Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
havudsigt. Fra værelsets terrasse er det blå Ægæerhav og øen Telendos det eneste, der ligger mellem hotellet og horisonten.
Foto: Kåre Welinder

havudsigt. Fra værelsets terrasse er det blå Ægæerhav og øen Telendos det eneste, der ligger mellem hotellet og horisonten.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Uforglemmelig udsigt på græsk ferieø

Hotel Philoxenia på Kalymnos er charmerende, tilbagelænet og gæstfrit.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidder man på Hotel Philoxenias poolkant med tåspidserne østover, rammer ens blik først en blomstrende oleanderallé langs hotellet, hvorefter et glinsende Ægæerhav og øen Telendos er eneste forstyrrende faktorer før horisonten.

Flytter man sig til modsatte side af poolen og kaster nakken bagover, åbenbarer Kalymnos’ enorme klatregrotte, Grande Grotta, sig på klippemassivet bag hotellet, hvor klatreentusiaster fra hele verden tester deres færdigheder.

LÆS OGSÅ

Hotel Philoxenias beliggenhed og tilbagelænede charme går godt i spænd med den gæstfrihed, der er et kendetegn på det familieejede hotel.

Man bliver mødt med smil af både far, mor og børn, der alle tager del i de daglige rutiner.

Selv da Rejsers udsendte kom hjem midt om natten, sendte den unge receptionist, der havde været i receptionen hele dagen, alligevel et hjerteligt smil og ønskede en god nat.

Hotellet, hvis navn betyder gæstfrihed, har kun få minutters gang til stranden i begge retninger fra lokalbussens stoppested ved Philoxenias indgang, ligesom et stort udbud i restauranter med eminent udsigt over havet findes få kilometer mod syd.

Rejser boede på et klassisk dobbeltværelse, hvor man glemte revnen i den ene madras, når først dørene blev slået op til en mageløs terrasse med borde, stole, lun havbrise og uforglemmelig udsigt over Ægæerhavet.

Hotel Philoxenia har to etager med værelser, og den tredje og øverste rummer fine familielejligheder med hver to værelser. Alle værelser er med havudsigt.

Mad og drikke

Hjemmelavede pandekager med timianhonning og frisk frugt er den optimale start på dagen på Hotel Philoxenia. Hotelmor er i køkkenet, og hun serverer også et udvalg af lækre omeletter til morgenmaden, der dog er basal continental breakfast, hvor pandekager, omeletter med mere fås som tilkøb. Morgen er kl. 8-10, aftensmaden serveres indtil kl. 21, og begge måltider kan indtages inde eller på den anbefalelsesværdige, overdækkede terrasse. Hotellets bar er åben 24 timer i døgnet.

LÆS OGSÅ Prisen for vores standard dobbeltværelse med udsøgt udsigt og morgenmad er 485 kroner, mens værelset koster 335 kroner uden for sæsonen.

Rejser var inviteret af Apollo Rejser.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden