BURGERFIGHT. Er det burgerne fra Umami-kæden, der er USAs bedste eller ...?
Foto: Yogma/Flickr

BURGERFIGHT. Er det burgerne fra Umami-kæden, der er USAs bedste eller ...?

Storby og kultur

Det vælter ind med læsertips: Her får du USA's bedste burgere

Tag med på The Oinkster, Bare Back Grill og de andre steder, som læserne anbefaler.

Storby og kultur

En bolle og en bøf.

Det er muligt, at burgerens gastronomiske udgangspunkt er noget skrabet. Men den amerikanske nationalspise kan være ren magi, hvis du finder det rigtige sted at sætte albuerne på bordet og føre burgeren til munden.

LÆS OGSÅ

Eller som det hed i artiklen om USA's bedste burgere for nylig:

»Intet er mere helligt i det amerikanske folkekøkken end burgeren. Det er den ultimative »comfort food«, nærmest synonymt med landet mod vest, og i dag eksporteret til resten af verden fra Vesterbro til Kina ... I USA er burgeren så meget mere end blot og bart en burger – det et stykke kulturhistorie«.

I forbindelse med historien har mange læsere skrevet ind med tips til steder i USA, hvor de mener, at man får de bedste burgere. Og for burgerfans er den liste en guldgrube af fedtede insider-tips.

Herunder kan du gå om bord i de mange læsertips, der er kommet i forbindelse med artiklen om jagten på USA's bedste burgere.

Hodad’s, Ocean Beach, San Diego, Californien
»Klassiske burgere, der opfylder alle dine krav. Tidligere har disse burgere ramt en CNN top-5 over burgere i USA, som det eneste sted på Vestkysten. Et sted sådan en artikel som denne ikke må gå uden om. Helt speciel stemning, hvor alt personale er gennemtatoveret og man gerne står lidt i kø for at komme ind«.
Jesper Haack, Hongkong

Five Guys-kæden
»Friskt oksekød. Aldrig frosset, god bolle og så fyld efter eget valg. På toppen af dette fritter (af friske kartofler), der er double-fried, det vil sige to gange i frituren ved forskellig temperatur i peanutolie. Alt dette for under 10 dollars«.
Jens Hansen, Frederiksberg

The Oinkster, Eagle Rock, Los Angeles
»Jeg er nødt til at modsige, at Umami Burger er den bedste burger i Los Angeles. De er skam ganske gode, men næste gang du er i L.A.-land bør du tage et smut til Eagle Rock og besøge The Oinkster«.
Henrik Helgesen

Louie's Trophy House Grill, Kalamazoo, Michigan
»Verdens ældste burgerbar. Her fremstilles en burger på samme måde som man altid har gjort. Burgerbaren har altid været i familieje, men sidste ejer hed ikke Louie, men Louise. Man vælger størrelsen på sin burger, hvorefter der bliver taget kød ud fra køleskabet. Det hakkes og laves til en burger. Burgeren består ikke af en flækket bolle, men kødet lægges mellem 2 stykker hvidt brød sammen med et enkelt salatblad og uden ketchup og andre smagsforstyrrende ingredienser. Jeg vil dog tage forbehold for mine oplysninger, da jeg ikke har været der siden 1989«.
Per Jacobsen, Søborg

Mr Bartley's Gourmet Burgers, Cambridge, Massachusetts
»En institution i Massachussetts. Det er uden konkurrence den bedste og mest særegne burger, jeg har fået i USA. De serverer dog overhovedet ikke øl, men hvem drikker også øl til sin burger, når man kan få milkshakes/frappes?«
Kristian, København

Heart Attack Grill, Las Vegas, Nevada
»En oplevelse værd er bestemt Heart Attack Grill, som nu ligger i Las Vegas. Jeg besøgte HAG dengang det lå i Chandler, Phoenix og har ikke prøvet den i Las Vegas. Det er dog stadig Dr. John som har biksen. En flinker fyr som lod os komme med bag disken og flippe vores egne burgere. Pommes bliver stegt i svinefedt som bonus og servitricerne er sygeplejersker. Fantastisk koncept«.
Jakob Andersen, Tylstrup

The Hitching Post II Restaurant, Buellton, Californien
»Hitching Post i Buellton, ikke langt fra Solvang, serverer hver mandag aften burgers, der er hakket op af det bøfkød, som ikke er brugt til deres grillede bøffer i weekenden. Restauranten er nok mest kendt fra sin rolle i kultfilmen Sideways, som handlede om egnens vine og i særdeleshed om dens Pinot Noir. Men er man på egnen, så er et besøg et absolut must«.
Kenneth Olsen, Charlottenlund

The Burger Joint, Manhattan, New York
»Lige syd for Central Park på 56th street finder du Le Parker Meridien Hotel, det er flot og fantastisk og ser meget dyrt ud. I lobbyen er der et stort lilla forhæng, nede i den ene ende af det bag forhænget, finder du indgangen til The Burger Joint, gå derind og bestil en burger med 'The Business'. Det er hele pakken og den smager fantastisk«.
Morten Junget, Aarhus

Burgerstanden ved Red Line på Harvard Square, Boston, Massachusetts
»Har uden tvivl den mest simple og bedste burger jeg har smagt. Løg, ost og bøf ... det virker«.
Mikkel, Aarhus

Last Stop Burgerbar, Nevada
»På vores tur til USA for et par uger siden stoppede vi på Last Stop Burgerbar i Nevada på vej til Grand Canyon mellem Kingman og Las Vegas. Det ser super skummelt ud, og ligger i midten af ingenting, men deres burgere, som de selv mener er verdens bedste, er faktisk den bedste vi nogensinde har fået - inkl. de i alt 16 burgere vi ellers hver fik i USA i løbet af 14 dage! Kan varmt anbefales hvis man tager turen til Grand Canyon«.
Simon, Kanstrup

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

In-N-Out Burger-kæden, Californien/Nevada/Arizona
»In-N-Out Burgers i det sydlige USA laver kongeburgere - helt klassiske og knasende friske«.
Morgan Green, Ballerup

The Spotted Pig, New York
»Michelin-restauranten The Spotted Pig og deres burger er bestemt glemt i denne her sammenhæng. Roquefort, karamelliserede løg, og en bøf med fedt procent på omkring 25, og en grillet bolle, skaber en helt speciel oplevelse, man ikke bør gå glip af«.
Bo, København

Smash Burger-kæden
»Man kan godt høre, I aldrig har smagt en Smash Burger, der er en forholdsvis ny kæde i US, men for fanden da også - det er uden sammenligning med noget verdens bedste burgere«.
Finn, Lur

Islands-kæden, Californien
»Jeg anbefaler Islands med omkring 50 restauranter i Californien med et fedt Hawaii-inspireret miljø. Prøv deres lækre homefries«.
Alex, Hørsholm

Bare Back Grill, Pacific Beach, San Diego, Californien
»Øko-oksekød og mega gode fritter. Uden tvivl den bedste burger jeg har fået i USA. Slår også Hodad’s i Ocean Beach«.
Martin, København

Shake Shack, Madison Square Park, New York
»I den trykkende aftenhede i Madison Square Park spiste jeg i går en Shake Shack-burger. Det er den bedste burger jeg har fået. Med Fairshake til i øvrigt«.
Jeppe Morgenthaler, København

Zip's-kæden
»I staten Washington er der en kæde, der hedder Zip's burger, som laver hamburger - bolle med salat, bøf, en skive hamburgryg og bacon. Fantastisk smag og en smule anderledes, absolut et besøg værd«.
Allan, Hinnerup

The P.J. Clarke's, Manhattan, New York
»Restauranten ligger lige på hjørnet af 55th eller 3rd, hvor den for øvrigt har været helt siden 1884. Burgeren er ikke overmåde stor, men kødet er super lækkert stegt. Så skal man jo osse have gode sprøde fries og lækker kold Six Point-lager til. Kan helt klart anbefales.
Simon, Hayama

Yeah! Burger, Atlanta, Georgia
»Her har man mulighed for at sammensætte sine egne burger-menu'er af rigtigt lækre råvarer. Udovre den klassiske beef paddy er der muligheder for bl.a. bison, kalkun, kylling og veggie. Derudovre kommer et hav af forskellige fries, salsa'er og så videre«.
Kristian Nedergaard, Solrød Strand

The Otter House, Fredericksburg, Virginia
Den bedste burger jeg nogensinde har fået serveret var på The Otter House i Fredericksburg, Virginia. Stedet er en burger joint i to etager med bar og spillested. Livemusikken bliver primært spillet på den øvre etage, så man kan sagtens nyde sin mad i ro. Kunderne er generelt unge, men der var også en del familier. Tjenerne fik stedet til at minde om en scene fra American Pie-filmene. Der var stor variation i udvalget af burgere. Favoritten er klart en Blackened Burger med pepper jack cheese, guacamole, bacon og bløde løg. Et sted som klart kan anbefales, hvis man skal have frokost på vej ned syd på.
Andreas Jacobsen, Roskilde

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kuma's Corner, Chicago, Illinois
»Mange varianter, gode portioner og meget gode pommes frites dertil. Desuden har de et utrolig bredt udvalg af øl samt 5-6 slags whiskey på fad«.
Frederik, København

Jack's Prime, San Mateo, Californien

»Jeg bor i San Francisco Bay Area og hvis man er til outstanding gode burgere i det område kommer man ikke uden om Jack's Prime på El Camino Real i San Mateo (cirka 20 miles syd fra S.F.). Christian, Belmont, Californien

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce