Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk. Det danske mærke DANSK byder i butikken på Istedgade på lækre varer i god kvalitet.
Foto: Karina Edlund Jensen

Dansk. Det danske mærke DANSK byder i butikken på Istedgade på lækre varer i god kvalitet.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag og søndag i det kreative København

På eventyr i Carlsberg Byen, shopping på den danske måde og syndig brunchbuffet.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag

Kl. 10: Kaffe med fuglene KAFFE på Istedgade er et godt sted at pleje et lørdagstræt hoved. Interiøret er småskørt og tilpas distraherende med en masse små pladser, træfigurer af genbrugstræ, fuglehuse og en lille jungle på første sal lavet af kunstnerkollektivet Bureau Detours.

Det er også her, man via opslagstavlen kan holde sig orienteret om Vesterbros skæve happenings som perlepladehygge og teatersaloner.Kaffen er stærk og billig med espresso til 15 kroner. Den underspillede morgenmadsplatte 'Go' morgen Vesterbro' giver maven en kaffe, croissant og en bolle med smør og ost for 50 kroner. Nogle gange behøver man ikke andet for at komme i gang. Det lille træbeklædte sted er yderst populært hos både barselsfolket og studerende.
KAFFE, Istedgade 90.Kl. 12: Fri leg med bryggeren
Carlsberg Byen har altid været lidt af et sagnomspundet sted – og fantasien lider ikke under, at området omkring brygger Jacobsens berømte bryggeri og private bolig med den smukke elefantport nu er åbnet for nysgerrige og kreative sjæle på udkig efter et kontor.

Her er en masse kringlede veje at følge, og selv om man farer lidt vild, skal man nok finde tilbage igen. Klatreskoven har ølkasser og biler hængt op i træerne. Man må gerne gå stille rundt i J.C. Jacobsens imponerende private have, hvor man kan være heldig at se bryggerhestene græsse.

Det industrielle område er udsmykket med fantastisk kunst på de tidligere bryggerivægge og tage og gemmer endda også på en strand. Urban Beach har sand, træliggestole, livreddertårn og en lille café, og så taler vi ikke om, at vandet mangler. Der er mange kreative opsætninger på hele pladsen som reblegepladsen, parkourområdet og affjedrede metaltrampoliner foran Dansehallerne.
Carlsberg Byen, Pasteursvej.Kl. 14: Fisk som briterne
Kødbyen byder på spisesteder af imponerende høj kvalitet. Har du bare lyst til en hurtig bid til at tage med, er den britiske metode hos Kødbyens Deli anbefalelsesværdig. Den lille delis stolthed er deres tunge portion fish ’n chips, som slagterne tager med fritter og kontordamerne med salat til. Der er forskellige friske dip til, og med citron og estragon på løfter det hele sig fra at smage af en grå regnvejrsdag i Plymouth til sommerdag i København.

Et godt sted at fylde maven med den øldejsstegte fisk er Sønder Boulevard, selv om metrobyggeriet har slugt en bid af gaden, har den bedste del overlevet oppe mod Dybbølsgade, hvor der kan være trængsel om pladserne i midterrabatten foran luksusølpusheren Kihosk.
Kødbyens Deli, Slagterboderne 8.Kl. 15: Dansk eftermiddagsshopping
Man kan sagtens shoppe tøj på Istedgade uden at komme til at se ud, som om man arbejder i den frække ende nede mod Hovedbanen. DANSK er så casual cool, som det kan blive, med T-shirts og korte sweatshirts i blødt træningsstof eller sommerspraglede dragter. I nummer 80 ligger interiørdelen af DANSK med Vesterbro-design som pynteugler, køkkengrej og kvikke opbevaringsideer til hjemmet.
DANSK, Istedgade 64.

LÆS ARTIKEL

Kl. 17: Solrig safari
Vesterbroboerne har i løbet af året både mistet deres gamle kastanjetræ og størstedelen af Enghave Plads til metrobyggeriet, men det afholder dem ikke fra at nyde solen og dele den seneste sladder på den del af gaden.

På Enghave Plads 6 ligger en navnløs café, som med sit afslappede antikædeagtige udseende er blevet et forventeligt hit.

Cafeen har en lang og smal fortovsplads med udsigt til byggeriet, og selv om skamlerne både er vakkelvorne og ru i det, falder hele oplevelsen i hak. For fortovet og vejstykket er lidt af en hovedåre for stort set samtlige typer, der kommer på Vesterbro.

De unge skatere skal ned til skateparken, de ældre og mere miserable typer skynder sig, så godt de nu kan, ned til Enghaveparkens bænke, mens fixiecykelfolket kæmper mod vesterbromødrene og deres unger om den sidste rest af cykelstien.De orientalske grønthandlere i nærheden sender også deres flokke af kunder lige forbi skamlerne, og så er der oven i købet mulighed for at kigge på nabobaren Boutique Lizes cocktailgæster, der bliver mere og mere snalrede, som Lizes happy hour skrider frem.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den navnløses kraftige cortado kan give et opkvikkende skud energi sidst på eftermiddagen, hvis den hjemmelavede ingefærlimonade allerede er udsolgt. Ellers er her naturligvis også flaskeøl.
Den navnløse cafe, Enghave Plads 6.

Kl. 20: Munter på japansk
I Japan er det populært for især mænd at tage på de krolignende izakayaer hen under aftenstid for lige at få et par shot sake og en Sapporo-øl, der altid bliver til flere. Derfor har izakayaerne også et lille køkken, som i Japan hurtigt kan diske op med en rå hestesalat, sneglesushi eller edamamebønner, så konen ikke bliver alt for hidsig, når den hårdtarbejdende husbond igen kommer beruset hjem. På Kung Fu Izakaya Bar på Vesterbro er maden dog lidt mere i fokus og knap så aparte i vestlige øjne som i hjemlandet.

Man kan stadig blive godt beruset i sake, både varm og kold, og baren byder på nogle af bydelens mest friske cocktail med festlige ingredienser som lychee, wasabi og citrongræs. Der er lagt op til, at man deler småretterne som wontons og rejespyd og så tager en ordentlig gang nudler bagefter.
Kung Fu Izakaya Bar, Sundevedsgade 5.
Kl. 22: Når slagterne er gået ...

... kommer hipsterne frem. Man behøver nu ikke ligefrem at have plyndret Wood Wood-butikken inden en aftentur i Kødbyen. Mindre og mere almindeligt kan også gøre det. Især på den gamle smugkro Mesteren & Lærlingen, hvor klientellet kommer for at danse og svede til soul og for at drikke Porse Guld på flaske.

Atmosfæren på Mesteren & Lærlingen er mere intim og imødekommende end på de større steder som Kødbyens Karrierebar, selv om barkortet ikke er så imponerende endda. Temperaturen og stemningen er altid høj i det lille lokale, så størstedelen af gæsterne står som regel udenfor og ryger ved bænkene.
Mesteren og Lærlingen, Flæsketorvet 86.

Søndag

Kl. 12: Chokoladefontæne til alle
Søndag kalder på en brunch, og der findes næppe en udgave så varieret og tilfredsstillende for alle parter som Lê Lê Nha Hangs brunchbuffet til 155 kroner. Buffeten er delt op i forskellige borde, hvor den største udfordring er at blande retterne op på tallerkenen i en orden, så det hele kan spises pænt bagefter.

Ud over den traditionelle vestlige del med røræg, bacon, pølser, morgenbrød, baked beans, yoghurt og skinke er der to andre borde. Et asiatisk med sushi, sashimi, krabbesalat, dimsum, nudler, wontons, satayspyd og andre krydrede tilbud.

Og så det syndige bord med en chokoladefontæne som hovedattraktionen og frugtspyd, marshmallows og pandekager til. Det siger sig selv, at det er svært at gå sulten derfra. Desværre er kaffen ikke noget særligt, så bestil hellere en hjemmelavet juice.
Lê Lê Nha Hang, Vesterbrogade 40.Kl. 15: Den hemmelige have

Lige ved siden af Frederiksberg Have ligger en meget smuk, spændende og uforstyrret have, som nærmest ingen benytter – Haveselskabets Have. Indgangen ligger til venstre for Frederiksberg Haves hovedindgang, men mange bliver skræmt væk af Haveselskabets skilte i den tro, at det er en lukket loge af en særlig bedsteborgerlig slags. Men haven er ganske åben med flere bænke end i den store have ved siden af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Haven består af en masse små hyggelige kroge med roser, gange, springvand, blomsterbuske, statuer og endda en lille sø. Alt sammen smukt beplantet af selskabets gartnere. Ofte finder man kun enkelte andre gæster i haven, der sidder i stilhed og læser avis og nyder det æstetiske grønne åndehul. Det Kgl. Danske Haveselskabs Have, Pile Allé 4.


Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden