0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

I den levende museumsby Nyvang får du en munter rejse tilbage til 1940'erne

Sæt god tid af til et besøg i byen med gamle andelsvirksomheder, butikker og værksteder, for de vrimler med sjove detaljer og fortælleglade frivillige kustoder.

FOR ABONNENTER

Han stikker hovedet ned i kølerhjelmen på den antikke, flaskegrønne Ford T fra 1924, den er så gammel, at den end ikke har en gearstang. Fra morgenstunden har den nægtet at starte, med svensknøglen fremme prøver han sig frem til en løsning.

»Der var møg nede i sammenfasningen der, så bilen fik ikke den benzin, den skulle have. Så må man jo reparere lidt på den, og det er sjovt. Det er gode gamle biler«, siger Svend Erik og ser ud i vognmandsforretningen, hvor også en smuk gammel ambulance fra 1938 holder, en bil, der oprindelig blev sat i produktion af tyske Ford på bestilling af Hitler, men senere ironisk nok formentlig brugt til at redde danske jøder i 1943.

To kolleger fra vognmandslavet, begge i kedeldragter fra 40’erne, kommer til for at småjustere under kølerhjelmen, mens Svend Erik kravler op i førerhuset for at prøve at starte bilen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden