0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Fire specialmuseer i New York: Find vej til udbryderkongen Houdinis tricks og Louis Armstrongs baghave

Hvis du allerede har været oppe i Empire State Building, One World Observatory og har set Frihedsgudinden og MoMA, så er det måske tid til at finde nogle af de små specialmuseer, der er mange af i New York. Her er fire spændende og anderledes rundtomkring i byens krinkelkroge.

Jacob Wendt Jensen
Foto: Jacob Wendt Jensen

Al Capone, John Herbert Dillinger og andre af forbudstidens gangstere har deres eget museum i East Village.

New York
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
New York
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Små private museer glemmes ofte på bekostning af de store blåstemplede af slagsen. Hvis man er til det hjemmelavede, kan man for 20 dollars få ikke så lidt af en oplevelse på Museum of the American Gangster i East Village. På hvert timeslag inden for åbningstiden begynder en guidet tur i den hæsblæsende historie om forbudstidens USA (fra 1920 til 1933).

Hjemmebrænderier og smugkroer var meget udbredt, og det fik gangsteraktiviteten til at stige. Vores guide talte hurtigere, end maskinpistoler kan skyde, så vi skulle spidse ører for at få historierne om Al Capone, Bugsy Siegel, Meyer Lanski og mange flere med hjem.

Senere kom vi til gangsterne fra nabolaget. Guiden var ret uvillig til at svare på spørgsmål om nutidens gangstere, fordi mange af dem ofte besøger museet, så dem kan vi ikke nævne navnene på. Men vi kan godt nævne Henry Hill, som Martin Scorseses film ’Goodfellas’ i sin tid handlede om. Hill besøgte indtil sin død i 2012 museet så ofte, at han blandt andet nåede at sætte sine fodspor i cement. Han elskede opmærksomhed og søgte så ofte selv pressens søgelys, at han blev smidt ud af sit vidnebeskyttelsesprogram, fordi det ikke længere gav mening.

Det er gratis selv at se de to stuer fyldt med fotos, avisudklip og våben, men tager man den guidede tur, får man turen i baren fra forbudstiden og den skumle kælder med.

Museum of the American Gangster, 80 Saint Marks Place, New York, der ligger tæt på subwaystationen Astor Place

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere