0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Mange danskere elsker at holde ferie i Grækenland om sommeren. Spørgsmålet er, om det er et af de lande, som Udenrigsministeriet måske alligevel ikke vil fraråde rejser til hele denne sommer? (Arkivfoto)

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt håb for rejseglade danskere: Regeringen arbejder på at lempe rejsevejledninger

Udenrigsministeriet bekræfter nu, at der arbejdes på at løsne yderligere op for nogle af rejsevejledningerne allerede inden 31. august.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ifølge en mail fra Udenrigsministeriet til avisen B.T. arbejder regeringen på en ny model for rejsevejledninger, der vil give mulighed for mere udrejse – og det før den ellers udmeldte dato 31. august.

»Regeringen arbejder på at finde en ny model for rejsevejledningerne, så danskerne kan rejse frit igen så hurtigt som muligt og gerne inden den 31. august«, skriver Udenrigsministeriet til B.T.

Samme melding lød fra Udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) i programmet ’Spørg Borgen’ på DR1 torsdag aften.

»Rejsevejledningen er sat til 31. august. Men det er vigtig at sige, at vi løbende tager bestik af situationen. Der er ikke noget, jeg hellere vil end at åbne op før. Vi arbejder også konkret på modeller, som ser på, om vi kan åbne op før«, lød det.

Ministeren ville dog hverken sætte dato eller navne på hvilke lande, som der eventuelt ville blive åbnet for rejser til inden den 31. august. Men der arbejdes i hvert fald på at åbne for flere lande i Norden.

»Vi har dialog med blandt andet Sverige og Finland og selvfølgelig også med andre europæiske lande om, hvordan vi kan åbne op på en forsvarlig måde«, sagde Jeppe Kofoed.

Tyskland, Island og Norge blev gjort gule

Rejsevejledningen til hele verden blev strammet voldsomt tidligere i år, da coronavirus gjorde, at al udrejse blev frarådet.

Det skete, både for at der ikke skal bringes smitte tilbage til Danmark, men også fordi andre lande hurtigt kan indføre restriktioner, der gør det endog meget svært at komme hjem.

I slutningen af maj – da også de danske grænser blev delvist åbnet – sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S), at rejsevejledningen for hovedparten af verden vil blive fastholdt til 31. august. Men i samme ombæring blev de tre lande Tyskland, Norge og Island gjort ’gule’.

»Vi fraråder nu ikke længere ferierejser til Tyskland, Norge og Island. Vi beder dog folk om at undgå storbyer«, sagde udenrigsministeren på et pressemøde og frarådede at opholde sig i storbyer med mere end 750.000 indbyggere.

Hvis danskere vælger at rejse til lande, der fortsat er markeret som ’orange’, dvs. at Udenrigsministeriet fraråder alle ikkenødvendige rejser til landet, så skal man kontakte sit forsikringsselskab inden afrejse og være helt klar over, om og hvordan man er dækket, hvis man skulle komme ud for en ulykke eller blive smittet med corona og havde brug for hjemtransport.

Det anbefales også at vende det med ens arbejdsgivere, da flere arbejdsgiverorganisationer har meldt ud, at medarbejdere som rejser til orange lande skal gå 14 dage i karantæne ved hjemkomst og selv betale for de manglende arbejdsdage.

/ritzau/tik

Læs mere:

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden