Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
HAVNÆRT. Der er kun få skridt fra hotellet og ned til havet. Bemærk palmerne, som man ser mange af på den sydengelske riviera.
Foto: Allan Graubæk

HAVNÆRT. Der er kun få skridt fra hotellet og ned til havet. Bemærk palmerne, som man ser mange af på den sydengelske riviera.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Byens billigste hotel har havudsigt

Bo lige ved havet i den sydengelske by Torquay.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gps’en i bilen siger »Du er ankommet«, og vi holder ud for The Grand Hotel i Torquay på den engelske sydkyst. Det er dog en fejl fra gps’ens side, for vi skal bo på hotellet ved siden af, og det hedder The Waters Edge Hotel. Og navnet er ikke pral, for der er kun nogle vejbaner og et lille grønt anlæg, der adskiller hotellet fra vandkanten.

Denne overnatning var i øvrigt lidt af et eksperiment. En hotelsøgemaskine blev bedt om at finde billigste hotel i Torquay en hverdag i april. Prisen lød på 25 pund (230 kroner) for et enkeltværelse, dog uden morgenmad (6 pund, ca. 55 kroner), men med gratis parkering. Samme dag ville Grand Hotel have kostet 80 pund (750 kroner).

Beliggenhed: Hotellet ligger på kystvejen, der fører ind til Torquays centrum. Der er ca. 1,5 kilometer ind til restauranter og cafeer. Det er en fin gåtur på strandpromenaden – eller selve stranden – men der går også bybusser.

Service og faciliteter: Nu er det jo Torquay, der optræder som hjemby for den uforskammede hotelvært Basil Fawlty. Derfor valgte vi byens billigste hotel for at se, om uforskammethederne stadig lever.

Men nej. Den mandlige receptionist kunne ikke fornærme nogen, for de mest basale oplysninger om parkering, gratis wi-fi og morgenmad skulle nærmest hales ud af ham.

Indretning: Politiken fik et værelse ud mod en baggård og en rygeterrasse – måske en straf for, at vi havde booket via en søgemaskine. Med god vilje kunne vi dog høre lidt bølgebrus.

Værelset er pænt rummeligt med et nydeligt badeværelse, der var perfekt rengjort. Der er både fladskærms-tv, te- og kaffebrygger og hårtørrer, så udstyret er i orden. Lydisoleringen fra andre værelser og gangen findes nærmest ikke. Men må derfor håbe på stilfærdige naboer.

Konklusion: Det er billigt at bo på Waters Edge, og selv om man bor ud til baggården, kan man glæde sig over, at man har havudsigt fra morgenmadssalen, hvor man indtager sin Full English Breakfast med æg, bacon, toast m.m. Højsæson i Torquay er i august, og til den tid koster et dobbeltværelse 65 pund (ca. 600 kroner).

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Politikens rejse var støttet af VisitBritain og easyJet

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden