Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fyn er fin. Det fynske øhav og de fynske bakker gør sig strålende som kulisse for en cykeltur i sommeren.
Foto: Carsten Ingemann

Fyn er fin. Det fynske øhav og de fynske bakker gør sig strålende som kulisse for en cykeltur i sommeren.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er sommer-Danmarks bedste oplevelser

Tag på cykeltur, til byfest, på madtur eller giv dig hen til naturen.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På cykel til Høruphav En af mine bedste sommeroplevelser har været en cykeltur ad Gendarmstien, som strækker sig fra Padborg til Høruphav. Fra 1920 til 1958 patruljerede de blåklædte grænsegendamer langs kysten. Stien er genetableret som vandresti, men hvis man gider trække/bære cyklen, er det alle tiders cykeloplevelse. Det er op til én selv, hvor lang turen skal være. Vi lånte cykler hos familien i Sønderborg og cyklede derfra ad stien til Egernsund. En meget smuk og afvekslende natur langs kysten rundt om Broager Land med udsigt over Sønderborg Bugt og Flensborg Fjord. Ingelise Mejlbro, TaastrupByfest i Randers Min hjemby fester mere eller mindre fra fredag i uge 32 til søndag i uge 33. Også mange andre danske byer af varierende størrelse har byfester eller musikfestivaler af 3-10 dages varighed. Børge R. Jensen, Randers

LÆS ARTIKEL

Kirken på Venø
Solnedgangsmusik i Venø Kirke er for mig en stor oplevelse i juli og august. Venø Kirke er en ganske lille kirke bygget omkring reformationen. Der kan vel være 50 mennesker i den, og det er en særlig stemning at sidde til en af de forskellige koncerter, der hvert år arrangeres i skoleferien.

Bodil Kolbæk, Vejle

Læsøs natur
Tag til Læsø, og gå på opdagelse i Læsø Saltsyderi, der er en rekonstruktion af et 1400-tals saltsyderanlæg. Naturen på Læsø er uovertruffen. Rønnerne er et af Danmarks største strandengsområder med den smukke lilla hindebæger. I strandengene findes visse steder meget koncentreret saltvand, og det var herfra, man tog vand til sydning i middelalderen og ca. 500 år frem. I dag har man genoptaget traditionen med saltsydning.

Besøg Læsø Kur & Helse i den gamle kirke og prøv en salt-ler-massage eller en salt-alge-massage. Tag på sælsafari, eller besøg de lange hvide sandstrande, hvor der er mulighed for at finde rav.

Anna Marie Færch, Aalborg

LÆS WEEKENDGUIDE

Guidet madtur i København
Tag på gourmetvandring med Copenhagen Food Tours. Vi mødtes med en meget vidende guide i Torvehallerne, hvor vores smagsløg blev forkælet med små bornholmske delikatesser. Vi spiste udsøgte smørrebrød på Aamanns Deli. Drak gyldne øl på Nørrebros Bryghus. Satte tænderne i de bedste hindbærsnitter, jeg nogensinde har smagt, og sluttede af med en luksusflødebolle fra Summerbird.

Nanna Elmstedt Bild

LÆS ARTIKEL

Tour de Fyn
»Fyn er fin«, synger folkekære Lasse og Mathilde. Man bør afprøve denne påstand som pedalatlet og bo på Falsled Vandrerhjem, som er fra 1700-tallet. Denne renoverede bindingsværkgård var dengang udlagt til ryttergård under kongehuset.

I smukke Faaborg lige i nærheden, maner natvægteren ud på aftenen til ro, mens klokketårnet klemter sangen ’Fred hviler over land og by’. De små færger fra Faaborg Havn fører én ud til Lyø og Avernakø. Cyklerne er med, og øernes landskaber er fortræffelige. Bakkerne er overkommelige, strandene dybt tillokkende, og man kan også være heldig at finde bonden, der supplerer sin indkomst ved at sælge sine nyrøgede fisk fra laden.
www.faldsled.dk

Finn Gunst, Brønshøj

LÆS ARTIKEL

Sightseeing i København

Mit bedste sommerminde fra Danmark er fra juni 2011 hvor min familie fra Polen, 5 styk, var på besøg i 4 dage. Alle de ting, som man normalt bare går forbi og tager for givet, blev pludselig vakt til live på vores sightseeing i hovedstaden. Vi sad i Nyhavn og spiste picnic ved kajen med de gamle smukke bygninger i baggrunden. En kanalrundfart blev det næste. Selvfølgelig skulle Den Lille Havfrue have besøg, og hvilket syn; i baggrunden havde vi selveste kongeskibet 'Dannebrog'. Om aftenen gik turen til Tivoli. Lørdagen bød på strøgtur, og inden vi havde set os om, stod vi midt i et karnevalsoptog, som bød på dansende letpåklædte sambadansere - et himmerige for min onkel, som blev væk fra os andre midt i optoget. Asia Podraza, Søborg

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden