0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turisterne elsker provinsen: Sommergæster fra Tyskland, Island og Norge undgår København

Københavnske hoteller er ikke med, når Danmark åbner til sommer. Men erfaringen viser, at de fleste tyskere, nordmænd og islændinge alligevel ikke gider bo i hovedstaden.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Skuffelsen er stor blandt hovedstadens hoteller, restauranter og oplevelsesindustri, efter at regeringen har besluttet at åbne grænserne for tyske, norske og islandske turister, så længe de ikke overnatter i København.

Men faktisk er det kun en brøkdel af turisterne fra Norge, Tyskland og Island, som overnatter i København, når de besøger Danmark i juli og august.

1,5 millioner turister fra de tre lande holdt ferie i Danmark i 2019. Mere end 1,3 millioner boede ikke i København.

Det viser tal fra turismeorganisationen VisitDenmark. Kun godt 144.000 indlogerede sig i København og Frederiksberg i 2019, mens de var på sommerferie i Danmark.

Imens overnattede langt størstedelen - omkring 1,35 millioner - uden for København. Det viser et notat, som organisationen har sendt til Erhvervsministeriet.

Tallene er opgjort på baggrund af overnatninger, hvor turister har haft mindst én kommerciel overnatning. Det er altså ikke inkluderet festivalturister og krydstogtturister.

Feriehuse hitter

I notatet oplyser VisitDenmark, at turister fra de omkringliggende lande primært søger mod feriehusene, når de besøger Danmark i juli og august.

Tyskere er stærkt overrepræsenteret i Danmark med lidt over en million besøgende sidste år. Langt størstedelen lejer sig ind i et feriehus.

Blandt de resterende cirka 500.000, der kommer fra Norge og Island, er der heller ingen tvivl. Også her opholder størstedelen sig uden for hovedstaden.

Det er fra 15. juni, at nordmænd, tyskere og islændinge igen kan få lov til at være turister i Danmark, har regeringen besluttet.

Grænserne har i lidt over to måneder været lukket for alle, medmindre de har et - for myndighederne - anerkendelsesværdigt formål.

Med de nye rejseregler for turister kommer der til at gælde visse restriktioner. Eksempelvis skal turisterne booke mindst seks overnatninger, og man skal give adressen på sit overnatningssted.

Den indrejsende vil blive afvist ved grænsen, hvis vedkommende viser tydelige sygdomstegn som for eksempel hoste eller feber.

ritzau

Læs mere:

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden