Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vue. En tur med den gratis Staten Island Ferry giver et fint kig til Frihedsgudinden og Manhattan.
Foto: John Minchillo/AP

Vue. En tur med den gratis Staten Island Ferry giver et fint kig til Frihedsgudinden og Manhattan.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er de bedste gratisoplevelser i USA's storbyer

I kajak gennem New York eller æggeløb med den amerikanske præsident. Få en bunke tips fra læserne til en kommende USA-ferie.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA er en enorm buffet af gratis oplevelser. Gratis museer, gratis guidede ture, gratis musik – her er noget for alle. Vi har samlet læsernes bedste tips i to artikler og lægger ud med gratis fristelser i New York, Washington, Chicago og Boston.

I næste uge kan du tippe om den bedste isbar:

Gratis oplevelser i New York

I kajak gennem New York En fantastisk mulighed i New York er gratis kajakroning på Hudson River. Der er erfarne roere og gratis lån af både kajak og redningsvest. Man mødes på Pier 40, og så står de erfarne roere klar til at modtage dig. Ofte har de indkøbt bagels, som de gladelig deler ud af. Så morgenmad, en hyggelig snak og gratis kajakroning på Hudson River. www.meetup.com/The-New-York-City-Free-Kayaking-Meetup-GroupJulie Gregers Møller Christensen, Brønshøj

Tv-optagelser i New York
Man kan gratis komme ind og se en optagelse af nogle af de bedste tv-shows i New York – om end det kræver lidt arbejde.

På Comedy Centrals hjemmeside kan man booke billetter til for eksempel ’The Daily Show’ med Jon Stewart eller ’The Colbert Report’ med Stephen Colbert. Hvis man er rigtig heldig, kan man komme ind og se ’Saturday Night Live’.

Jeg var inde at se ’The Colbert Report’. Det krævede, at jeg loggede ind på hjemmesiden et par gange om dagen i et par uger for at være klar, når der blev frigivet billetter til en af de dage, jeg var i byen.

Det var en fantastisk oplevelse at se det blive optaget, plus at man får mulighed for at opleve værten før og efter showet i en mere afslappet rolle, der gerne tager imod spørgsmål fra publikum.

Et lille tip: Hav et amerikansk mobilnummer og en amerikansk zipcode klar. De behøver ikke at være ægte.

Simon Maribo Artzi

LÆS ARTIKEL

Gospel i Harlem
En af de største gratisoplevelser var til gudstjeneste i Mother African Methodist Episcopal Zion Church i Harlem. Her fik jeg en gospeloplevelse, så jeg var høj i flere dage. Kirken er stopfyldt med engagerede indbyggere, der giver sig helt hen.

Lene Jensen, Viborg

Guldbarrer i New York
Hvad med et besøg i Federal Reserve Bank, New York, hvor man kan komme ned i boksen og se verdens største beholdning af guldbarrer.

Der opbevares mere end 500.000 guldbarrer dybt nede under jorden. Der er gratis adgang, men man skal bestille adgang på hjemmesiden.
www.newyorkfed.org

Jens Ove Nielsen, Silkeborg

LÆS ARTIKEL

Jazz, rock og ballet i New York
Summerstage.org arrangerer gratis koncerter fra maj-august i de fem boroughs i New York. Fantastisk oplevelse med alt fra smooth jazz og ballet/skuespil til old school rap og rock.

Man har samtidig mulighed for at møde lokalbefolkningen, da det er dem, der kommer til disse arrangementer, fordi turistskaren ikke kender til dem.

Thomas Baunkjær, København

New Yorks indianere
Tæt på Battery Park i New York findes George Gustav Heye Center, som indeholder National Museum of the American Indian. Bygningen i sig selv er værd at nyde.

Da vi besøgte museet, var det ekstremt varmt udenfor, og vi valgte at gå ind for at blive kølet ned, da det var gratis.

Vi fik et godt indblik i, hvordan indianerne levede og deres forhold til nybyggerne. Et par lokale frivillige gav os desuden tips til hele New York.

Andreas Jacobsen, Roskilde

LÆS ARTIKEL


Graffitifabrik i New York
I New York er der en nedlagt fabrik, 5 pointz, hvor graffitimalere har fået lov til at udsmykke den. Der er meget respekt omkring det, og det er det flotteste graffiti.

At det er over en hel fabrik, gør oplevelsen meget overvældende.

Selv min mor syntes, det var en god oplevelse, så det er moderne kunst for alle og en speciel oplevelse, hvor man følger byen, som den er, og ikke bare noget, der er lavet for at få turister til at komme.
www.5ptz.com/graff

Astrid Nygaard, Århus

Humor i Central Park
I løbet af sommeren er der gratis stand-up i Central Park og andre parker rundt om i New York, hvor kendte stand-upkomikere optræder for et godt formål.

Desuden kan man hver weekend finde pop-up street fairs på Manhatten, hvor man møder lokale kunstnere, spiser lækker grillet mad og drikker limonade til $1.
www.nylaughs.org

Susie Pedersen, København

Oasen på Manhattan
Jeg havde aldrig forestillet mig, at vi ville finde en så gennemført og rolig grøn oase tæt på det pulserende byliv i NYC, som The Highline i Meatpacking District. Det er en cirka 2 kilometer lang toghøjbane, der flyver et godt stykke over jorden og for længst er uarbejdsdygtig.

I stedet for at fjerne de gamle skinner fra 1930’erne, har de valgt at udnytte dem og hele højbanen. Blomster, planter og træer snor sig hele vejen langs den anlagte sti og de grønne bede, og ind imellem titter de gamle spor frem. Rå New York-baggårde og nye skinnende skyskrabere omringer High Line – og der er også udsigt til vandet.

Frivillige og ansatte gartnere nusser om alt fra nye skud på buskene til de opsatte fuglekasser. Imens ligger besøgende på træsolsenge og spiser mad, læser bøger eller tager en lur i frokostpausen.

Linda Østergaard, København

LÆS ARTIKEL

Lennon mindes i Central Park
Jeg er p.t. i USA som udvekslingsstudent på high school og en af de mest specielle ting, jeg har oplevet, har været at ære John Lennons minde. I Central Park er der et område, der er dedikeret til John Lennon lige over for hans lejlighed.

Da det var 30 år siden han blev skudt, var jeg derinde og med i en slags parade. 4.000 mennesker gik rundt og sang hans sange, ærede hans minde og lagde blomster på statuen.

Der foregår altid noget i John Lennon-området, hvor folk sidder på bænkene med guitarer og synger. Stedet opleves som et fristed. Det er et helt stille og roligt område midt inde i en af verdens største byer.

Mikkel Christensen

Gudindekig i New York
Den absolut bedste gratis fornøjelse i New York City er færgen Staten Island.

Færgen giver en gratis tur fra den sydlige spids af Manhattan til Staten Island og tilbage igen.

Turen er det oplagte alternativ til de dyre havnerundfarter og giver vidunderlige fotomuligheder af Frihedsgudinden og Manhattans skyline.

For optimalt udbytte skal man tage færgen ud fra Manhattan omkring solnedgang. Det smukke lys på denne tid er ideelt til at tage billeder af havnens mange flotte kig.

Der er fine muligheder for at finde restauranter i budgetklassen ved havnen på Staten Island, og så får man også gevinsten af endnu en fotomulighed med Manhattans skyline i mørke på turen hjem.

Bjørn Madsen, København S

LÆS ARTIKEL

Gratisdag på museet
Hold øje med gratis tidspunkter på museer. For eksempel er det gratis at komme ind på MoMA i New York om fredagen efter kl. 16. Det er i øvrigt også den eneste dag, hvor de holder længe åbent, nemlig til kl. 20. Mikkel Nielsen

Med kig til Manhattan
Governors Island ud for Manhattan giver mulighed for afslapning og for at nyde Manhattans skyline i ro og fred. Færgeturen derover er gratis, og der sejles ofte.

Øen giver en også en fin udsigt til Frihedsgudinden, og med picnickurven pakket får man en helt uovertruffen oplevelse så tæt på storbyen.

Marianne Lykke Kjær, Tunø

Husk 11. september
9/11-monumentet er en fantastisk gratis oplevelse. Hvor der indtil 11. september 2001 stod to tårne, er der i dag to kæmpe vandfald med navnene på alle dem, der er døde i de angreb, der gennem tiden har været på tårnene.

I løbet af foråret skulle museet, som også er opført på området, være klar til at åbne, og det skulle efter sigende rumme et dansk flag, som blev fundet i resterne efter terrorangrebet.

Husk at bestille tid.
www.911memorial.org

Bente Kruckenberg, Holte

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Gratis oplevelser i Washington

Museum mania i Washington D.C.
I Washington D.C. har alle museer gratis adgang. Lige meget om du er til kæmpepandaer i zoologisk have, holocaustmuseum, naturhistorisk museum eller fly og rumkapsler i museet Air and Space, så er der noget for enhver smag.

De fleste museer ligger omkring parken The Mall, hvor også de store monumenter findes.
www.si.edu/Museums

Mette Andersen, Aalborg

Film i Washington
En sjov Washington D.C.-oplevelse, hvor man føler sig mere som en ægte D.C.beboer end en turist, er ’Screen on the Green’.

Når tusmørket falder på, bliver der mandag aften i sommerhalvåret vist film på storskærm på The Mall. Medbring tæppe og picnickurv, og nyd en lun sommeraften i selskab med de lokale, filmstjernerne og D.C.s oplyste monumenter.

Pernille, København

LÆS ARTIKEL

Washington set fra toppen
Står man tidligt op, kan man ganske gratis komme op til toppen af Washington Monument og nyde en fantastisk udsigt ud over byen.

Da jeg var der, kunne man skimte bjergkæden Blue Ridge Mountains.

Julie Bjørlund, København

Washingtons jazzhave
Hele sommeren igennem kan du hver fredag opleve live jazz i Washington D.C.s smukke Sculpture Garden, som er en del af National Gallery of Art.

Fra kl. 17-20.30 strømmer især unge mennesker, der har fået fri fra arbejde og er klar til at fejre, at det nu er weekend, til haven. De fleste tager en flaske vin og et par plastikkrus under armen, og nogle har endda medbragt en picnic, som de nyder i græsset blandt de spektakulære skulpturer.

J’azz in the Garden’ kan opleves fra slutningen af maj og frem til midten af september.

Anna Louise Højbjerg Henrichsen, København

Æggeløb med præsidenten
Mon det er muligt at komme inden for murene hos Obama? Ja, hvis du skal på påskeferie i Washington D.C. med familien (gerne yngre børn), skal du benytte lejligheden til at komme ind og rulle æg ved Det Hvide Hus. Det er ganske gratis og noget af en oplevelse for ungerne.

Sofie Wiese, København

Gratis oplevelser i Chicago

På stranden i Chicago
De færreste ved, at der er adskillige, anlagte sandstrande langs Lake Michigan, lige i hjertet af Chicago: city beaches. Det er en ubeskrivelig oplevelse at gå på stranden lige midt i en by.

Man kan ligge på sit medbragte håndklæde eller betale for en liggestol, kigge på vandet og høre bølgeskvulp, samtidig med at man har det mest vidunderlige udsyn over Chicagos skyline.

Det er her, den ægte chicagoan tilbringer sine weekender om sommeren. Det er også praktisk for børnefamilier, at man ikke skal mere end fem-ti minutter til fods fra hotellet, hvis man bor i centrum, før man befinder sig på stranden.

Hanne Svensson

En ø i Chicagos sø
Jeg har som Obama boet i Chicagos Hyde Park. Her ligger en af the great lakes, Lake Michigan. Her findes den kunstigt skabte halvø The Point, officielt Promontory Point, med park og eget fyrtårn samt en fantastisk udsigt over downtown.

Det er hovedsagelig universitetets studerende og ansatte, der benytter The Point til picnics eller en frisk dukkert. Man kan komme dertil fra downtown med offentlig transport.

Stine Nyborg Ancona

LÆS ARTIKEL

Chicagos kunst
Chicago er og bliver en af de mest charmerende byer i USA, og man kan sagtens bruge flere dage uden at bruge penge på andet end et pitstop på den nærmeste Starbucks til en varm forfriskning.

Millennium Park må absolut være et af de gratis højdepunkter i byen. Her kan man få nogle fantastiske og deforme billeder af byens skyline ved hjælp af Cloud Gate, som er forunderlig mærkelig og betagende. Efterfølgende kan man tabe kæben ved Crown Fountain ved synet af et etagebygningsstort ansigt.

Chicagos kulturcenter
I Chicago Cultural Center kan man gratis gå rundt i den store bygning fra 1897 og beundre det tidligere biblioteks udsmykning fra farvede glaskupler i loftet til mosaikker på væggene.

I centerets turistkontor kan man få gratis brochurer med selvguidede ture, blandt andet til byens arkitektur, som helt klart er en eftermiddag eller to værd.

Ditte Evald, København

LÆS ARTIKEL

Gratis oplevelser i Boston

Harvards historier
I sommer i Boston fik jeg en gratis rundvisning på det verdenskendte universitet Harvard. Guiden var selv studerende – og vedkommende kunne fortælle alt om universitetet historie: rygter, myter, hverdagen og om alle de kendte, der har gået på dette universitet. En fantastik og anderledes oplevelse.

Camilla Albrechtsen

LÆS ARTIKEL

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Gratis oplevelse på Hawaii

Krigshistorie på Hawaii
Flådebasen Pearl Harbor på Hawaiis hovedø Oahu var om noget startskuddet for USA’s deltagelse i 2. Verdenskrig. Her sank skibet SS Arizona, og mange marinesoldater omkom, da det store skib lagde sig på siden i smult vand.

Man bliver sluset igennem et besøgscenter, ser en film med originalt filmmateriale fra angrebet, og så bliver man sejlet ud til mindesmærket over SS Arizona, hvor man stadig kan se skibet ganske få cm under vandet, hvor det har ligget siden dengang.

Det er blevet gravsted for de omkomne, og de, der var med på skibet under angrebet, kan i dag blive begravet der.

Iben Johansen, København

Sofasurf dig USA rundt
Da jeg i 2008 arbejdede som au pair i New Jersey, havde jeg en måned til at rejse i, før jeg skulle tilbage til Danmark.

Min veninde og jeg, der ikke havde mange penge, besluttede at finde steder at bo via couchsurfing.org, der er en internetside, hvor man gennem sin profil finder en sofa, man kan bo gratis på.

I Miami boede vi en uge hos to fyre, der havde en meget hård og smal sofa, men til gengæld boede på 40. etage med udsigt over hele Miami Beach. Det blev en fantastisk uge med masser af fest og sol.

Selv hvis man ikke er en festabe, er couchsurfing en perfekt måde at møde lokale amerikanere på. Der er masser af forskellige aldersgrupper, der har profiler derinde, par, der har lyst til at vise deres by frem, og folk, der ønsker at udveksle kulturelle forskelligheder.

Emilia Hammer, Amager

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER:

Få tips til San Francisco, New Orleans, L.A, Seattle, Austin og San Diego:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden