Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fravær. Tel Aviv er en af Middelhavets mest fascinerende byer at besøge for turister. Men i øjeblikket er det ikke mange, der kommer.
Foto: Dan Balilty/AP

Fravær. Tel Aviv er en af Middelhavets mest fascinerende byer at besøge for turister. Men i øjeblikket er det ikke mange, der kommer.

Sikkerhed og forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turister holder sig væk fra Israel

Konflikten i Gaza har betydet et fald på 35 procent i udenlandske besøgende.

Sikkerhed og forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konflikten mellem Israel og Hamas-styret i Gaza får nu også følger for den israelske turismeindustri.

Både den generelle usikkerhed ved at rejse i landet samt den bølge af flyaflysninger, Ben Gurion-lufthavnen ved Tel Aviv oplevede i den sidste uge af juli, har fået folk til at holde sig væk.

Og det har betydet et fald på 35 procent i antallet af besøgende, siden krisen for alvor begyndte i begyndelsen af juli. Det skriver branchenyhedsbrevet standby.dk.

Ifølge den israelske hotelorganisation er der tale om et tab i omsætning på 500 millioner dollar (cirka 2,8 milliarder kroner)

»Det er en alvorlig sag for et land, hvis turisme udgør seks procent af bruttonationalproduktet. Vi havde håbet på et år med over fire millioner turister, og vi var godt på vej. Det når vi ikke«, sagde turistminister Uzi Landau ifølge standby.dk.

Den israelske regering overvejer en form for kompensation til turismeindustrien og opfodrer sine egne indbyggere til at forlænge ferien til slutningen af august og på den måde udnytte de mange tomme hotelpladser.

Konflikten betød, at både SAS og Norwegian i en kort periode i juli aflyste deres flyvninger fra København til Tel Aviv.

Udenrigsministeriet herhjemme har senest opdateret sin rejsevejledning til Israel i lørdags. Ikke-nødvendige rejser til området frarådes inden for 40 kilometer-grænsen til Gaza, hvor der har været raketnedslag.

Ministeriet råder samtidig danske rejsende til at holde sig orienteret om situationen i landet blandt andet via medierne. Rejsende anbefales desuden at holde sig opdateret om udviklingen og at udvise forsigtighed i nærheden af grænserne til Syrien, Libanon og Egypten foruden området nær Gaza.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden