Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Air New Zealand
Foto: Air New Zealand

Bøvl. Air New Zealands nye sikkerhedsvideo har fået problemer allerede inden premieren.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flyselskab slår sig sammen med bikinipiger og får straks ballade

Air New Zealand lancerer ny sikkerhedsvideo i samarbejde med Sports Illustrated.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra små mennesker med behårede fødder til kvinder i bikini.

Sikkerhedsvideoerne hos Air New Zealand spænder vidt. Flyselskabet har tidligere i forbindelse med Hobbitten-filmene konstrueret særlige sikkerhedsvideoer, hvor figurer fra Tolkien-universet har fortalt om sikkerheden i luften.

LÆS OGSÅ

Nu har Air New Zealand slået sig sammen med Sports Illustrated i anledning af 50 års jubilæet for magasinets såkaldte 'swimsuit'-udgave'. Resultatet er en opsigtsvækkende sikkerhedsvideo, skriver telegraph.co.uk.

Filmen er optaget på Cook-øerne i Stillehavet og har blandt andre en håndfuld modeller med som blikfang.

Og det falder tilsyneladende ikke i alles smag. Blandt andet er Deborah Russell, der er lektor og kønsdebattør på Massey University i New Zealand, kommet på banen.

»Min bekymring er, at når jeg som kvinde går om bord på et Air New Zealand-fly på vej til et møde, så bliver jeg konfronteret med kvinder i bikinier i højt seksualiserede billeder. Jeg vil tages seriøst, men pludselig får jeg af vide, at min seksualitet er det eneste, jeg handler om«, siger Deborah Russell til lokale medier.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at et flyselskab sætter sig selv i forbindelse med afklædte kvinder. Ryanair gør det hvert år i forbindelse med lavprisselskabets kalender. Og det kommer der stort set altid negativ kritik ud af.

LÆS OGSÅ

Tidligere har Thilde Waast, næstformand i Danish Cabin Crew, over for Politiken kritiseret Ryanairs kalender.

»Som passager kan det være svært at skulle abstrahere fra kalenderbillederne derhjemme, når der skal slukkes en brand, gives førstehjælp eller en besværlig passager skal håndteres. Så hjælper det ikke, at man portrætterer kabinepersonalet som nogle, hvis opgave bare er at være smukke. Det påvirker hele opfattelsen af, hvad det er for et erhverv«, har Thilde Waast sagt.

Ifølge telegraph.co.uk siger en talsmand fra Air New Zealand, at man har været omhyggelig med at skabe en sober sikkerhedsvideo, og at man ikke frygter, at det giver indvendinger fra passagerne.

Det er Air New Zealands plan, at videoen både skal fungere som sikkerhedsvideo såvel som en reklame for ruten Auckland-Los Angeles, hvor der undervejs stoppes på Cook-øerne.

Videoen har først premiere i morgen 12. februar, men på nettet florerer baggrundsvideoen 'The Making of Safety in Paradise', der fortæller om tilblivelsen af sikkerhedsvideoen.

Også i 2009 arbejdede Air New Zealand med nøgen hud i en sikkerhedsvideo, da både chefen og flere ansatte smed kludene og lod sig bodypainte.

Se 'The Making of Safety in Paradise'-videoen her.

rejser@pol.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden