Ungdommeligt. Når sæsonens sidste World Cup i banecykling køres i morgen, er det med to 19-årige som alderspræsidenter på et purungt dansk landshold.
Foto: (Arkiv) Peter Hove Olesen/POLFOTO

Ungdommeligt. Når sæsonens sidste World Cup i banecykling køres i morgen, er det med to 19-årige som alderspræsidenter på et purungt dansk landshold.

Sport

Babylandshold skal forsvare Danmarks position i OL-kapløb

Trup af lutter teenagere udgør dansk banecyklings 4 km hold ved sæsonens sidste World Cup i Hongkong.

Sport

Med de to 19-årige Casper Pedersen og Daniel Hartvig som de ældste giver et veritabelt babylandshold sig i fredagens tidlige morgentimer dansk tid i kast med at forsvare Danmarks position på den internationale scene ved VM i 4 km holdforfølgelsesløb ved sæsonens sidste World Cup i banecykling i Hongkong.

Den rød-hvide tempotrup består desuden af 18-årige Niklas Larsen, der rykkede op som senior ved årsskiftet, samt de to 17-årige, bronzevinderen i U19-rytternes individuelle landevejsløb ved VMi september Rasmus Lund Pedersen og Frederik Rodenberg Madsen, som begge endnu har alderen til at udfolde sig i U19-kategorien.

Faste støtter spares til VM

De faste, etablerede støtter i denne sammenhæng Lasse Norman, Rasmus Quaade og Casper Folsach har Danmarks Cykle Unions banelandstræner Casper Jørgensen valgt at se bort fra som led i den planlægning, der sigter mod en første formtop i disciplinen ved verdensmesterskaberne i London i begyndelsen af marts og den anden ved OL i Rio godt fem måneder senere.

Norman er med i Hongkong, men koncentrerer sig om at sikre den olympiske billet i omnium, mens Quaade og Folsach søndag drager på træningslejr i Sydafrika, hvor også de øvrige dukker op, når opgaven i Asien er fuldført.

Står stærkt i kampen om OL-billetter

Når disse dispositioner er foretaget skyldes det ikke mindst, at 4 km holdet allerede nu står så stærkt i det olympiske kvalifikationsræs, at der skal ske noget fuldstændig usandsynligt, hvis Danmark ikke skulle sikre sig en af de seks billetter, Europa råder over til medaljeræset i Rio.

Inden Hongkong og med VM som den sidste styrkeprøve, der tæller med i denne sammenhæng, ser stillingen blandt de europæiske nationer således ud: 1. Storbritannien 2.020 point, 2. Tyskland 1.706, 3. Schweiz 1.628, 4. Rusland 1.558, 5. Danmark 1.502, 6. Holland 1.398, 7. Frankrig 1.118, 8. Spanien 990.

Der er 300 point til nr. 1 i Hongkong, men eksempelvis 164 til nr. 8, så differentieringen er så forholdsvis lille, at den unge danske repræsentation næppe kan sætte Danmarks gunstige status over styr.

Plads mellem de otte bedste er tilfrredsstillende

Forventningerne til talentmandskabet ligger på et forholdsvis beskedent niveau, og det betragtes således fra DCU’s side som tilfredsstillende, hvis holdet udmærker sig blandt de otte, der går videre fra den indledende tidskørsel.

Mulighederne for de unge himmelstormere er måske ikke så ringe endda, for Danmark er langt fra ene om at spare de allerstærkeste for turen til Hongkong.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce