Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
NIBE. Guf og kugler på havnen. Læserfoto: Trine Post Madsen

NIBE. Guf og kugler på havnen. Læserfoto: Trine Post Madsen

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne tipper: Her finder du Danmarks bedste isboder

Fra Amager over Tisvilde til Løkken. Her er isboderne, du MÅ besøge i det gode vejr.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge beder vi læserne om tips til et emne. I sidste uge bad vi om tips til de bedste isboder.

1. Super smag på Amager

Fantastisk is på Amager! Ingen slår Ismageriets lækre, cremede, friske is. Altid nylavet, med super smag og til rimelige priser.

Line Jessen, København

2. Lokalt fra Læsø

Den bedste isbod findes i Storhaven på Læsø. Is fremstillet af økologisk mælk med frugt og bær fra Læsø. Den nydes på gården blandt en masse dyr – mange fritgående. Masser af gratis oplevelser for børn – og så den vidunderlige ro, som findes på Læsø.

Lise Larsen

3. Blå eller gul kø i Tversted

Der er mange der synes at Det blå ishus ved Tversted Strand i Vendsyssel er det bedste ishus, og derfor er køen også temmelig lang om sommeren. Men på samme side af vejen ned til stranden ligger et andet ishus, Det gule ishus. Begge sælger præcis de samme is, men køen er noget kortere her. Så det er mit foretrukne ishus, når sommervejret indbyder til is.

Birgit Jensen, Hjørring

4. Isen smager som sommer

I Okkels i Silkeborg får man fantastisk hjemmelavet italiensk is – den smager helt utroligt, det er som at spise sommeren selv. Selve isboden er ikke ret stor, men ofte er der kø ud på gaden. Den har til huse midt i en af byens ældste gader. Det giver mulighed for at gå en tur i vores dejlige bymidte, mens vi nyder isen.

Pernille Andersen, Silkeborg

5. Sicilien på Christianshavn

Siciliansk Is på Christianshavn er entydigt Danmarks bedste isbod. Kvaliteten af isen er velkendt (også fra Vesterbro), det samme er kvaliteten af kaffen, men helt afgørende er beliggenheden lige ved Christianshavns Kanal. På en solskinsdag i København bliver hverken smagen eller stemningen bedre. Betjeningen er desuden altid med et smil – og navnlig bemærker man, at børn bliver behandlet virkeligt sødt og ofte med en sjov bemærkning. Har jeg udenlandske gæster, insisterer jeg på at afslutte en smuk sommerdag i hovedstaden netop hér.

Jesper R. Christensen

6. Lækkerier i Liseleje

Det gule ishus i Liseleje er virkelig et besøg værd. Hjemmebagte vafler med Hansen flødeis eller iscreme samt en kvalitets flødebolle smager af dansk sommer, også i regnvejr. God kaffe af lokal leverandør til rimelig pris. Rigtig sød og smilende betjening .

Line Druedal

7. Is skal smage af paradis

Jeg vil indrømme det med det samme, jeg er en iselsker! Kommer selv fra et land, hvor fremstilling af is er en kunst. Har smagt mange slags is fra forskellige isbutikker, men mit bud på Danmark bedste isbod er Siciliansk is på Vesterbro. Den nok bedste italienske gelato jeg har prøvet i Danmark. Smager fremragende og dejlig konsistens.

Passer lige til udsagnet: »Is er som livet, holder ikke længe, men det skal smage af paradis«.

Gustavo Caplunik, Bagsværd

8. Skønne iskugler på Enø

Jeg elsker is. Kører gerne langt for at få de gode af slagsen. Der er et sted, der overskygger alle. Is fra bageren på Enø. De største kugler. Den bedste smag. Og så er de ikke dyre.

Ann Baldus-Kunze, Slagelse

9. Isvogn med to gange J

Min favorit isbod er klart Jacob & Jakob is. De laver is, så englene synger – og på helt friske økologiske råvarer. Jeg smagte isen første gang fra deres isvogn på Tisvildeleje Strandhotel, hvor jeg smagte isen for første gang.

Jordbær, lakrids, passionsfrugt, chokolade, vanilje, kokos og rabarber er bare nogle få af de mange lækre smagsvarianter, de har.

Sidsel Hein Ingerslev

10. Den aller allerbedste

Danmarks aller, aller bedste is fås i Ismageriet, Kongelundsvej på Amager. Prøv det!

Eva Bäcker

11. Isoplevelse i Svendborg

Gelato Italia i Svendborg er landets bedste isbutik. Isen er italiensk, økologisk og hjemmelavet. Mælken, som bruges til isen, er frisktappet fra nabogården. Der udskiftes ofte i sortimentet for at afprøve nye smagsvarianter. Butikken bygger på bæredygtighed og økologi. Butikken er nystartet i 2015 og ikke del af en kæde. Det er ikke kun en isbutik men en oplevelse.

Brighde Caimbeul

12. Gammeldags i Brostræde

Et besøg i den gamle, familiedrevne isbod fra 1922 i Helsingør er som at træde ind i en tidslomme. Man kan ikke betale med kort, og udvalget af smagsvarianter er enkelt: nougat, vanilje, chokolade og pistacie. Selvfølgelig med ægte flødeskum, jordbærsyltetøj og flødebolle. Den hemmelige opskrift på de hjemmebagte vafler siges at blive opbevaret i en bankboks. Væggene er prydet med autentiske billeder af ’kendisbesøg’. Personligt mødte jeg Grundlovsdag 1979 dronningen og hendes familie.

Winnie Andersen

13. Også guf til de firebenede

Bedste ishus ever er Guf og Kugler på havnen i Nibe. Ikke nok med, at der er de bedste og største is til alle vi tobenede, så har de også til menneskets bedste ven: en lækker hundeplatte med is og en hundekiks på toppen. De fortjener at blive årets ishus.

Pia Clemmensen, Svenstrup

14. Velfortjent softice

Jeg synes, at Nybro Iskiosk er dejlig – de laver store flotte is, specielt softice. Og kiosken ligger meget dejligt ved Bagsværd sø. Når man har gået turen rundt om søen eller i de dejlige grønne skove, kan man forkæle sig selv med en is.

Martin Smedebøl

15. Lykken i Løkken

Første gang vi besøgte Iskompagniet i Løkken blev vi mødt af en smilende, sød pige bag disken, der tilbød børnene smagsprøver på alle – ja ALLE – deres smagsvarianter af den lækreste italienske is, som de selv producerer på lokale råvarer. Børnene fik også lov at se produktionen af is i den store ismaskine.

Da vi året efter vendte tilbage, var Iskompagniet flyttet på den anden side af torvet i større lokaler. De har stadig den lækreste is, vi nogensinde har fået, og nu sælger de også hjemmelavede flødeboller, friskpresset juice og lækker kaffe. Det allerbedste er, at man kan få is med hjem. Vandmelon-isen er klart favorit, og en liter til fryseren af den holder ikke ret længe.

Christina Julie Grøn

16. Tæt på himlen i Nibe

Guf og Kugler er helt sikkert et besøg værd! Deres isbod byder på lækker is fra Veppestrup, topping med knuste bolsjer fra Løkkens bolsjeri samt ismutters hjemmelavede guf, de lækreste hjemmelavede flødeboller med canblau chokolade og p-tærter, som får himlen til at virke tættere på. Sidst men ikke mindst, deres hjemmelavede belgiske vafler, som bliver forkælet med softice og topping ... Åh gud, jøsses det er godt! I vil takke mig for dette tip, tro mig.

Trine Post Madsen

17. Is med Læsøs egne råvarer

Et besøg på Læsø er under alle omstændigheder altid en oplevelse, og hvis man så også nyder en is fra Læsø is, ja så er det bare herligt. Isene er baseret på en lang række lokale bær og frugter – og med økologisk mælk og rørsukker.

Der eksperimenteres tit med nye smagsvarianter, men der er også alle de klassiske, som f.eks. jordbær, solbær og stikkelsbær. De fås både på gården ’Storhaven’ og på havnen i Vesterø i det hyggelige ishus.

Lone Thaarup

18. Is leveret med kærlighed

Danmarks bedste isbod er Guf og Kugler på havnen i Nibe. Der er alverden slags is og masser af dem fra Vebbestrup. Lækker guf og bolsjeknas i stedet for alm. Krymmel. Der bliver kræset om isen, og inden kunderne modtager den, har den fået masser kærlighed! Det er klart et besøg eller 10 værd.

Kamilla Mathiasen

19. Det dufter i hele gågaden

Jeg vil helt uden tøven og tvivl sige, at Gelato Italia i Svendborg er Danmarks bedste isbod. Det er hjemmelavet italiensk is, der bliver lavet i butikken af ejeren selv af økologiske mælk fra den lokale bondemand. Og så bager de de skønneste vafler med chokolade i bunden. Det dufter af vafler i hele gågaden.

Sille Lisby

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

20. Flødeskum og syltetøj

Når vi som børn skulle have en lækker isvaffel, gik vi ind til Robert i Havnegade i Vejle; dèr kunne man få en rigtig gammeldags isvaffel garneret med flødeskum og syltetøj. Vi kunne hygge os ved borde og stole inde i forretningen. Robert var en yngre mand, venlig og rund med en sjov bemærkning til alle. Isbaren eksisterer endnu som en af de meget få tilbageblevne forretninger i kvarteret fra dengang for mere end 60 år siden.

Karen Madsen Petersen

21. Alle er vindere

Gelato Italia i Svendborg producerer is efter de bedste italienske opskrifter og anvender lokalt produceret jerseymælk og most, som de henter frisk direkte hos producenten. Det er godt for producenten, ismanden, miljøet og iselskere ... der er ingen tabere ... heller ikke badevægten.

Karin Pedersen

22. Fynsk is overgår alt

Som inkarneret, entusiastisk is-elsker har intet tidligere kunne måle sig med Häägen-Dazs og Ben & Jerrys som var min absolut favorit. Indtil den lille økologiske isbod Gelato Italia i Svendborg åbnede dørene.

Hold da op! Jeg kan slet ikke få armene ned over, hvor godt det er! Den her is overgår alt, jeg nogen sinde har prøvet i både smag og konsistens.

Søren Danielsen

23. Vaffelhuset Øster Hurup

Vaffelhuset er et rigtigt gammeldags ishus med et kæmpe udvalg af is. Du vælge mellem mere end 45 forskellige slags is, mange er sukkerfri og fedtfattige.

Det bedste er, at man ser, at de bager vaflerne. Så vaflerne er helt nybagte, når du køber isene.

René Bach, Hadsund

24. Bornholmsk is med udsigt

Danmarks bedste is findes hos Is Kalas i Allinge-Sandvig. De har to butikker i gåafstand fra hinanden: En ligger yndigt i et smukt byhus, den anden lige på klippekanten med formidabel udsigt. Isen er vidunderlig begge steder.

Anita Marie Pedersen

25. Is med charme

Guf og kugler er en hyggelig lille isbod der ligger ned til Nibe havn, hvor man altid føler sig velkommen og bliver mødt af et smil. Siger man ja til at prøve et af ismutters hjemmelavede eksperimenter, kan hendes smil ikke blive bredere. Hun eksperimenterer i køkkenet med bl.a. hjemmelavede p-tærter og is-kaffe med f.eks. smag af mint. Isen er fra det lokale mejeri Vebbestrup flødeis som laver specielle bestillinger kun til Guf og kugler.

Janne Iversen, Storvorde

26. Sommer i maven

Man kan kun tro på sommer og solskin, når man træder ind i den autentiske lille isbiks Giovannis nær Frederiksborg Slot i Hillerød. Bag disken står Giovanni og kone, og i luften hænger en herlig duft af frisklavet kaffe og klang af samtale på italiensk. Isen 'mørk chokolade' er som en luftig og let chokolademousse – et must ved hvert besøg. Gæsterbud til boden har været stor succes, og betydet glade miner og sommerstemning i mave og sind.

Leah Tingmann

27. Fra Skagen til Gedser

Som erklæret 'isoman' ser min hitliste således ud: 1. Solnedgangskiosken i Gammel Skagen, pga. beliggenhed og stemning. 2. Olufs Italienske Ispinde på Olufsvej i København, fordi bedre ikke findes i kongeriget. 3. Ishuset på Dillet, Gedesby Strand, et stenkast fra Østersøen, fordi det er åbent fra tidligt forår til sent efterår, og er min daglige leverandør, når jeg er i mit sommerhus på Sydfalster.

Lars Egelund

28. Istradition i Hundested

Her i Hundested er vi meget stolte af Vaffelhjørnet ved Hundested havn med udsigt til klitterne og Rørvig-færgen. Er der familiebesøg i sommerhalvåret, er en tur dertil efterhånden en fast tradition. En hjemmelavet isvaffel og en slentretur i Hundesteds levende havneområde er en god afslutning på et godt måltid mad i familiens lag.

Lene Bøeg, Hundested

29. Genial vaffel i Svaneke

For os er den bedste isbod Svaneke Ismejeri, der fremstiller is uden kunstige farve- og smagsstoffer. Vaflerne er sprøde og nybagte, og så er spidsen lige bøjet op, da den blev formet, så isen ikke kan løbe ud. Et par kugler med rabarber og stikkelsbær sorbet med lidt guf og flødeskum eller en chokoladeis er helt i top.

Bodil Kolbæk, Vejle

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

30. Skodsborgs fristelser

Mådehold er en god ting, hvilket dog ikke bør overdrives. Derfor smutter jeg gerne en tur til Skodsborg Strandkiosk for at nyde en god is. Det bliver enten en ’Pistaciedrøm’ eller en ’Skodsborg-vaffel’, som nydes med den skønneste udsigt over Øresund.

Ruth Christoffersen

31. Samsøs italienske is

Når man har cyklet bakkerne tynde i det nordlige Samsø, betaler det sig at standse op i den store have hos det italienske par Lorenzo og Valentina, hvis isbod, Casa Tua, er leveringsdygtig i nogle isvarianter, som får englene til at synge. Parrets oldemor har leveret en del af opskrifterne, fra Belgien og Italien køber de råvarer som chokolade og nødder, og hvis der skal frugt i, kommer de fra de økologiske plantager på Samsø.

Finn Gunst

32. Stor is til stor udsigt

Tag til Rantzausminde Havn 5 km vest for Svendborg, og køb dig en vaffelis med otte kugler (mindre kan gøre det!) i Ranzausmindegrillen. Nyd så udsigten over Svendborg Sund – her kan du se til Tåsinge og Skarø og færgerne, der sejler til Ærø, Skarø, Drejø og den helt lille til Hjortø.

Jens Nagel

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Læsertip, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden