Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SKIFAVORIT. Hvilken destination trækker flest ski-danskere til?
Foto: Ben Blankenburg/ iStock

SKIFAVORIT. Hvilken destination trækker flest ski-danskere til?

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skisportsstedet over dem alle: Her rejser danskerne på skiferie

Der er ingen tvivl. Én europæisk skidestination ligger langt foran alle andre i kampen om at vinde danske skituristers gunst.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hyggelige hytter, mystisk myseost og et sprog, der er til at forstå, tiltrækker i den grad danskerne, når destinationen for årets skiferie skal vælges.

De nordiske destinationer præger toppen af listen over danskernes foretrukne skidestinationer, og blot én destination udenfor Norden har formået at klemme sig ind i top 5.

LÆS OGSÅ

Hygge, familievenlighed og kortere rejsetid fra Danmark vinder tilsyneladende over højere bjerge og længere løjper, det viser tal, som turengårtil.dk har indsamlet over danske overnatninger i de fem største skilande i Europa.

Top 5 over europæiske skidestinationer, hvor der var flest danske overnatninger i sæsonen 2011/2012, ser sådan ud:

1. Trysil: 200.000

2. Wagrain: 123.376

3. Hemsedal: 110.000

4. Sälen: 102.710

5. Hafjell: 90.000

Som tallene viser, er Trysil det klart mest populære sted for danskere. Men faktisk forventer den store, østnorske destination at øge antallet af danske skiturister i sæsonen 2013.

Det gør de, fordi de i Trysil har præcis det, danskere på ski efterspørger, mener markeds- og eventansvarlig i Skistar Trysil, Sondre Amdahl:

»Hele destinationen er udviklet med tanke på behovet for danske gæster. Danskere efterspørger for eksempel store hytter med ski ind/ski ud-tilgang, varierede løjper i alle vanskelighedsgrader og store børneområder. Alt dette har vi i Trysil.«

Ifølge Sondre Amdahl er danskerne helt afgørende for Trysil, og derfor er skiskolen også tilpasset danskerne med skandinavisk-talende skilærere og kurser for skiløbere i alle aldre og færdighedsniveauer.

Danskerne holder gang i Hafell

Den korte afstand fra Danmark spiller en afgørende rolle, når danskerne vælger de nordiske destinationer frem for en lang tur til Sydeuropa.

LÆS OGSÅ

Det mærker de i norske Hafjell, der er den femtestørste danskerdestination i Europa, for her kommer danskere også på ugedagene mandag til fredag og i lavsæsonen i januar.

»Uden danskere ville vi i Hafjell have haft en weekend-præget drift, hvilket ville betyde, at det ville være vanskeligt at opretholde en jævn drift henover vinteren i skiskolen, skiudlejning og restauranterne på løjperne,« forklarer markedschef Jean-Francois Gehin fra Hafjell Alpinanlegg.

Han fortæller, at danskere udgør 22 pct. af Hafjells skiturister, og at dette er en af årsagerne til, at Hafjell i denne sæson videreudvikler sit familieprodukt med ny park og ny restaurant. En nødvendighed for at tiltrække endnu flere danskere til Norges tredjestørste danskerdestination.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden