Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
I de kommende otte år har kronprins Frederik (tv.) fået sæde i IOC, hvor belgieren Jacques Rogge fortsætter som præsident i foreløbig yderligere fire år.
Foto: JENS DIGE

I de kommende otte år har kronprins Frederik (tv.) fået sæde i IOC, hvor belgieren Jacques Rogge fortsætter som præsident i foreløbig yderligere fire år.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kronprinsen er valgt til IOC

Danmark har atter et medlem af Den Internationale Olympiske Komité, der gav Jacques Rogge genvalg som præsident.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så har Danmark atter et medlem af Den Internationale Olympiske Komité, IOC.

På IOC-sessionen i Bella Center blev kronprins Frederik helt som forventet valgt ind som afløseren for Kai Holm, der sidste år faldt for aldersgrænsen på 70 år.

Kronprins Frederik er dermed IOC's repræsentant i Danmark i de kommende otte år.

86 afgav stemme, 77 stemte for kronprinsen. 9 var imod.

Niende danske IOC-medlem Før kronprinsen har otte andre danskere haft det hverv: Niels Vilhelm Sophus Holbek (1899-1906), Torben Grut (1906-1912), Fritz Hansen (1913-1922), Ivar Nyholm (1922-1931), prins Axel (1932-1958), Ivar Vind (1958-1977), Niels Holst-Sørensen (1977-2002) og Kai Holm (2002-2009).

Flere valg at træffe
Valget af kronprinsen var langt fra det eneste, som IOC-medlemmerne har stemt om i Bella Centeret i dag.

Først blev IOC-præsident Jacques Rogge genvalgt med 88 stemmer for og én i mod. Derefter gjaldt det posterne som 1. og 2. vicepræsident, og her blev hhv. italieneren Mario Pescante og Ser Miang Ng fra Singapore valgt.

Dernæst blev sir Craig Reedie fra Storbritannien og John Coates fra Australien medlem af den 15 mand store eksekutivkomité, der sætter kursen i det daglige arbejde, og endelig blev der valgt nye menige medlemmer af den olympiske bevægelse, herunder kronprins Frederik.

Flere end kronprinsen
Seks personer i alt var på valg til seks pladser.

Og således blev Richard Peterkin fra St. Lucia, Habu Ahmed Gumel fra Nigeria, Habib Abdul Nabi Macki fra Oman, Lydia Nsekera fra Burundi, samt Göran Petersson fra Sverige også optaget i »klubben«, som kronprinsens danske forgænger, Kai Holm, kalder den magtfulde sportsbevægelse.

Sådan foregik det

IOC-medlemmerne stemte om en person ad gangen. Medlemmer kunne trykke på knap 1 for ja og knap 3 for nej på deres stemmeboks. Ønskede de ikke at stemme kunne de trykke på knap 0.

»Stemmer du for eksekutivkomiteens forslag om at vælge kronprins Frederik som IOC-medlem?«, spurgte Jacques Rogge forsamlingen.

Så blev der trykket på knapperne, regnet på tallene, og derefter sagde IOC-præsident Jacques Rogge, at 86 havde stemt, og heraf trykkede de 77 af medlemmerne på ja, og ni på nej.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden