Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

RÅT. Tatar hos Manfreds regnes blandt byens bedste.
Foto: Mathias Christensen

RÅT. Tatar hos Manfreds regnes blandt byens bedste.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag og søndag på Nørrebro

Smag verdens bedste øl, besøg Den Røde Plads og tag på skovtur a la Nørrebro.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

LØRDAG PÅ NØRREBRO

Kl. 10: Dogme-brunch

Foto: LEHMANN MARTIN

Nordisk Brødhus er et godt sted at starte dagen. I det let kaotiske og meget ustylede lokale på Rantzausgade med gæsternes skriblerier på væggene og melsække på gulvet rumsterer ejeren Lennart Ribers rundt med mel i hovedet, store armbevægelser og dumsmarte bemærkninger til alle, der er i humør til sådan nogle. Og får ind imellem tid til at hive Københavns bedste brød ud af sin store brændefyrede stenovn – brødet er i øvrigt baseret på en surdej, Lennart har haft, siden han var 14.

Orker du ikke klassisk brunch i al dens melonskive-akaciehonning-vindrue-agtige opstyltethed, serverer Nordisk Brødhus den perfekte morgenmad: brød fra stenovnen, skinke, ost, smør, et blødkogt æg og kaffe. That’s it, og det er alt, hvad du behøver.

Nordisk Brødhus,Rantzausgade 58b.

LÆS OGSÅ


Kl. 12: Nørdernes paradis
Vil du have musik fra store sorte vinylskiver, er Insula Music på Blågårdsgade uomgængelig. Butikken er noget af det tætteste, man kommer på bogen (eller filmen) High Fidelity i København. Hvis du leder efter musik, der er på hitlisterne lige nu, går du højst sandsynligt forgæves, men hvis du er til noget gammelt, noget skævt, noget sjældent eller bare noget andet end P3’s playliste, er du havnet det rigtige sted.

Indehaveren Troels Pedersen krydrer gerne dine pladekøb med en anekdote eller to og er i det hele taget i den grad værd at tage med på råd, uanset om du har sat næsen op efter en bestemt plade eller bare leder efter et eller andet, du ikke helt ved, hvad er.

Insula Music, Blågårdsgade 31.


Kl. 14: Den Røde Plads
Den Røde Plads mellem Nørrebrogade og Mimersgade er noget så sjældent som et kommunalt projekt, der faktisk er blevet lige præcis det, der var tanken bag: et samlingssted for hele bydelen. På pladsen, der, som navnet mere end antyder, er overordentlig rød, er der legeplads til børnene, fitnessudstyr og boldbaner til de aktive, gyngebænke til de knap så aktive og i det hele taget god stemning. Er du er rigtig heldig, er pølsevognen fra Pølsekompagniet der og serverer økologiske gourmet-hotdogs, så ikke et øje er tørt. Den med sauerkraut er absolut forrygende.

Nørrebros Røde Plads, mellem Nørrebrogade og Mimersgade.


Kl. 19: Afslappet gourmet

Christian Puglisi, der har en fortid som kok på ElBulli og souschef på Noma, startede i 2010 Manfreds & Vin lige over for sin egen Michelin-restaurant Relæ i Jægersborggade. Manfreds satser på rustik nede på jorden-stemning, næsten 100 procent økologiske råvarer og er et af de steder i byen, hvor man får mest kvalitet for små penge. Det vil med andre ord være decideret fjollet ikke at lægge vejen forbi, hvis du er på de kanter. Det sikreste valg er at tage ‘Sjæfen bestemmer’-menuen med syv små retter efter kokkens valg. Ellers regnes Manfreds tatar med sennepscreme på pocherede æg og opblødt surdejsbrød blandt rå ko-connaisseurs for noget af det ypperste. Vinkortet er på størrelse med en telefonbog, så medmindre du virkelig ved noget om emnet, er det smart at spørge sig for.

Manfreds & Vin,Jægersborggade 40.


Kl. 22: Verdens bedste øl
Mikkel Borg Bjergsø og hans mikrobryggeri Mikkeller er flere gange kåret som et af verdens bedste. I Stefansgade ligger den fine ølbar Mikkeller & Friends med et udvalg på omkring 40 forskellige øl. Det kan virke uoverskueligt at vælge, men heldigvis kan man få små smagsprøver, så man ikke behøver at kæmpe sig gennem en halv liter humle, der viser sig at være lidt mere eksotisk end forventet. Vær forberedt på, at det især i weekenden kan være meget svært at få en siddeplads.

Trænger du til en helt klassisk Hof eller Tuborg, er Lille Peter på den anden side af gaden et af de helt klassiske, fine Nørrebro-værtshuse med bartender i lædervest, John Mogensen i høj rotation på anlægget og stamgæster, der kigger olmt på dig, hvis du kommer til at putte penge i ‘deres’ spillemaskine.

Mikkeller& Friends, Stefansgade 35.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

SØNDAG I NØRREBRO

Kl. 11: En tur i kirke
Stefanskirken på Nørrebrogade er en af de mest publikumsvenlige kirker i landet med børnegudstjenester, Halloween-arrangementer, gospelkoncerter, filmklub og alt muligt andet, der gør kirken til et hyggeligt sted at komme, uanset hvor ukristelig man er. Hvert år og palmesøndag gengives f.eks. Jesu ankomst til Jerusalem på æselryg – i år 13. april, hvor man kan få en ridetur på æslerne Jens og Joan. Kirkens orgel er også en tand mere kulørt end gennemsnittet. Ud over orgelpiber er det udstyret med klokkespil, fuglefløjt og – som det eneste kirkeorgel i Nordeuropa – slagtøj! Kirken viser med jævne mellemrum stumfilm, hvor organisten ledsager de levende billeder.

Stefanskirken,Nørrebrogade 119.


Kl. 13: Politimuseet
Frem til 1977 havde Københavns Politis Station 6 til huse på Fælledvej 20, men nu har Politimuseet overtaget lokalerne. Og er i højeste grad et besøg værd, hvis du er til blod, bankrøverier og bedragere. Blandt de faste elementer er udstillinger om så saftige sager som kriminalteknik, flugtkonger, politiet under besættelsen, prostitution og pornografi. Og ikke mindst det dramatisk betitlede ‘Drabsrummet’, hvor effekter fra Danmarks mest dramatiske drabssager er samlet. De skiftende særudstillinger er også værd at lægge mærke til – i øjeblikket markeres 20-året for 18. maj-urolighederne på Nørrebro med tv-klip, fotos og effekter, der ikke tidligere har været vist frem for offentligheden.

Politimuseet,Fælledvej 20.


Kl. 15: Skovtur a la Nørrebro

Assistens Kirkegård er en af de hyggeligste grønne pletter på Nørrebro. Kirkegården blev oprindeligt etableret i starten af 1700-tallet, fordi pesten plagede København så hårdt, at kirkegårdene inden for voldene blev overfyldte. Nu er det et populært samlingspunkt for folk fra hele Nørrebro – især om sommeren. Hvis du er historisk interesseret, kan du slentre rundt og se en række berømtheders grave, f.eks. H.C. Andersen, Martin Andersen Nexø, Dan Turèll, Michael Strunge og H.C. Ørsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden