HÅNDKLASK. Så festes der af kampens lysende hovedpersoner, Mikkel Hansen og målmand Landin. Danskerne er gået videre med maksimumpoint, semifinalen er indenfor rækkevidde.
Foto: Jens Dresling

HÅNDKLASK. Så festes der af kampens lysende hovedpersoner, Mikkel Hansen og målmand Landin. Danskerne er gået videre med maksimumpoint, semifinalen er indenfor rækkevidde.

Sport

Karakterbogen Tjubang, så kom den aften, da Mikkel skød sig gennem fjeldet til et 12-tal

Danmark viste storspil i 50 minutter og slog Norge med 30-26 efter en føring på hele 9 mål. Mikkel Hansen og Niklas Landin parkerer flot i toppen af Politikens karakterbog. En stor aften i Herning.

Sport

Med 5 minutter tilbage hostede den danske VM-motor, men ellers malede den konstant på turen frem mod den femte VM-sejr i træk. Gevinsten på 30-26 mod et stærkt norsk hold betyder, at Danmark går videre til turneringens næste fase med 4 point.

Men det var også en dyr sejr. Forsvarskrumtappen René Toft måtte skadet forlade banen efter et kvarters spil, så i skrivende stund er begge brødre Toft på skadeslisten. Og dermed er den sædvanlige forsvarsopstilling revet op.Landstræneren har noget at spekulere over.

Men ellers var det meget fornemt og koncentreret spil, det danske hold viste i den kamp, der havde status som puljens finale. Og forrest i løjerne gik målmand Landin og verdens bedste Hansen. Sidstnævnte var med hele 14 mål bare ét fra at tangere landstræner Jacobsens landskamprekord. Det nåede han altså ikke – men han formåede at skyde hul i grundfjeldet og sætte nordmændene på halen.

En prægtig indsats af landsholdet, der med højpoleret optimisme kan tage fat på mellemrundekampene. Og de bliver svære.


1. Niklas Landin 12

Topkarakter til målmanden, som åbnede kampen med en serie vigtige redninger, der lagde en lille dæmper på det norske angreb. Og så holdt han det høje niveau gennem kampen, hvilket gjorde angrebet i stand til at udbygge forspringet.

16. Jannick Green U.B.

4. Magnus Landin 7

Han fik blot scoret et enkelt mål fra fløjen, brændte 2 forsøg. Men han løste den meget vigtige forsvarsopgave flot. Og det var hans vigtigste rolle.

6. Casper U. Mortensen U.B.

10. Nikolaj Markussen U.B.

VM i håndbold: Danmark - Norge. Danmarks Rasmus Lauge og Norges Christian O'Sullivan.
Foto: Jens Dresling

VM i håndbold: Danmark - Norge. Danmarks Rasmus Lauge og Norges Christian O'Sullivan.

11. Rasmus Lauge 10

Storspil af den danske playmaker. Han arbejdede hårdt og påpasseligt i forsvaret, og i angrebet formåede han hele tiden at skabe et vekslende tempo, der fik det norske forsvar til at vakle – og som skabte plads til Mikkel Hansens afslutninger. Imponerende indsats.

14. Anders Zachariassen 4

En fin præstation af stregspilleren, der kæmpede hårdt og disciplineret, når han var på banen.

17. Lasse Svan 7

Det norske hold gav ikke danskerne mulighed for et direkte kontraspil, og det fik Lasse Svan at mærke. Han havde to afslutninger, scorede et enkelt mål. I forsvaret ydede han en stor indsats og lokkede et par gange nordmændene til angrebsfejl.

19. René Toft 7

Den store forsvarsspiller nåede at score et enkelt mål og yde en betydningsfuld indsats i midten af forsvaret, før han i en angrebssituation blev så slemt skadet, at han ikke kunne fortsætte, men gik i omklædningsrummet. Måske er han færdig for resten af turneringen.

21. Henrik Møllgaard 7

Han overtog på fin vis styringen af det danske midterforsvar med hjælp af Simon Hald, Anders Zachariassen og Magnus Landin. Møllgaard virker særdeles veloplagt, og dansk succes i resten af turneringen hænger en del på Møllgaard.

22. Mads Mensah 7

Hans bedste kamp i turneringen indtil nu. Javist brændte han et par forsøg og lavede også en teknisk fejl, men han var god til at holde angrebsspillet kørende på højt niveau. Og til at yde i forsvaret.

24. Mikkel Hansen 12

Bang-bang-bang. 14 mål fra Mikkel Hansen, der var den dominerende spiller på banen i de første 50 minutter. En storslået præstation, helt i verdensklasse, så absolut. Og så viste han det hele på sin egen stille og rolige måde. Men – 14 mål. Hold da op!

25. Morten Olsen 2

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Han kom på banen i kampens slutfase, hvor Danmark ville spille 7 mod 6. Olsen skulle styre det i en periode, hvor holdet var gået ned i gear. Opgaven var svær og han lykkedes ikke rigtig på de få minutter, han havde til rådighed. Ikke nogen taknemmelig opgave.

26. Johan Hansen U.B.

31. Nikolaj Øris 4

Åbnede kampen stærkt, men var uheldig med sine afslutninger: 1 mål på 4 afslutninger. Men arbejdsindsatsen var stor mod den vanskelige modstander.

VM i håndbold: Danmark - Norge. Danmarks Simon Hald.
Foto: Jens Dresling

VM i håndbold: Danmark - Norge. Danmarks Simon Hald.

34. Simon Hald 7

Hans bedste kamp til dato. Han var hårdt kæmpende i forsvaret, fyldte pladsen godt ud, da René Toft var tvunget til at forlade banen. Men han ragede et par dumme udvisninger til sig gennem for sene tacklinger. Der er noget at arbejde med.


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce