen til Polens tilhørsforhold til kristendommen.

Ota Tiefenböck
Foto: Ota Tiefenböck

Katedral