Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP/AP
Foto: AP/AP

Køretur. Efterår i Blue Ridge Parkway ikke langt fra Asheville, North Carolina.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3 bud på de fedeste roadtrips i USA lige nu

Politiken har fået tre kendere af de amerikanske veje til at afsløre deres yndlingsruter.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Ikke så mange andre bilferie-turister

Dtroyka/Flickr Creative Commons
Foto: Dtroyka/Flickr Creative Commons

Tur: Sydstaterne
Henrik Lange, redaktør, highways-usa.com: »Hvis man skal vælge et område i USA, som er knapt så overrendt af andre rejsende, er sydstaterne et oplagt valg. Kører du for eksempel ned langs U.S. 61 fra Memphis til New Orleans, får du en tur ned forbi en række charmerende småbyer. Det gælder for eksempel Clarksdale i Mississippi, der er bluesmusikkens hovedstad i USA, og det gælder Vicksburg og Natchez, også i Mississippi, begge placeret ved bredden af Mississippi-floden med smukke gamle byhuse med karakteristisk sydstatsarkitektur. Længere sydpå dukker de store bomulds- og sukkerplantage ejendomme op i Louisiana omkring byen St. Francisville. Desuden er området ekstremt frodigt med en helt fantastisk natur med store skyggende træer og grønne farver overalt. Det er nok mit favoritområde lige p.t.«.

2. By og natur i det nordvestlige USA

Poul Riishede/Istockphoto.com/Poul Riishede
Foto: Poul Riishede/Istockphoto.com/Poul Riishede

Tur: Pacific Northwest
René Christensen, renechristensen.dk: »Et roadtrip i Pacific Northwest er en utrolig variation i oplevelser, hvad enten du er til by eller natur. I staterne Washington, Oregon og Idaho er der storbyer, som for eksempel Seattle og Portland, natur du ikke forventer og ikke mindst gode mad- og drikkeoplevelser. Spis kæmpekrabber i Seattle og tag på tur i den glemte by, som Seattle er bygget på. På vej til Portland kan du stoppe ved Mt. St. Helens, som var den vulkan, som sprang siden af et bjerg væk. Idaho er den mindst kendte stat i Pacific Northwest, men gemmer på lige så store oplevelser som de to andre. Et fladt landskab skabt af vulkaner mod syd, har givet Idaho status som landbrugsstat. Craters of the Moon National Monument er ulig andet du vil se i USA, og det flade landskab mod syd danner en kontrast mod Rocky Mountains, der rejser sig i nord«.

3. Naturbroer og John Wayne-kulisse

Kyle Greenberg/Flickr Creative Commons
Foto: Kyle Greenberg/Flickr Creative Commons

Tur: Natural Bridges National Monument, Utah
Michael Bo Christensen, drivingusa.dk: »Utah er kendt for sine unikke naturskabte broer. Natural Bridges er med sine karakteristiske lysegrå klipper, der ligger lag på lag med store dybe kløfter og let vegetation, en lille perle. Kør sydpå ad Hwy 261. Undgå at køre nogle af de vilde køer ned, der græsser i vejkanten. Kør ned af den berygtede Moki Dugway, der er på listen over USA's farligste veje, en støvet, meget smal grusvej uden rækværk, men med talrige hårnålesving alle fem kilometer ned. For foden af Moki ligger grusvejsindgangen til Valley of the Gods, der kort kan beskrives som en miniature kopi af dybrøde klippeformationer i Monument Valley, John Waynes kendte westernkulisse, med de enorme klippeformationer, der rejser sig mod himlen«.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden