Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Amazon
Foto: Amazon

OPBLØDNING. Hvis amerikanerne får deres vilje, vil vi snart kunne høre musik og læse på en e-læser som Kindle (bill.) både når vi starter og lander med et fly.

Regler og rettigheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Snart er det slut med at kede sig på flyet

Amerikanske myndigheder vil tillade brug af elektronik under start og landing.

Regler og rettigheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du går og planlægger en tur til USA til næste år, kan det være, du er heldig, når du skal op og ned. De amerikanske flymyndigheder overvejer nemlig at tillade bl.a. e-læsere at være tændte under start og landing.

Lempelse på vej Federal Aviation Authority (FAA), der regulerer flyreglerne i USA, er i følge New York Times på vej med forslag til ændringer i reglerne omkring brug af elektronik under flyrejsen, der kan få gode konsekvenser for de, der rejser meget.

Som det er nu, skal al elektronisk udstyr være slukket under start og landing. Og det betyder, at man som regel skal have noget fysisk læsestof med, hvis man ikke skal kede sig alt for meget i de ofte relativt lange start- og landings-perioder.

Men, som den amerikanske senator Clair McCaskill fra Missouri har indvendt, så er en tyk udgave af 'Krig og Fred' farligere, hvis den flyver igennem kabinen, end en let e-læser som f.eks. en Amazon Kindle.

Offentliggøres senere i år
New York Times' kilder internt hos FAA siger, at der senere på året vil blive offentliggjort en lempelse af reglerne, der harmonerer bedre med den nuværende, elektroniske virkelighed. FAA tillader f.eks. allerede flypersonale og piloter at have deres iPads tændt under hele flyturen. Lempelserne skulle træde i kraft fra 2014.

Kilderne har ikke sagt noget om, hvilke enheder, der vil blive tilladt, men der er højst sandsynligt tale om de dimser, som man allerede nu må bruge i fly, men som dog ikke er tilladt under start og landing.

Det drejer sig for eksempel om musikafspillere, tablets i flytilstand, bærbare computere og ikke mindst de e-læsere, som senator McCaskill slår så meget på tromme for at tillade. Ifølge New York Times vil mobiltelefoner stadig ikke være tilladt under start og landing.

Europa kigger amerikanerne i kortene

FAA har siden 11. september-angrebene i New York i 2001 dikteret store dele af resten af verdens flyregler, især fra de lande, hvor der er fast afgange til USA. Det drejer sig med andre ord om store dele af Vesteuropa.

Der er derfor god grund til at tro, at de europæiske flymyndigheder vil følge trop, hvis det amerikanske initiativ bliver en succes. Allerede nu eksperimenteres der en hel del med lignende regler i Europa. Blandt andet har Air France kørt forsøg med at tillade brug af mobiltelefoner på flyrejser.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden