0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vandretur i Georgien: I Kaukasus-bjergene kan du få de magiske landskaber helt for dig selv — lidt endnu

Turismen har vokset sig stor i Georgien, og de næste par år forventer landets turistmyndigheder, at antallet af især vandreturister vil vokse markant. På en vandretur i Kaukasus-bjergene har du endnu skønheden næsten for sig selv.

Sophie Lund Møller
Foto: Sophie Lund Møller
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Meeestiaaa«, brøler taxachaufførerne efter os ved togstationen i byen Zugdidi i det nordvestlige Georgien. ​​

De ramponerede taxaer holder nærmest oven på hinanden i deres iver efter turister. I et kaotisk virvar af kufferter og bilos forsøger de at indfange passagerer til bjergbyen Mestia, som er Georgiens vandremekka for turister. Turismen er eksploderet de seneste par år i det lille land med de næsten 4 millioner indbyggere. Ifølge Georgiens Nationale Turismeadministration havde landet i 2018 8,7 millioner internationale rejsende. Ud af de 8,7 millioner var 4,7 millioner turister, hvilket er en stigning på 16,9 procent på blot ét år. Turismen er en af de største sektorer i Georgien, og især naturturisme i Kaukasus-bjergene er populært blandt turister.

Det er derfor ikke besynderligt, at alle taxachaufførerne råber ’Mestia’ efter folk med store rygsække og et overrumplet udtryk i ansigtet.

Men vi skal ikke mod Mestia. Med turisttallene i baghovedet har vi besluttet os for en vandrerute fra byen Mukhuri til Khaishi over Egrisi-bjergene. Det skulle være et mindre bevandret område af Kaukasus, hvor man efter sigende kan få rå bjerge, rene vandfald og krystalklare bjergsøer for sig selv lidt endnu.


Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere