Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SØMANDSCAFE. På trods af The Janes fortid som sømandshjem serveres der ikke beskøjter i hotellets Cafe Gitane, men både solide og lette retter. Foto: Poul Husted
Foto: Poul Husted

SØMANDSCAFE. På trods af The Janes fortid som sømandshjem serveres der ikke beskøjter i hotellets Cafe Gitane, men både solide og lette retter. Foto: Poul Husted

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: New York-hotel var engang sømandshjem og herberg for hjemløse

Bohemer, hipstere, hippier og andet godtfolk samles på The Jane i West Village.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den røde murstensbygning på hjørnet af Jane og West Street i Manhattans West Village i New York har en fortid som sømandshjem, vandrerhjem, herberg for hjemløse, og så blev de overlevende fra ’Titanic’s forlis indlogeret i 1912, indtil afhøringerne var overstået, og de kunne tage hjem.

Hvis bygningen minder om modtagelsescentret for immigranter på Ellis Island, er det ikke noget tilfælde.

Bygningen er tegnet af samme arkitekt, William Boring, men i årenes løb forfaldt den.

Prostituerede og narkohajer udøvede deres gesjæft både inden og uden for bygningen indtil 2008, da den blev renoveret og omdøbt fra Hotel Riverview til The Jane.

I dag er The Jane et moderne boutiquehotel, men arven fra sømandstiden ses overalt. Værelserne kaldes kahytter, og i receptionen er receptionister og dragere iklædt gammeldags uniformer og hatte.

I baren står en udstoppet abe i en glasmontre iklædt samme uniform som personalet.

Beliggenhed: The Jane ligger klos op ad Meatpacking District og inden for gåafstand af Chelsea, Soho og Union Square.

Lige over for hotellet ligger Hudson River Park, hvor man kan løbe en tur, cykle på en af hotellets cykler eller bare nyde floden og udsigten til New Jersey.

Indretning: The Jane har tre typer kahytter: De mindste er på 4,65 kvadratmeter og har køjesenge med plads til to og bad på gangen.

Standardkahytterne har samme størrelse og ligeledes bad på gangen, men kun én seng.

Politiken boede i en kaptajnskahyt – værelse 502 – på 23 kvadratmeter med eget bad. Et lille bord med to stole og et skrivebord var der også plads til.

Opholdet var om vinteren, og det var umuligt at justere radiatorerne.

Derfor kunne man enten sove i en sauna eller åbne vinduet og overnatte i et køleskab og med en del støj fra motorvejen mellem hotellet og Hudson-floden.

Faciliteter og service: The Jane er et samlingssted for de lokale bohemer, hipstere, hippier og andet godtfolk.

I weekenderne hygger de sig i baren eller natklubben, hvor nøgenmalerierne dokumenterer, at vi ikke befinder os i den puritanske del af USA. Underholdningen består enten af livemusik eller en dj.

Om sommeren er tagterrassen populær med udsigten over byens lys og Hudson-floden.

Cafe Gitane sørger for, at gæsterne ikke sulter. Politiken spiste kun morgenmad, som ikke er inkluderet i prisen, og på menukortet er der både sunde og usunde tilbud.

Maden er velsmagende og omgivelserne hyggelige.

Konklusion: Atmosfæren på The Jane og i West Village er så newyorksk, at man hurtigt selv føler sig som newyorker.

Priserne for et standardværelse begynder ved 78 dollars (ca. 515 kroner), mens kaptajnshytten kostede 195 dollars (ca. 1.285 kroner) Med diverse afgifter og skatter oveni blev den samlede pris godt 227 dollars (ca. 1.495 kr.).

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden