Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
KAGESULTEN. Restauranten The Wicked Spoon på Cosmopolitan har et spektakulært og smagsfuldt udvalg af miniaturekonditori.
Foto: Kevin Gong/FlickrCC

KAGESULTEN. Restauranten The Wicked Spoon på Cosmopolitan har et spektakulært og smagsfuldt udvalg af miniaturekonditori.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra godt til snot: Las Vegas' buffeter svinger i kvalitet

Buffeten siges at være Las Vegas’ bidrag til det amerikanske køkken. Vi anmelder fire udvalgte tag selv-restauranter.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For meget neon, for mange strippere, for store cocktails, for overvældende spillehaller, for vildt forbrug.

Las Vegas er på mange måder for meget. Så hvorfor være mådeholden, når det handler om mad?

Buffeten siges at være Las Vegas’ bidrag til det amerikanske køkken og faren for at overspise er absolut overhængende. Som med alting i den skøre by kan det være svært at skelne mellem kvantitet og kvalitet, men det er værd at være selektiv, hvis man vælger at spise sig buffetmæt – for kvaliteten kan være virkelig høj. Det siges at være popstjerner og tryllekunstnere, der regerer i Las Vegas, men efterhånden er det i lige så høj grad stjernekokkene. Sådan en har de fleste store hoteller nemlig ansat som deres gastronomiske galionsfigur.

Udbuddet af buffeter er stort. Her er fire bud på buffeter i Las Vegas, der kan hjælpe dig med at vælge – eller fravælge – i den maniske madjungle i syndens by.

1. The Wicked Spoon, The Cosmopolitan

The Wicked Spoon er meget populær, og her er ofte kø. Stedet er enkelt og roligt indrettet; udvalget er enormt, men frisk. Kokke står klar til at tilberede french toast, som du bedst kan lide den. Eller sammensætte din yndlingspalet af iskugler – hjemmelavede, naturligvis. Prøv pistacie – intens og blød, præcis som den skal være.

Ud over morgenmad er buffeten på The Cosmopolitian et spektakulært og smagsfuldt udvalg af miniaturekonditori samt delikatesser som hjemmelavede italienske pølser, hjemmesprængt svinebryst og krydret spidsbryst. Eller den legendariske ’hawaii smoked pork shoulder’. Her serveret på ris og perfekt krydret.

Det er altid trist at se klassiske salater og blåmuslinger under en varmelampe. Det duer ikke – heller ikke hos Wicked Spoon. Så kast dig hellere over udvalget af små amerikanske anretninger som macaroni ’n’cheese, wings eller sliders. Eller prøv de små anretninger med cremet spelt eller syltet rødbede. Her er også steg fra omtrent alle klodens spiselige dyr. En ekstra bonus er skærmene, der informerer om dagens retter og råvarer.

’Wicked’ kan betyde uartig, men bruges også som slang for noget, der er virkelig cool. Så ved at kalde buffeten Wicked Spoon erkender man buffetens udfordring: Mængderne er uartige, men man udnytter samtidig muligheden for uendelig gennemtænkt variation.

The Wicked Spoon, The Cosmopolitan. Morgenbuffet: 27 dollars (180 kroner). Aftenbuffet: 38 dollars (258 kroner). Priserne er højere i weekenden.

2. Bacchanal Buffet, Ceasar’s Palace

Caesar’s Palace har på deres hjemmeside som det første en reklamevideo for buffeten, hvor en insisterende musik i dance-genren er underlægning for en række tydeligt sultne skuespillere, som blandt andet slår flikflak igennem lokalet hen til deres bord.

Omtrent ligeså hektisk er det at besøge buffeten. Der er høj musik. Man må gå ud fra, at det er for at stresse folk, så der er hurtig udskiftning. Men hvis det er muligt at abstrahere fra den insisterende lydflade, er Bacchanal Buffet absolut værd at gå om bord i.

I en stribe åbne køkkener tilbereder kokkene konstant friske retter, fra udsøgte hjemmelavede tacos tilberedt på roterende varmeplade til gode kinesiske klassikere som pekingand og superfrisk dim sum. Pizzaerne bages i stenovn og kan toppes med, hvad du ønsker.

Alle kontinenter er repræsenteret med hjemmelavede delikatesser, og dessertstationen er en parade i fikse petit fours. Deres amerikanske retter som fried wings og sliders er gode – søde, sprøde, salte og sure. Prøv også deres vietnamesiske pho-supper med al den friske og sprøde garniture, du kan drømme om.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Menuen skifter dagligt, men klassikerne er der hver dag.

Bacchanal Buffet, Caesars Palace. Morgenbuffet: 38 dollars (258 kroner). Aftenbuffet: 54 dollars (367 kroner).

3. Le Village Buffet, Hotel Paris

Hotel Paris er som at være med i ’Phantom of the Opera’, der udspiller sig i Paris’ gader (og underverden). Opsætningen prøver virkelig hårdt på at skabe noget autentisk pariserstemning. Amerikanerne er imponerende dygtige til at være med på præmissen om at sidde midt i Paris. Lyset er dæmpet og blødt, og aftenen er ved at gå på hæld på den ’parisiske’ plads – uanset om du vælger at gå om bord i morgen- eller aftenbuffeten, som er placeret dels på buffetborde, dels i kulissens åbne vinduer på ’pladsen’. Omkring dig er der borde med hvide duge, mens fransk folkemusik ligger som et fløjlstæppe under hele menageriet.

Men bortset fra en kage- og dessertafdeling med virkelig gode macarons er Le Village Buffet mest at sidestille med en kantine, hvor kokkene er virkelig trætte og triste til mode. I det hele taget er der få kokke at skimte. Der, hvor der burde være en, der skar kødet, er pladsen tom, så kødet ligger stille og sveder, og tørrer langsomt ind. Den store attraktion skulle være stedets snow crabs, men de ligger hulter til bulter på noget is og kommer slet ikke i nærheden af en friskkogt dansk krabbeklo.

Buffeten har flere områder delt ind efter de franske regioner. For eksempel er Alsace repræsenteret, hvor man i den virkelige verden kan lave retter med surkål og pølser, så englene synger. Men i Las Vegas har de taget det sure bogstaveligt i kålen og glemt at tilsætte krydderi. Alt i alt er hele oplevelsen så tilpas skør, at man glemmer, hvor dårlig hovedparten af maden er. Men besøg denne kulisse, hvis du har trang til at spise dig mæt i pastelfarvede macarons og madeleinekager.

Paris, Las Vegas. Morgenbuffet: 22 dollars (150 kroner). Aftenbuffet: 31 dollars (211 kroner).

4. The Buffet, Circus Circus

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I buffeten i Hotel Circus Circus er hovedparten af maden præfabrikeret, hvilket selvfølgelig kan være et plus for folk, der godt kan lide et stort udvalg i morgenmadsprodukter. Man kan også lave sin egen vaffel, eller mæske sig i donuts – alle i flotte farver – eller bestille en speciallavet omelet, som desværre smager mest af ingenting, men med garanti sikrer et højt kalorieindhold.

Circus Circus formår ikke at holde facaden som de store luksushoteller. Og det gør deres buffet så afgjort heller ikke.

The Buffet, Circus Circus. Morgenbuffet: 18 dollars (120 kroner). Aftenbuffet: 20 dollars (135 kroner).

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden