UNIFORM. Langs strandpromenaderne på Tenerife er dette ikke et unormalt syn.
Foto: Mia Hove Christensen

UNIFORM. Langs strandpromenaderne på Tenerife er dette ikke et unormalt syn.

Sol og strand

Sandalvandaler: Derfor har vi sokker i sandalerne på ferien

Billedet herover er et velkendt syn på de store chartersteder, men hvorfor dropper turisterne ikke den ufikse kombination?

Sol og strand

Vinterens solferie nærmer sig, og med den dukker feriebillederne fra sidste års ferie op som et slideshow på nethinden.

Blødt sand, indbydende vand, varm sol og livgivende middelhavs-mad. Og så er der mindet, der får det hele til at flimre; sokker i sandaler. Masser af sokker i sandaler.

Men hvorfor går så mange turister rundt med sokker i sandalerne? Det må da være rarere at slippe tæerne løs i det fri, når det for en gangs skyld er varmt nok?

LÆS OGSÅ

Livsstilsekspert Christian Grau fra DR1-programmet 'Kender du typen' mener, at det er vanens magt, der spiller turisterne - heriblandt mange danskere - et puds, når de trækker i sokker og sandaler på ferien.

»Vi kommer fra et klima, hvor strømper er påkrævet det meste af året, så det med at hoppe i et par strømper er næsten en del af den daglige rutine på niveau med tandbørstning, og det hænger ved, når vi kommer ned i varmen«.

Komfort og vane

Sok-i-sandal-fænomenet er blandt andet fremtrædende på De Kanariske Øer, hvor mange danskere ferierer hvert år. Kombinationen kan eksempelvis opleves, hvis man planter sig langs strandpromenaden i Sydtenerifes turistmekka en tilfældig eftermiddag og tager kontakt til de mange forbipasserende sandalvandaler.

Det har turengårtil.dk gjort og kun en enkelt af dem, vi talte med, følte sig pinligt berørt over spørgsmålene omkring deres fodbeklædning. To andre fortalte, at de udelukkende har sokker på på grund af problemer med vabler eller revner i fødderne. Resten har sokker i sandalerne, fordi det er komfortabelt eller simpelthen bare en vane.

LÆS ARTIKEL

»Komfort spiller i det hele taget en stor rolle i vores beklædning«, siger Christian Grau og fortsætter:

»Ikke mindst, når vi holder ferie. Sammenligner du os med italienerne, er de mere tilbøjelige til at lide for skønheden både til hver dag og på ferie«.

Christian Grau forklarer desuden, at spørgsmålet om komfort er noget, der forstærkes med årene - tilbøjeligheden til at tage strømper på i sandalerne stiger i takt med alderen.

Måske netop derfor er antallet af sokker i sandalerne langt højere på De Kanariske Øer end andre steder. Tal fra Spies viser eksempelvis, at antallet af rejsende over 65 år er steget fra 6.000 i vintersæsonen 2007/08 til 13.000 i sæsonen 2011/12.

På næste side kan du høre seks turister med sokker i sandalerne forklare, hvorfor de har valgt den mundering.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER Side 2:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden