pædofili. Den tidligere landsholdsspiller for England Adam Johnson ankommer onsdag til retten i Bradford, hvor han blev dømt skyldig i to af fire anklagepunkter i en sag om seksuelt overgreb på en mindreårig.
Foto: Peter Byrne/AP

pædofili. Den tidligere landsholdsspiller for England Adam Johnson ankommer onsdag til retten i Bradford, hvor han blev dømt skyldig i to af fire anklagepunkter i en sag om seksuelt overgreb på en mindreårig.

Sport

Sportsdøgnet: Topspiller fyret efter seksuelt misbrug af mindreårig

Følg med i nyhederne fra sportens verden i ind- og udland.

Sport

Fodbold: Den engelske Premier League-klub Sunderland har med øjeblikkelig virkning fyret sin spiller Adam Johnson, der har erkendt sig skyldig i to ud af fire anklagepunkter i sagen om seksuelt misbrug af en mindreårig pige. I retten ved Bradford Crown erkendte han sig onsdag skyldig i et tilfælde af seksuel aktivitet med den 16-årige pige og et tilfælde af at have 'groomet' offeret – altså udnyttet pigen følelsesmæssigt med henblik på at få sex. Midtbanespilleren, som har spillet 12 landskampe for England, blev arresteret den 2. marts sidste år.

Håndbold: KIF Kolding Københavns chance for at avancere fra sin Champions League-gruppe er yderligere forringet. Torsdag blev holdet isoleret endnu mere i bunden af gruppe B, da svenske Kristianstad overraskende fik uafgjort 35-35 mod det stærke polske hold Kielce. Kristianstad har dermed fem point på syvendepladsen, mens KIF har to point på ottendepladsen. De seks bedste hold går videre, så de to mandskaber skal gå efter at overhale franske Montpellier, der har syv point på sjettepladsen. KIF mangler fire kampe.

Atletik: Det Internationale Dopingagentur (Wada) er bekymret over at høre om de to kenyanske atletikudøvere, der hævder, at deres forbundschef krævede penge i forbindelse med deres dopingsager. Ifølge løberen Francisca Koki blev hun og Joyce Zakari bedt om at betale i alt 42.000 euro (mere end 300.000 kroner), inden der skulle falde straf i deres dopingsager.

  • Læs også

»Wada er meget bekymret over meldingerne om afpresning og bestikkelse. Det lyder meget som det, vi erfarede gennem den uafhængige rapport om doping i international atletik. Vi vil skaffe mere information om beskyldningerne fra de berørte, så vi kan afgøre, om det er noget, vi skal gå videre med«, siger Wadas direktør, David Howman.

OL: Den danske Chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt, forsvarer valget af Caroline Wozniacki som fanebærer ved OL i Rio senere på året. Et valg, der har været udsat for kritik. Riffelskytten Stine Nielsen, der bar den danske fane ved European Games i Baku sidste år, ytrede således tidligere torsdag, at hun mente, at valget burde falde på en atlet, der tidligere har vundet OL-medalje.

  • Læs også

»Valget faldt på Caroline, fordi hun er en international repræsentant for Danmark. Hun er det største danske sportsnavn nogensinde. Vi synes, hun matcher de ambitioner, vi har for Danmark i 2016«, siger Rodtwitt til Ekstra Bladet.

Foto: Uwe Anspach/AP

Fodbold: Den nedrykningstruede tyske klub Hoffenheim har forfremmet klubbens U19-træner til cheftræner. 28-årige Julian Nagelsmann overtager trænerposten, efter Huub Stevens i går trak sig af helbredsårsager, beretter AP. Hoffenheim, som sidste sæson sluttede på Bundesligaens ottendeplads, ligger i øjeblikket syv point fra den sikre side af nedrykningsstregen.
Nagelsmann, som var udset til først at overtage klubben i slutningen af sæsonen, bliver nu den yngste Bundesliga-træner i historien.

Fodbold: Når karrierens sidste kamp skal spilles, skal det være foran FC Københavns tilskuere - Med mindre en Premier League klub byder ind. Sådan lyder udmeldingen fra William Kvist, som vil slutte karrieren i den danske hovedstadsklub.
»Jeg kan ikke forestille mig at slutte karrieren et andet sted end FCK«, lyder det ifølge Ritzau fra Kvist, der sidste sommer vendte tilbage til FCK efter ophold i Stuttgart, Fulham og Wigan.
Midtbanespilleren peger selv på de små chancer for at blive hentet af en Premier League-klub, når FCK ikke har flere europæiske kampe foran sig foreløbigt, og Danmark ikke skal med til EM.
»Så jeg arbejder ud fra – som jeg hele tiden har gjort – at det er FCK resten af kontraktperioden. Og det er jeg meget, meget lykkelig for«, siger Kvist.

Fodbold: Et nyt talent fravælger den danske landsholdstrøje. For to uger siden meldte FCK's Youssef Toutouh, at han hellere vil spille for Marokko. Nu melder FC Nordsjællands Emre Mor, at hvis han en dag skal trække i landsholdstrøjen, så bliver det den tyrkiske. Det 18-årige talent har ellers spillet 22 kampe for det danske ungdomslandshold. Offensivspilleren fik debut i Superligaen i november og har siden fået forlænget sin kontrakt i FC Nordsjælland. Emre mor er født i Danmark af tyrkiske forældre.

Atletik: Fødevaregiganten Nestle vil ikke længere være sponsor for Det Internationale Atletikforbund, IAAF. Atletikken har den seneste tid været ude i et større stormvejr efter adskillige afsløringer af dopingmisbrug og korruption i sportens organisatoriske top. Forbundets formand, Sebastian Coe, vil dog ikke acceptere beslutningen.
»Jeg er vred og forfærdet over dagens beslutning omkring børneatletik. Vi vil ikke acceptere den«, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.
Nestle oplyser, at firmaet indstiller sponsoratet med øjeblikkelig virkning på baggrund af skandalerne.
»Beslutningen blev taget i lyset af den negative opmærksomhed forbundet med beskyldninger mod IAAF om korruption og doping i sporten«, siger en talskvinde fra Nestle ifølge Ritzau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

  • LÆS OGSÅ:
Foto: Alberto Saiz/AP

Fodbold: Trods et exit fra Copa del Rey var der i nat lidt oprejsning til Valencia og deres engelske træner, Gary Neville. Efter en pinlig afklapsning på 7-0 i den første kamp spillede holdet i går 1-1 mod et reservespækket Barcelona-hold. Stjerneholdet fra Catalonien er klar til den spanske pokalfinale efter en samlet sejr på 8-1.
Modstanderen i finalen ser ud til at blive Sevilla, der i aften står over for Celta Vigo med et forspring på 4-0 i bagagen.
Med det uafgjorte resultat i Valencia sikrede Barcelonas reserver klubben en ny imponerende rekord på 29 kampe i streg uden nederlag. Det sidste nederlag var mod netop Sevilla i oktober sidste år. Den tidligere rekord blev sat af holdet under Pep Guardiola i 2011, beretter AP.

Fodbold: Et andet sted, hvor det går godt, er hos den franske hovedstads giganter, Paris Saint-Germain. Mesterholdet oplyser, at de forlænger samarbejdet med deres succestræner Laurent Blanc.
»Det er et stort ansvar, fordi PSG er en ambitiøs klub både i Frankrig og internationalt. Vi vil gøre alt for at nå for vores mål«, siger han ifølge Ritzau til klubbens hjemmeside. Franskmandens nye kontrakt løber til sommeren 2018 og følger i kølvandet på en en lang succesperiode, hvor PSG ikke har tabt en ligakamp i snart et år.

  • LÆS OGSÅ:

Basketball: To basketball-legender fra hver sin generation stod i aftes over for hinanden, da La Lakers mødte Cleveland Cavaliers. Lebron James og Kobe Bryant delte halgulv for sidste gang, inden Bryant går på pension i slutningen af sæsonen. Kampen sluttede 120-111 til Cavaliers, der dermed tildelte Bryant endnu et nederlag på spillerens afskedsturné, som resultatmæssigt har været en lunken affære.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Håndbold: Team Esbjerg og FC Midtjylland ligger stadig side om side i damernes håndboldliga. Begge hold leverede i aftes pligtsejre og henholdsvis SK Aarhus og Ringkøbing. De to tophold fører ligaen med 26 point efter 17 kampe, mens Viborg jagter fra tredjepladsen med 22 point.

Fodbold: Det var lige ved og næsten, men mere blev det ikke til for Peterborough United. Holdet fra den tredjebedste engelske række mødte i går Premier Leagues West Bromwich Albion i en omkamp i FA Cuppen efter et overraskende 2-2-resultat i det første opgør. Hjemmeholdet kom foran i starten af første halvleg, men West Bromwichs Darren Fletcher udlignede med 20 minutter tilbage af opgøret, og favoritterne vandt den efterfølgende straffesparkskonkurrence 4-3. Nu venter Reading i femte runde.
I den tyske pokal var Bayern München i aftes også i aktion. De tyske mestre besejrede Bochum 0-2 og er klar til semifinalen, hvor Werder Bremen venter.

Ishockey: Jannik Hansen var på pletten i nat, da han med en scoring sikrede Vancouver Canucks en 2-1-sejr ude mod Arizona Coyotes. Det bizarre mål, hvor pucken ramte to modstandere på vejen, var den 29-årige danskers 15. mål i 49 kampe i denne sæson i NHL.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce