Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

30-årig skibskæmpe vender i dag hjem til dansk fødeby

’Magellan’ var verdens største skib, da det forlod Aalborg værft i 1985. Dengang hed det ’Holiday’.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der lyder nok et ekstra trut med sirenen, når krydstogtskibet ’Magellan’ i dag lægger til kaj i Aalborg.

Det er et bysbarn, der vender hjem. Skibet er nemlig bygget på Aalborg værft for 30 år siden. Dengang var det verdens største skib, og det bar navnet ’Holiday’.

Aalborg er et stop på et krydstogt, der startede i Amsterdam og slutter i London om et par dage.

Har sejlet meget i Caribien

Muligvis er skibet ikke specielt kendt i Danmark, men det har heller ikke sejlet meget i danske farvande. Skibet har tilbragt det meste af sin tid f.eks. i Caribien under ejerskab af forskellige rederier.

Nu ejes det af det britiske rederi Cruise & Maritime Voyages, og det er indregistreret i Nassau på Bahamas. Skibet bærer et flag, der er en kombination af Bahamas flag og dannebrog – helt glemt er det danske islæt altså ikke.

Politiken har været på en rundtur på skibet, mens det lå i København undervejs på den aktuelle tur. Vi ankom om formiddagen, netop som gæsterne myldrede ud i udflugtsbusserne, der holdt i en lang række på Langeliniekajen.

Helt udsolgt og de fleste er briter

»Vi har helt udsolgt med 1.250 gæster. De er noget ældre på denne tur, end det publikum vi normalt sejler med«, forklarer Fiona Smith, der står for vores rundtur på ’Magellan’. En stor del af passagererne er nok omkring 60 år, og langt de fleste er briter.

Man skal ikke forvente den vilde luksus her om bord, og det har betydet, at passagerer har haft forventninger om noget mere, fortæller Fiona Smith:

»Vi har f.eks. ikke kaffe- og tebryggere på værelserne, og der er heller ikke en badekåbe. Det klagede en gæst over, og vi måtte fortælle ham, at vi altså kun er et trestjernet skib. Han havde åbenbart tidligere rejst med Cunard, som er i kategorien lige over femstjernet«.

Forvirret over falske bøger

Også andre dele af skibets indretning har givet anledning til forvirring.

En af barerne har vægge, der er beklædt med falske bogrygge. Det er altså ikke bøger, man kan tage ud – de skal bare give indtryk af at være et bibliotek. Men skibet har faktisk et rigtigt bibliotek. Fiona Smith fortæller:

»En gæst ville tale med mig og sagde, at vi kunne mødes i biblioteket. Jeg gik derop og kunne ikke se ham. Jeg gik lidt rundt for at lede efter ham, og så ringede han igen og spurgte, hvor jeg blev af. Jeg kunne sige, at jeg stod i biblioteket – men han stod åbenbart nede ved de falske bogrygge«.

Hele skibet fik en grundig renovering for fem år siden. Alt det gamle interiør blev smidt ud og erstattet med nyt.

Vi finder ingen marmorgulve eller anden overdådig luksus, som man måske forbinder med krydstogt, men så skal man op på et højere niveau end det, ’Magellan’ tilbyder.

Ingen rift om kaptajnen

Gæsterne går tilsyneladende heller ikke efter de mest eksklusive oplevelser, som f.eks. at spise middag sammen med skibets øverstbefalende ved ’Captain’s table’ i restauranten.

Det er noget, man inviteres til. Passagerer, der har booket suiter, vil automatisk få en invitation at spise sammen med kaptajnen.

»På denne tur har det nærmest ikke været muligt at finde nogen, der vil sidde ved ’Captain’s table’. Det forstår jeg ikke helt«, siger Fiona Smith.

Efter den igangværende tur skal ’Magellan’ bl.a. på krydstogt rundt til de britiske øer og Irland. Derefter kommer et krydstogt til de kanariske øer. Så tager skib et lige et smut over til de vestindiske øer, men vender tilbage til europæisk farvand med bl.a. ture i de norske fjelde.

Andet end normale gæster

'Magellan' har dog ikke kun sejlet med betalende gæster.

Det lå således i New Orleans i to år efter orkanen 'Katrina', hvor det gav husly til personer, der havde mistet deres hjem under stormen

Desuden var det hotelskib under OL i Sochi.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden