Eventyrland. New Zealand blev i den grad sat på de rejsendes verdenskort af Ringenes Herre-triologien.
Foto: AP/AP

Eventyrland. New Zealand blev i den grad sat på de rejsendes verdenskort af Ringenes Herre-triologien.

Storby og kultur

Hobbitten skal få turister til at strømme til New Zealand

Ligesom Ringenes Herre-filmene skal Hobbitten lokke turister til landet.

Storby og kultur

»You shall not pass«.

De fleste, der har set Ringenes Herre-triologien, husker nok Galdalf råbe de truende ord i den første film. Men står det til New Zealands turistråd, skal turister gerne gøre præcist det modsatte - og valfarte til landet.

Turistindustrien håber, at filmatiseringen af Hobbitten vil tiltrække en masse besøgende til New Zealand og skabe en mindre turist-invasion, som det skete efter de voldsomt populære Ringenes Herre-film.

LÆS ARTIKEL

Hobbitten filmes på forskellige lokationer i New Zealand, også denne gang er instruktøren bag Peter Jackson, der selv stammer fra det smukke land i Oceanien.

Og for at booste turismen har landets turistråd netop meddelt, at det er meget tæt på at indgå en aftale med skaberne af Hobbitten om at promovere landet som en turist destination. Det skriver avisen Sydney Morning Herald. Aftalen består ifølge avisen i en kampagne, der skal forbinde New Zealand tæt med eventyr-filmene.

Tårnhøje forventninger

Og forventningerne er tårnhøje. Det forventes, at de kommende to film vil skabe endnu mere turisme, end de tre Ringenes Herre-film gjorde, da de udkom mellem 2001 og 2003. Dele af New Zealand høstede op til 40 procent mere turisme som følge af de tre film.

Historien om Hobbitten deles op i to film. Den første får biografpremiere den 14. december 2012 i New Zealand, og titlen på den bliver 'The Hobbit: An unexpected journey'. Film nummer to skal hedde 'The Hobbit: There and back again'. Den forventede premieredato er først den 13. december året efter.

De to film koster ifølge Sydney Morning Herald 660 millioner new zealandske dollar - svarende til knap tre milliarder danske kroner - at producere.

LÆS ARTIKEL

New zealandske turistvirksomheder tjener stadig penge på at arrangere Ringenes Herre-ture.

»Jeg tror, Hobbitten vil skabe det samme og mere til. Vi lærte nogle vigtige ting i forbindelse med Ringenes Herre, og vi gør lige så meget denne gang og så lidt mere«, siger Kevin Bowler, turistchef for New Zealands turistråd om forventningerne til de kommende storfilm.

Og filmene, der sidste gang viste det ene storslåede billede efter det andet af New Zealands smukke natur, kan være med til at rette lidt op på det blødende hul, som landet sidste år fik på turisme-fronten efter det massive jordskælv, der lagde dele af den populære storby Christchurch mere eller mindre i ruiner. Det fik i månederne efter turister til at blive væk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce