Flygtningestrøm. Flere tusinde flygtninge er de sidste par måneder gået i land på ferieøen Kos.
Foto: Petros Giannakouris/AP

Flygtningestrøm. Flere tusinde flygtninge er de sidste par måneder gået i land på ferieøen Kos.

Nyheder

Kontroversiel rejseanmeldelse: Flygtninge ødelægger ellers dejlig ferie

En britisk avis er kommet i fokus efter en kontroversiel artikel fra ferieøen Kos.

Nyheder

Den britiske avis The Daily Mail er blevet bestormet på de sociale medier.

Det sker, efter at avisen har bragt en artikel med en noget kontroversiel vinkel på den europæiske flygtningekrise. Artiklen handler om de tusindvis af flygtninge fra især Syrien og Afghanistan, der i de seneste måneder er kommet af søvejen fra Tyrkiet til den græske ferieø Kos.

Daily Mails artikel fra ferieparadiset har nemlig sit hovedfokus på, hvordan flygtningene gør det til en »akavet« og »ækel« oplevelse at være britisk charterturist på øen.

»Her er virkelig beskidt og ubehageligt nu. Og så er det akavet. Jeg vil ikke på restaurant, når der er folk, der kigger på én«, siger Anne Servante, en sygeplejerske fra Manchester, til Daily Mail.

Hun henviser til, at der angiveligt står store grupper af flygtninge og kigger på, når de, der har råd, går på restaurant.

En anden turist siger til avisen, at hun i hvert fald ikke kommer igen, hvis det bliver ved med at være »som en flygtningelejr«.

Vrede på sociale medier

Den britiske avis Daily Mail er en tabloid avis, der er kendt for ikke at være bange for at gå til grænsen. Men avisens Kos-historie har alligevel overrasket og vakt harme blandt læserne på de sociale medier.

»Er en ferie virkelig vigtigere end nogens liv?« skriver en Twitter-bruger.

»Hvor vover ’bådfolkene’ at forstyrre briternes sjov!« skriver en anden bruger sarkastisk.

Også menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch har reageret på Daily Mails vinkling af situationen på Kos. En af organisationens forskere, Eva Cossé, skriver i sin kommentar til sagen, at et liv på gaden på Kos bestemt ikke er en fornøjelse for de mange flygtninge:

»Tro mig, migranterne og asylansøgerne ønsker lige så brændende at forlade øen, som de britiske turister ønsker at se dem forsvinde«, skriver Eva Cossé blandt andet.

Ifølge Daily Mail er der i løbet af de seneste 3 måneder kommet over 6.000 flygtninge i land på Kos, hvorfra de vil bevæge sig videre ind i Europa. De mange tusinde flygtninge har slået sig ned på gaden i øens kystbyer, hvor de sover på pap på jorden og hænger tøj til tørre på stranden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce