Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
STILFULDT. Det ligner en villa, men det er et hotel i den polske by Debica. Endnu en bygning ligger lidt tilbage på grunden.
Foto: Allan Graubæk

STILFULDT. Det ligner en villa, men det er et hotel i den polske by Debica. Endnu en bygning ligger lidt tilbage på grunden.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stilfuldt hotel er som en herskabsvilla med knirkende parketgulve

Der er massiv fuglesang, højt til loftet og vildsvinesteg i restauranten på hotellet i det sydøstlige Polen.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er nærmest en herskabsvilla, et privat hjem, der slår dørene op for gæsterne i byen Debica i det sydøstlige Polen. Men Willa Wiluszówka er et hotel.

Vi skal straks tilstå, at vi overhovedet ikke har noget indtryk af byen Debica, for vi ankom til hotellet sent om aftenen og tog videre næste morgen. Men området rundt om byen byder på smuk natur og masser af slotte, kirker og monumenter af historisk interesse.

Beliggenhed: Hotellet ligger ved en af indfaldsvejene til byen, og lige i omegnen er der ikke meget at foretage sig. Men der er stille og roligt om natten.

Indretning: Der er 19 værelser, hvoraf nogle ligger i hovedbygningen, hvor der er knirkende parketgulve og højt til loftet. Vi boede i en nyere tilbygning, der ligger lidt længere tilbage på grunden. Så man hører overhovedet ingen trafikstøj, men under opholdet i begyndelsen af maj var der massiv fuglesang fra kl. 4 om morgenen.

Det skal ikke opfattes som en klage.

Stilen på værelset er moderne, lidt Scandic-agtigt. Der er rigeligt plads til et arbejdsbord, og sengen er udsøgt behagelig.

Stikkontakterne er dog gemt lidt af vejen, og vi måtte rykke på det tunge skrivebord for at komme til en af dem. Wi-fi er gratis.

Service og faciliteter: Hotellet har en glimrende restaurant, og hovedretten med otte skiver vildsvinesteg efterlod ikke noget ønske om natmad.

Morgenmaden er en righoldig buffet med godt brød, røræg, lune pølser og masser af ost og pålæg.

Konklusion: Dejligt hotel med imødekommende personale og en god pris: Et dobbeltværelse med morgenmad, wi-fi og gratis afbestilling: 200 zloty (340 kroner) per nat.

Politiken var inviteret af Polens turistbureau.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden