Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forvirret? Det kan være svært at gennemskue, om det bedst betaler sig at booke sit hotelophold direkte på hotellets hjemmeside eller hos onlineportaler som Booking.com og Hotels.com. På billedet er AC Hotel Bella Sky i Københavns Ørestad.
Foto: FRANDSEN FINN

Forvirret? Det kan være svært at gennemskue, om det bedst betaler sig at booke sit hotelophold direkte på hotellets hjemmeside eller hos onlineportaler som Booking.com og Hotels.com. På billedet er AC Hotel Bella Sky i Københavns Ørestad.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pristjek: Hotelsøgemaskiner dyrere end at booke direkte hos hotellet

Der er ingen penge at spare ved at booke et hotelværelse gennem en hotelsøgemaskine.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er det billigst at booke hotelværelset på hotellets hjemmeside eller via en hotelsøgemaskine?

Det spørgsmål stiller mange rejsende sig selv, ikke mindst fordi det i dag er populært selv at sammensætte sin rejse, så man køber flybillet og hotelværelse separat.

Politiken har derfor lavet stikprøver på prisen for et dansk hotelværelse via to populære hotelsøgemaskiner, Hotels.com og Booking.com.

De viser, at i ingen ud af 15 tilfælde er det billigere at booke hotelværelset via en hotelsøgemaskine.

I syv tilfælde er det billigere at booke overnatningen direkte på hotellets hjemmeside, mens prisen i otte søgninger viser sig at være den samme, uanset om man booker via hotellets egen hjemmeside eller via hotelsøgemaskinen.

Det overrasker ikke Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

»Det er indlysende, at jo flere led der er, jo dyrere bliver hotelværelset. Det bør være billigere at booke direkte gennem hotellet«.

30 procents besparelse

Politiken har søgt på samme værelsestype og taget højde for betingelser, eksempelvis om morgenmad er med i prisen, eller om det er muligt at afbestille værelset frem til ankomst. I søgningerne med en prisforskel kan man typisk spare 100-200 kroner, hvilket procentmæssigt udgør en stor del af værelsesprisen.

En søgning på Hotel Faaborg Fjord viser for eksempel, at prisen for en overnatning lørdag til søndag i juni er 795 kroner for et standardværelse med morgenmad. Samme værelse med morgenmad koster hos Booking.com 1.045 kroner – mere end 30 procent dyrere. På Strand- og Badehotel Marienlyst i Helsingør skal hotelgæsten betale 1.095 kroner for en overnatning, mens Hotels.com kræver 200 kroner mere for opholdet.

En nat på First Hotel Grand i Odense koster på den søgte dato 1.772 kroner, hvis man booker overnatningen direkte hos hotellet, mens Hotels.com kræver 73 kroner mere for samme værelsestype.

Bedre betingelser hos hotelbookingsite

Til gengæld giver Hotels.com mulighed for, at man kan afbestille sit ophold frem til kort før den bookede dato, mens der ikke er mulighed for refundering ved booking direkte hos hotellet.

Det har Vagn Jelsøe selv oplevet, da han skulle booke hotel i efterårsferien.

»Prisen var nøjagtig den samme begge steder. Men hotellet havde den praksis, at reservation var bindende, men hvis jeg bookede via Hotels.com, kunne jeg afbestille frem til to dage før ankomst. Så det gjorde jeg«, siger Vagn Jelsøe, der tilføjer, at søgemaskinerne også er en god måde at få overblik på.

»Man skal huske, at der er hoteller, som ikke har en aftale med søgemaskinerne, og som kan være billigere«.

Og ikke mindst, lyder rådet fra vicedirektøren, kan man også forsøge at ringe til hotellet og spørge, om det vil matche prisen, man har fundet hos hotelsøgemaskinen, fordi der så ikke skal betales kommission.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Anne Louise Leth eller fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden