Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
HÅNDKLASK. Så festes der af kampens lysende hovedpersoner, Mikkel Hansen og målmand Landin. Danskerne er gået videre med maksimumpoint, semifinalen er indenfor rækkevidde.
Foto: Jens Dresling

HÅNDKLASK. Så festes der af kampens lysende hovedpersoner, Mikkel Hansen og målmand Landin. Danskerne er gået videre med maksimumpoint, semifinalen er indenfor rækkevidde.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Karakterbogen Tjubang, så kom den aften, da Mikkel skød sig gennem fjeldet til et 12-tal

Danmark viste storspil i 50 minutter og slog Norge med 30-26 efter en føring på hele 9 mål. Mikkel Hansen og Niklas Landin parkerer flot i toppen af Politikens karakterbog. En stor aften i Herning.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med 5 minutter tilbage hostede den danske VM-motor, men ellers malede den konstant på turen frem mod den femte VM-sejr i træk. Gevinsten på 30-26 mod et stærkt norsk hold betyder, at Danmark går videre til turneringens næste fase med 4 point.

Men det var også en dyr sejr. Forsvarskrumtappen René Toft måtte skadet forlade banen efter et kvarters spil, så i skrivende stund er begge brødre Toft på skadeslisten. Og dermed er den sædvanlige forsvarsopstilling revet op.Landstræneren har noget at spekulere over.

Men ellers var det meget fornemt og koncentreret spil, det danske hold viste i den kamp, der havde status som puljens finale. Og forrest i løjerne gik målmand Landin og verdens bedste Hansen. Sidstnævnte var med hele 14 mål bare ét fra at tangere landstræner Jacobsens landskamprekord. Det nåede han altså ikke – men han formåede at skyde hul i grundfjeldet og sætte nordmændene på halen.

En prægtig indsats af landsholdet, der med højpoleret optimisme kan tage fat på mellemrundekampene. Og de bliver svære.


1. Niklas Landin 12

Topkarakter til målmanden, som åbnede kampen med en serie vigtige redninger, der lagde en lille dæmper på det norske angreb. Og så holdt han det høje niveau gennem kampen, hvilket gjorde angrebet i stand til at udbygge forspringet.

16. Jannick Green U.B.

4. Magnus Landin 7

Han fik blot scoret et enkelt mål fra fløjen, brændte 2 forsøg. Men han løste den meget vigtige forsvarsopgave flot. Og det var hans vigtigste rolle.

6. Casper U. Mortensen U.B.

10. Nikolaj Markussen U.B.

VM i håndbold: Danmark - Norge. Danmarks Rasmus Lauge og Norges Christian O'Sullivan.
Foto: Jens Dresling

VM i håndbold: Danmark - Norge. Danmarks Rasmus Lauge og Norges Christian O'Sullivan.

11. Rasmus Lauge 10

Storspil af den danske playmaker. Han arbejdede hårdt og påpasseligt i forsvaret, og i angrebet formåede han hele tiden at skabe et vekslende tempo, der fik det norske forsvar til at vakle – og som skabte plads til Mikkel Hansens afslutninger. Imponerende indsats.

14. Anders Zachariassen 4

En fin præstation af stregspilleren, der kæmpede hårdt og disciplineret, når han var på banen.

17. Lasse Svan 7

Det norske hold gav ikke danskerne mulighed for et direkte kontraspil, og det fik Lasse Svan at mærke. Han havde to afslutninger, scorede et enkelt mål. I forsvaret ydede han en stor indsats og lokkede et par gange nordmændene til angrebsfejl.

19. René Toft 7

Den store forsvarsspiller nåede at score et enkelt mål og yde en betydningsfuld indsats i midten af forsvaret, før han i en angrebssituation blev så slemt skadet, at han ikke kunne fortsætte, men gik i omklædningsrummet. Måske er han færdig for resten af turneringen.

21. Henrik Møllgaard 7

Han overtog på fin vis styringen af det danske midterforsvar med hjælp af Simon Hald, Anders Zachariassen og Magnus Landin. Møllgaard virker særdeles veloplagt, og dansk succes i resten af turneringen hænger en del på Møllgaard.

22. Mads Mensah 7

Hans bedste kamp i turneringen indtil nu. Javist brændte han et par forsøg og lavede også en teknisk fejl, men han var god til at holde angrebsspillet kørende på højt niveau. Og til at yde i forsvaret.

24. Mikkel Hansen 12

Bang-bang-bang. 14 mål fra Mikkel Hansen, der var den dominerende spiller på banen i de første 50 minutter. En storslået præstation, helt i verdensklasse, så absolut. Og så viste han det hele på sin egen stille og rolige måde. Men – 14 mål. Hold da op!

25. Morten Olsen 2

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Han kom på banen i kampens slutfase, hvor Danmark ville spille 7 mod 6. Olsen skulle styre det i en periode, hvor holdet var gået ned i gear. Opgaven var svær og han lykkedes ikke rigtig på de få minutter, han havde til rådighed. Ikke nogen taknemmelig opgave.

26. Johan Hansen U.B.

31. Nikolaj Øris 4

Åbnede kampen stærkt, men var uheldig med sine afslutninger: 1 mål på 4 afslutninger. Men arbejdsindsatsen var stor mod den vanskelige modstander.

VM i håndbold: Danmark - Norge. Danmarks Simon Hald.
Foto: Jens Dresling

VM i håndbold: Danmark - Norge. Danmarks Simon Hald.

34. Simon Hald 7

Hans bedste kamp til dato. Han var hårdt kæmpende i forsvaret, fyldte pladsen godt ud, da René Toft var tvunget til at forlade banen. Men han ragede et par dumme udvisninger til sig gennem for sene tacklinger. Der er noget at arbejde med.


Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden