Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SELSKAB. Kænguruerne hopper lystigt rundt i området ved campinghytterne i australske Bendalong.
Foto: Karina Kold

SELSKAB. Kænguruerne hopper lystigt rundt i området ved campinghytterne i australske Bendalong.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Kænguruer hopper rundt mellem campisterne

På Australiens østkyst finder du hytter med plads til afslapning efter dagens udflugter.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For familier eller vennegrupper på kør selv-rejse langs Australiens kyst kan det være en mulighed at overnatte i Bendalong Holiday Haven ca. tre bilkørsel fra Sydney. Herfra er der let adgang til fredfyldte strande, som giver ro i sjælen, og der er bestemt intet hektisk byliv i sigte. Nærmeste by er Milton, som ligger 28 km væk. Milton er en ganske hyggelig, men dog lillebitte by med en hovedgade, caféer, supermarked, bolteshop, små butikker og et par restauranter.

Beliggenhed: Campingpladsen har en unik placering ved Red Point klippen med Washerwomans og Boat Harbour Beach strandene i nord og Inyadda Beach med gode surfbølger på sydsiden. Begge strande kan du gå til på få minutter gennem en lille eukalyptusskov, hvor du også kan møde en kænguru på hoppetur i buskadset. Men frygt ej, den lille kænguru er vant til turister på campingpladsen, og sammen med sin familie nipper den i stråene på græsplænerne mellem hytterne på Bendalong Holiday Haven, som var det det naturligste i verden.

Pladsen er opdelt i forskellige områder til telte, campingvogne og hytter i flere forskellige størrelser. Der er ti meters mellemrum mellem hytterne til fem personer, så du vil komme til at se og måske høre naboen i løbet af opholdet. Det kan både være hyggeligt eller knap så fedt.

Indretning: En ’cabin’, som hytten kaldes i Australien, minder om et lille simpelt, men pænt sommerhus placeret på en campingplads med de goder og ulemper, det indebærer. Der er mere frisk luft end på et almindeligt hotel, børnene kan finde nye legekammerater på legepladsen, og man kan tage en sludder med de andre turister.

Hyttens soveværelse er rummeligt med dobbeltseng, garderobeskabe og sminkebord med stort spejl og stol at sidde på. I mellemgangen fra soveværelset til stuen er der tre køjesenge over hinanden, hvor der til gengæld kun er ganske lidt plads at boltre sig på. Stuen har sofa og spisebord samt åbent køkken med det køkkengrej, man har brug for til madlavning. Der er også badeværelse med bruseniche i hytten

Det bedste ved hytten er helt klart verandaen, hvor morgenkaffen kan drikkes i ro og mag. Her kan man også nyde et glas vin om aftenen, mens solens nedgang farver himlen orange. Verandaen er hævet en meter over jorden og har et trærækværk rundt om. Her kan man sidde på med benene dinglende ned og se på kænguruerne. Hytten har også udendørs bord og stole, så dagens måltider kan spises både inde og udendørs.

Faciliteter og service: En hytte med plads til fem personer (en dobbeltseng og trekøjesenge) koster 150 dollars (ca. 750 kr.) per nat inklusive aircondition. Det er uden morgenmad, og der er ikke gratis internet på værelset, men der er rent sengetøj, håndklæder og et køkken med køkkengrej og køleskab, som gør det ganske ideelt til en bilferie langs østkysten.

I stedet for en pool har Bendalong Holiday Haven fået bygget en sjov vandplaske-legeplads, hvor man kan løbe hvinende igennem vandstråler og blive kølet ned i den australske varme af en spand vand, der tipper rundt, når en vandstråle har fyldt den tilpas meget op. Et hit for små (og store) vandhunde.

Konklusion: Hytteprisen er ganske fornuftig i Australien, hvor det generelt er ret dyrt at rejse rundt. På en bilferie er det praktisk at kunne køre helt op til hytten. Badehåndklæderne kan tørre udenfor på tørresnoren, og det er ren feriestemning at sidde på verandaen med kaffe og kortspil.

At pladsen har sin egen kængurufamilie, som lever frit på græsplænen, gør Bendalong Holiday Haven til et sted, man husker og skriver om på postkortet fra ferien i Australien.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden