Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Beliggenhed. Almdorf Reiteralm ligger i 1.200 meters højde i den østlige del af de østrigske alper, hvilket betyder fabelagtig udsigt fra hytterne.
Foto: Christine Proksch

Beliggenhed. Almdorf Reiteralm ligger i 1.200 meters højde i den østlige del af de østrigske alper, hvilket betyder fabelagtig udsigt fra hytterne.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Idyllisk overnatning i 1.200 meters højde

Elsker du til bjerge, så overvej en overnatning hyttelandsbyen Almdorf Reiteralm i de østrigske alper.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvem gider begynde hver dag på vandreferien med at hænge en halv time bag fem andre entusiaster på en svimlende stejl bjergvej med et utal af hårnålesving? Nej, vel?

Det gælder om at starte oppe i højderne, og her er hyttelandsbyen Almdorf Reiteralm i de østrigske alper et godt bud. Man er halvvejs på toppen fra det øjeblik, man lukker sin trædør op.

Beliggenhed: Almdorf Reiteralm ligger i 1.200 meters højde nær skibyen Schladming i den østlige del af de østrigske alper. Det er en hyttelandsby bestående af 30 chalets i forskellige størrelser, der ligger omgivet af skov på en skråning langt fra alfarvej. De sidste 10 minutter, før man ankommer dertil, går det kun op ad bakke – meget op ad bakke.

Resultatet er en forrygende udsigt ud over området og en fornemmelse af at have ramt verdens ende. Det passer dog ikke, for vejen fortsætter yderligere 3 km op til højplateauet Reiteralm, hvor man kan vandre de mest spektakulære ture inden for adskillige sværhedsgrader.

Indretning: Samtlige chaleter er indrettet, så den aktive og praktisk tænkende, men kræsne turist føler sig hjemme. Her er både pænt og lækkert, og man er behageligt fri for lugten af gamle madrasser og fremmedes fodsved, der ellers hænger i nogle bjerghytter.

I de fleste huse er der sauna og en udendørs wellness pot, hvor trætte lægge kan blive blødt op, samt en terrasse med liggestole. Hovedmaterialet er råt træ piftet op med behersket alperomantik, og der dufter en lille smule af røg fra brændeovnen. Vores chalet, Erzherzog Johann, havde en åben og lys underetage med en hyggelig spisekrog og et solbeskinnet sofahjørne. På førstesalen var der to store soveværelser med hver sit praktiske bad.

Faciliteter og service: Man kan enten vælge at være selvforsynende i de topudstyrede hytter eller tilmelde sig halvpension på hotel Edelweiss, som ligger midt i ’landsbyen’. Det gjorde vi, og maden var glimrende. Er vejret til det, er der en romantisk ’natur’-badesø på området.

Til de yngste gæster er der desuden en legeplads, ponyer og en bunke gocarts foran hotellet. De fleste gæster går dog tidligt til køjs, for de mange vandre- og mountainbikeruter kræver deres. Derfor er det også værd at nævne, at indehaverne, familien Unterlechner, har investeret i gode madrasser.

Priserne svinger meget, efter hvilken chalet-størrelse man beslutter sig for, og hvilken årstid og hvilket ugenummer der trækker. Sommersæsonen er betydelig billigere end vinterditto. Erherzog Johann har som sagt plads til 4-7 personer og koster om sommeren fra 160-315 euro (1.200-2.400 kr.) i døgnet.

Konklusion: Almdorf Reiteralm er et oplagt sted, hvis man er flere, både børn og voksne, der er på aktiv ferie sammen og ikke vil bruge alt for lang tid på transport hver dag.

Selv om det hele minder om en idyllisk kulisse, er det ingen hul skal og tomme løfter: Der er tænkt på alle de små bekvemmeligheder, som gør, at man virkeligt kommer ned i gear og kan koncentrere sig om hovedpersonen her: bjergene.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden