Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Fanget. Skuespiller Jesper Asholt med sin første fangede gedde på 7,5 kilo. Fanget. Skuespilleren er aktuel i Hærværk på Det Kongelige Teater og som far i den nye Far til fire-film.
Foto: Privat

Fanget. Skuespiller Jesper Asholt med sin første fangede gedde på 7,5 kilo. Fanget. Skuespilleren er aktuel i Hærværk på Det Kongelige Teater og som far i den nye Far til fire-film.

Rejseminder

Jesper Asholt: »Jeg spiste fisken i vandkanten, mens solen stod op. Det var helt suverænt«

Skuespilleren fortæller om at møde instruktøren Jim Jarmusch og andre ferieminder.

Rejseminder

Min første rejse ... var en bilferie med mine forældre, min storesøster og storebror til Kaub ved Rhinen, hvor vi boede på et lille familiehotel. Jeg var 6 år og legede med værtsparrets to børn, som var jævnaldrende med mig, selv om jeg ikke kunne tysk og de ikke dansk. Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt fik et Anders And-blad, som jeg ikke kunne læse, og jeg kunne ikke forstå, hvorfor figurerne havde sådan nogle mærkelige navne.

LÆS ARTIKELMin bedste rejse ...


var i 2005, da min kone, Nanna, og vores to børn, Marie og Peter, tog til Canada. Jeg har en fætter og to kusiner, som bor i Kamloops i provinsen British Columbia, og dem brugte vi som undskyldning for at tage tre uger til Canada. I den første uge boede vi hos min fætter, og de resterende 14 dage kørte vi rundt i et stort mobile home i de canadiske Rockies. Jeg havde lånt en norsk bærerygsæk til Marie, som på det tidspunkt var halvandet år, så hun kunne sidde og rykke mig i håret og kigge mig over skulderen. Marie var en rødhåret krøltop, og hun vakte vild jubel på vandrestierne, når vi mødte andre vandrere.

Min værste rejse ...


har jeg til gode. Jeg har aldrig været på en rejse, hvor jeg tænkte: ’Det gør jeg aldrig mere’. I midten af 1990’erne havde vi dog en studietur til Moskva og Sankt Petersborg, og Moskva i februar er nok ikke noget, jeg påtænker at gøre igen. Det var sjappende, deprimerende og trist. Det er nok det værste, jeg kan komme i tanke om. På rejser medbringer jeg altid ...


et par fluestænger og fluer og ellers snorkeludstyr til ungerne og mig. Nanna er ikke den store snorkler, men jeg har selv dykket, og vores børn kan godt lide at snorkle. Vi har finner og masker med, så vi kan udforske havets bund. Jeg er vokset op i Bjerringbro ved Gudenåen og var en ivrig lystfisker, indtil jeg blev 16, og knallerten tog over. Så lavede jeg serien ’Nikolaj og Julie’, og en af forfatterne, Torleif Hoppe, tog mig med til Sverige og stak mig sådan en fluekæp i hånden, og så var jeg bidt igen.

Min yndlingsrejsepartner ...


er min familie. Helt banalt er jeg bare glad for at være sammen med min familie. Jeg har et arbejde, hvor jeg tit er på turne og har skæve arbejdstider. Både Nanna og jeg er naturmennesker, og vi har altid slæbt vores børn ud på vandreture, og vi elsker at gå i vandet. Min seneste rejse ...


var netop med familien i sommer til Korsika, hvor vi bl.a. badede i flodernes krystalklare vand. Selv har jeg haft et lille smut til Island for at fiske laks. Mit bedste feriemåltid ...


var en fisk, som jeg stegte om morgenen efter at have overnattet på Avernakø. Jeg var på en firedages kajaktur alene i Det Sydfynske Øhav. Jeg var gået i land på Avernakø og havde lavet et lille shelter af min kajak, pagaj og et overtræk. Jeg stod op lidt før solopgang, gik ud på revet og fangede en stor, flot havørred, som jeg filetterede og tilberedte med salt og peber. Jeg spiste fisken i vandkanten, mens solen stod op. Det var helt suverænt.

Det dummeste, jeg har gjort på en rejse ...


var at smide en bilnøgle væk til en udlejningsbil på Lanzarote. Min kammerat Lasse og jeg surfede et sted, der hedder Jameos del Aqua. I virkeligheden måtte vi ikke køre udlejningsbilen væk fra vejene. Jeg kom til at smide bilnøglen væk, og da vi ringede til udlejningsfirmaet, var det lukket, og vi måtte køre tilbage til La Santa Sport med andre surfere. Udlejningsfirmaet tog det heldigvis pænt, at vi havde kørt i terræn, som vi ikke måtte køre i. Bilen blev hentet næste dag. Jeg rejser altid tilbage til ...


Norge for at stå på ski med familien. De første tre gange var vi i Hemsedal, men de seneste to gange har vi været i Geilo. Der er enormt smukt, og så er det dejligt at dele oplevelser på snowboard og ski. Om aftenen er man træt på en god måde. Det ryster familien sammen, hvis man har haft travlt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mit bedste tip til ...


den norske skitur er at tage Oslobåden, for det er en god måde at begynde ferien på, ikke mindst hvis man har mindre børn. De synes, at det er megahyggeligt at bo i en lille kahyt, og der er swimmingpool. Desuden er man frisk og udhvilet, når man ankommer, og efter et par timers kørsel parat til at stå på ski. Den mest interessante person, jeg har mødt på en rejse, er ...


instruktøren Jim Jarmusch, som jeg mødte på San Sebastián International Film Festival i Spanien, hvor jeg var med filmen ’Kunsten at græde i kor’. Jeg fik øje på Jarmusch til en lukket forevisning. Han har instrueret film som ’Down by Law’ og ’Stranger than Paradise’, og Jarmusch var en stor inspiration for instruktøren Henrik Ruben Genz, da han lavede kortfilmen ’Omveje’, som var den første film, jeg medvirkede i. Da jeg havde fået et par glas champagne, gik jeg over til ham for at sige, at jeg var en fan af hans film, og nævnte, at ’Omveje’ var en cadeau til hans film. Til en lukket fest om aftenen kom Jarmusch over til mig og spurgte, hvad det var med den film, og så tilbragte vi et par timer sammen.

Min næste rejse ...

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

er forhåbentlig en forlænget weekend på ski med ungerne, for vi har ikke været på skiferie i år. Nanna er ikke så inkarneret skiløber som os andre. Nanna har så en aftale om, at hun og Marie skal til Paris, for Peter og jeg var i New York sidste år. Jeg er ellers ikke så vild med at flyve, for jeg er med i Martin Lidegaards grønne tænketank, Concito, og har derfor et forhold til, hvor meget CO2 jeg brænder af.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce