Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Heidi Skibsted
Foto: Heidi Skibsted

I Tanzania jager sjældent stammefolk stadig med bue og pil

Der er højst 1.500 personer tilbage af hadzabe-folket, der fører en nomadetilværelse i det nordlige Tanzania. De lever udelukkende af den mad, de kan jage og plukke i området, og ejer kun det, de nemt kan bære over skulderen. Politiken var med dem på deres daglige jagt.

FOR ABONNENTER

Gløderne springer, og røgen fra de to bål river i næsen og gør øjnene blanke, da vi kommer tættere på. Rundt om det ene sidder en række kvinder tæt – nogle med deres diende babyer i favnen. Ved det andet bål nogle meter derfra sidder deres mænd i en rundkreds. Deres overkroppe er halvnøgne og delvis dækket af brunt skind fra nedlagte impalaer. På hovedet har de et bånd med pelsen fra bavianer, og deres fødder er enten bare eller trådt ned i et par slidte og støvede sandaler.

Vi er på besøg hos hadzabe-folket, der lever i området omkring søen Eyasi i det nordlige Tanzania. Denne stamme huser 14 medlemmer, der lever som nomader og flytter deres hjem cirka en gang om måneden. For enden af bålet sidder stammens ældste medlem, Shagua Punklo, og for at skille sig ud er han iklædt en stor hovedudsmykning som en høvding.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden