Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dyrskue. Lewa Wildlife Conservancy i Kenya er et af de steder i det Østlige Afrika, hvor du kan komme helt tæt på dyrene.
Foto: Tina Krongaard

Dyrskue. Lewa Wildlife Conservancy i Kenya er et af de steder i det Østlige Afrika, hvor du kan komme helt tæt på dyrene.

Sikkerhed og forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kritik: Udenrigsministeriets rejsevejledninger er for generelle

»Vores vurdering afspejler det reelle sikkerhedsbillede«, lyder det fra ministeriet.

Sikkerhed og forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I er på vej på den store safaridrømme-rejse til Kenya. Og så ser I kortet på grafikken her til venstre. Risiko for terror: Høj. Risiko for kidnapning: Ja. Måske en tur til Knuthenborg Safaripark er en meget bedre idé?

Men sådan behøver I ikke at tænke. For selv om kortet ser dramatisk ud, er sandheden en lidt anden, når man dykker ned i de enkelte risikovurderinger. Det fortæller Adam Schrader, analysechef hos Riskline, der blandt andet leverer information til den danske app MySafeTravel, der supplerer de officielle rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet.

LÆS OGSÅ

Han nævner eksempelvis, at selv om Riskline vurderer Kenya som en 4’er på en skala, hvor 5 er det farligste niveau, er det, fordi det blandt andet er ekstremt risikofuldt at befinde sig ved grænseovergangene til Sydsudan, Etiopien og Somalia. Og det har betydning for den overordnede vurdering.

»Er du på pakkerejse – f.eks. safari – eller bevæger du dig rundt med en lokalkendt guide, er risikoen væsentligt lavere end 4«, siger Adam Schrader.

Burde hedde vildledninger

Også Lars Gundersen, stifter og indehaver af Kipling Travel, der har rejser til 10 afrikanske lande, mener, at Udenrigsministeriets rejsevejledninger skal tages med forbehold – han er decideret kritisk over for dem.

»De burde omdøbes til rejsevildledninger. Groft sagt er Udenrigsministeriets rejsevejledninger så generelle, at de er svære at forholde sig til, og så ukonkrete, at de kun er et betragtningsbillede«, siger Lars Gundersen.

I forhold til Kenya er Lars Gundersens vurdering, at det generelle trusselsniveau er meget lille, hvis man holder sig fra de nordlige grænseområder.

»Hvis ikke det var det, var vi der ikke som rejsebureau. Det er ikke i vores interesse, at vores gæster får en dårlig oplevelse«, lyder det.

Hos Udenrigsministeriets Borgerservice mener centerchef René Dinesen ikke, at rejsevejledningerne er for generelle.

»Vores vurdering afspejler det reelle sikkerhedsbillede, som vi baserer på informationer fra mange kilder – og niveauet svarer til det niveau, som en række andre lande har. Vi er faktisk meget præcise på de områder i Kenya, hvor vi fraråder alle rejser og de områder, hvor vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser. Derudover gør vi specifikt opmærksom på, at rejsende bør benytte velansete rejsearrangører i visse navngivne områder og naturparker«.

Foruden MySafeTravel-appen kan danske rejsende også bruge Udenrigsministeriets app UM Rejseklar.

Herunder ses en overordnet grafik over ting, man skal være opmærksom på, ved rejser til de enkelte lande i Afrika.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden